Merhaba 1.5 yaş ve 2 aylık iki oğlum var. Aradaki yaş farkı hiç istemememe ragmen çok az oldu. Büyük oğlumu hamilelik sürecinde hep emzirdim küçük oğlum olduğu ilk gün dışında hep evdeydim bir gün bensiz kalmış oldu. İkinci doğumdan itibaren de ikisini de emziriyorum. Büyük oğlumla beraber yatıyordum doğumdan sonra ilk 1 ay büyük oğlum babasıyla yattı gece uyandığında emmek için yanıma geldi 1 aydan itibaren beraber yatıyoruz küçük oğlum benim yanımda, büyük oğlum eşimle benim aramda yatıyor. Elimden geldiğince mükemmel olmasa da ikisiyle de ilgilenmeye çalışıyorum. Başka önerileriniz neler olabilir acaba??
Bir diğer problemim baglanma konusunda kafa karisikligi yasamam.. Adem beyin bağlanma karmaşası isimli makalesini okumuştum orda anlattigindan farklı olarak bende tam tersi oldu. Hep büyük oğluma kardeşi olacağı için haksızlık olacağını düşündüm ve küçük oğluma yeteri kadar sevgi gösteremedim onun ihtiyaçlarını mekanik bir şekilde yerine getirdim bu durumdan da fazla derecede rahatsız oldum. Kendimi zorla küçük oğlumu sevmeye zorladım:/ Bebek anneye bağlanır ancak annenin bebeğe bağlanması için çaba harcaması gerekirmiş. Bundan hareketle küçük oğluma da bağlanmak için gayret etmeye çalıştım ne kadar başarılı oldum bilemiyorum.. Şimdi ikisine de aynı anda sevemezmisim gibi geliyor büyük oğlumu sevsem küçük oğlum için üzülüyorum küçüğü sevsem büyük için üzülüyorum sanki diğerine haksızlık mi ediyorum acaba birini diğerinden daha çok sever miyim diye düşünmekten kendimi alıkoyamıyorum..
Bu konuda nasıl davranmaliyim ruh halim nasıl olmalı fikirleriniz neler acaba??