Krese giderken benden ayrimasi zor olacagi icin evden ise gitmek icin erkenden cikiyorum. Uyaninca cok agliyormus. Obur turlu ayrilmaya ikna edemiyorum. Hangisi dogrudur?
Konusu 'Kreş-Anaokulu' forumundadır ve calisananne tarafından başlatılmıştır. Şu anda Kızım krese giderken uyanmadan cikiyorum konusunu okumaktasınız.Konu içeriği kısaca Krese giderken benden ayrimasi zor olacagi icin evden ise gitmek icin erkenden cikiyorum. Uyaninca cok agliyormus. Obur turlu ayrilmaya ikna edemiyorum.
Bu konu 3028 kez görüntülendi ve 12 yorum aldı ...
Krese giderken benden ayrimasi zor olacagi icin evden ise gitmek icin erkenden cikiyorum. Uyaninca cok agliyormus. Obur turlu ayrilmaya ikna edemiyorum. Hangisi dogrudur?
Adem Hocadan duyduğum kadarı ile ne olursa olsun uyanmadan çıkmayın demişti. Gene ağlayabilir, üzülebilir ama çocuk uyandığında ve uyurken anneyi görmeli diyordu..
babaanne ve dede bakıyor ama sabah kreşe baba götürüyor. ayrılık zaten zor bir de benden ayrılma ile zorlamamayı düşündüm ama her türlü zor sanırım...evde beni görürse daha mı zor olur sürec böylesi mı daha iyi bilemedimsanırım zor da olsa onu da aşmasını sağlamak daha doğru olur
adem hocanın kreşe başlama ile ilgili kitabından bir böüm ya da makalesi var mıdır? benim okuduğum kitaplarında rastlayamadım....
Merhaba, şu makaleye göz atabilirsiniz.
http://ademgunes.com/kose-yazilari/1...kilan-cocuklar
Ayrıca "0-6 yaş dönemi çocuk eğitiminde 100 temel kural" kitabını okumanızı tavsiye ederim.
"0-6 yaş dönemi çocuk eğitiminde 100 temel kural" kitabında bu konuya değiniyor Adem Hocamız. Siz ona veda etmeden çıktığınızda, gittiğinizi farkettiğinde kaygılanır. Ve geldiğinizde de heran gidebileceğiniz korkusuyla hiç sizi bırakmak istemez. Mutlaka veda ederek gitmelisiniz, ağlasa bile. Anlatabilirsiniz, gitmek zorundayım, fakat şu saatte geleceğim, dediğinizde yine belki yine kızar, ağlar, öfkelenir. Fakat yanında keyifle vakit geçirebileceği bir duygusal yakın var ise çocuğunuz bu öfke ile baş edebilir. Ve en önemlisi de annem beni habersiz bırakmaz deyip, size güven geliştirir. Kaygı ise çocukların bu kadar küçük yaşlarda baş edemeyeceği bir duygu...
Kızım bu sene okula başladıktan sonra sabah mızmızlıklarına başladı okula gitmeden önce. Giyinme konusu tam bir probleme dönüştü. Akşamdan hazırlasak dahi onu giymem, bu sıktı, bu kaşındırdı... Başta bu konu giyinme konusunu fazla mı önemsiyorum diye öz eleştiri yapmama neden oldu. Konunun takipçisi olup ipuçlarını görmek için antenleri açınca bir ihtimal hayli yükseklerden göz kırptı bana! Anladım ki kazın ayağı öyle değilmiş, kızım kıyafeti giyse okula gidecek o yüzden bunu geciktirmenin bir yolu olarak bir türlü giyinmemeyi ve mızmızlık yapmayı bulmuş. İlk kez okula başladığı dönemde özellikle uzun tuttuğum sabah oynamaları okula iyice alışınca biraz kısaldı. Anladım ki kızım sabah bana doyamadığı için okula gitmek istemiyor. Şimdiye kadar tercihim önce giyinmesi, sonra oyun yönündeydi, tabi teşviklerim de dolayısıyla. Bu problemi yaşayınca sabah planını komple değiştirdim. Yeni plan daha erken uyandırmak, uyanınca tuvaletten sonra hemen pijamalarla oyuna geçmemiz şeklinde! Gece yatarken sabah daha erken kalkıp daha uzun süre oynayacağımızla ilgili anlaşmıştık. Sabah da her zamankinden yarım saat daha erken kaldırdım. Hemen oyuna geçtik. Giyinme isyanları ile vakit kaybetmedik. Daha önce de oynuyorduk ama yapıştırma, boyama, puzzle gibi şeylerdi çoğunlukla. O sabah oyun kurmayı gerektiren kağıt bebeklerle oynamak istedi, havuz festivali varmış. Ardından kelebek partisi oldu havuz başında, uzun uzun oynadık. Çıkma saati yaklaştığında sordum :"Kızım vakit geldi, üstümüzü giyinelim mi?" Cevap tamam anne diye gelip de hemen ayağa kalkınca bir oh çektim. İkinci round ise dolap başındaydı. "Şu tişörte ne dersin?" "Çok güzel anne." "Altına bu etek?" "Tamam olur"
Siz de sabah biraz daha erken kalkıp sizinle daha çok vakit geçirmesini, keyifli vakit geçirmesini, sizi doyumsamasını sağlarsanız, oyunun biteceği zamanı ona büyük şuraya küçük şuraya gelene kadar diye gösterirseniz durum değişir mi acaba? Bir denemekte fayda var diye düşünüyorum.
İşe yaraması dileğiyle...
Konu Ayşe Gençer tarafından (Cumartesi, 15, Ekim, 2016 Saat 22:12 ) değiştirilmiştir.