Bizim çocukluğumuzda yoktu böyle kitaplar. Çok şükür ki kızım sayesinde varlıklarından haberdar oldum. Onun bahanesiyle ben de okuyorum, öğreniyorum.
Kitapta 40 ayet ve bu ayetlerle ilgili yazılan birer sayfalık kısa, açık anlatımlı, basit dilli hikayeler var. Acaba çizeri Levent serisinin çizeri mi görselleri bana o serinin bir kitabıymış gibi yakın geldi.
Kitaptan bir hikaye paylaşmak istiyorum fikriniz olması için.
Bakara Suresi 148.Ayet : Herkesin yöneldiği bir yön vardır. Haydi, hep hayırlara koşun, yarışın! Nerede olsanız Allah hepinizi bir araya getirir. Şüphesiz, Allah'ın gücü her şeye yeter.
YARIŞ
Yaşlı adam kapısı çalınca irkildi. Kim gelmiş olabilirdi ki?
Kapıyı açınca, karşısında bir çocuk gördü. "Buyurun evladım, birini mi aramıştınız?" dedi.
"Sizi aramıştık, amca" dedi, içlerinden tatlı bir kız. "Biz ilerideki Kur'an Kursunun talebeleriyiz. Hocamızın teşvikiyle 'İyilikte yarışanlar Takımı' kurduk. Bundan sonra sırayla size uğrayıp bir ihtiyacınız olup olmadığını soracağız. Ayrıca bu yemekleri de size annemiz gönderdi."
Yaşlı adam çok duygulandı. "Çok teşekkür ederim, yardım etmiş kadar oldunuz. Bir şeye ihtiyacım yok." dedi.
"Ama amcacığım" dedi küçük kız. "Siz de bize hiç yardımcı olmuyorsunuz. Hocamız dedi ki Kur'an'da Allah, "Hayırda yarışın" buyurmuş. Biz de bu yarışa çıktık. Siz bir şey istemezseniz bu yarışı nasıl kazanacağız biz?"
Yaşlı amca güldü. "Vay akıllı cimcime seni"! Madem hayırda yarışa çıktınız, haydi şu ağaçlardaki meyveleri toplayın da yiyin."
"Ama amca, senin meyvelerini toplayıp yersek sana ne hayır yapmış olacağız ki?"
"Eee" dedi yaşlı adam, "Sizden özendim, ben de yarışa girdim. Bakalım bu hayır yarışını kim kazanacak?"
Çocuklar yemek sepetini kapıya bıraktılar, sevinçle meyve ağaçlarına tırmandılar.
Kızım geçen gün rüya gördüğünü söyledi. Hayır olsun dedim. Sonra durdum düşündüm. Çocuklar her şeyi düz anladıkları için söylediğim cümle onun dünyasında nasıl algılanmıştır acaba diye. Sonra açıklamaya çalıştım "hayır" kelimesini evet hayır ın hayırından ayırmaya çalışarak. Bu hikaye kızıma "hayır" kelimesini öğretmek için çok uygun olur, bir taşla iki kuş. Daha ne olsun.
Sevgilerimle