Herkese yeniden merhabalar...
Bu konu, burası için biraz alakasız gibi görünebilir; ama ben yine de şansımı denemek istedim.
Ben anaokulu öğretmeniyim ve aynı zamanda da yüksek lisans öğrencisiyim. Zaten öğretmen olmamdan dolayı forumu takip ediyorum, çok da istifade ediyorum.
Şu sıralar deli gibi tez konusu araştırıyorum, bilenler bilir kolay bir süreç değil... Tabi Adem Güneşten sonra en çok ilgi alanıma giren konu "Güvenli Bağlanma" oldu. İşte bundandır ki tez konumu Güvenli Bağlanma konusunda yazmayı istiyorum. Türkiye de bu konuda çok da araştırma yapılmamış, bu nedenle ölçek bulmakta zorlanıyorum. Ben, araştırmamı Okul Öncesi öğretmen adayları üzerinde yoğunlaştırıp, "Anaokulu Öğretmen adaylarının Güvenli Bağlanma hakkında ne kadar bilgi sahibi oldukları üzerine bir tez yazmayı düşünüyorum. Acaba sevgili Editör arkadaşlar sizin elinizde bu veya buna benzer bir ölçek var mı? Ya da benim bu derdimi Adem Hocaya ulaştırabilir misiniz? Zaten tez araştırmamda Adem hocanın kaynaklarından da istifade edeceğim. Eğer Öğretmen adayları için yoksa da okul öncesi çocuklar içinde Güvenli Bağlanma konusu üzerine bir çalışma yapabilirim. Hatta kafamda, sığınma evinde kalan kadınların çocukları üzerine de bir çalışma var. Ve bu çocuklar 0-18 yaşı kapsayacak, çalışmaya anneleri de katabilirim. Tabi tüm bunlar, ölçek bulmamla ilgili, artık hangi ölçeği bulabilirsem. Yani her türlü fikre açığım, tabi ölçeğe de..Şimdiden Çok Teşekkürler..