Bildiklerinizi unutun dedim, çünkü birazdan okuyacaklarınız taşları yerinden oynatacak
Değerli Pedagoji Okulu üyeleri, malumunuz olduğu üzere ülkemizde 24 Kasım günü Öğretmenler günü olarak kutlanıyor. Dersi olmayan öğretmenleri alıp bir yerde düzenlenen "Kutlama Programına" götürüyorlar (ki öğretmenin dinlenmesi daha iyi)... Fen Lisesi veya eski adıyla Öğretmen Lisesinde iyi bir öğretmen varsa, müdürler beraber Vali'ye götürüyorlar temsil için filan... Çok monotonlaşmış... Adı öğretmenler günü ama en çok yorulan yine öğretmen... Sabah derse girmiş, öğleden sonra bir de programa götürüyorlar. Başka şekilde kutlanması lazım bence ama nasıl olacağı ile ilgili henüz ciddi kafa yormadımBelki fikirleriniz vardır... Öğretmenler açısından durum böyle...
Aileler de ciddi telaşa giriyorlar öğretmenler gününde, acaba öğretmene ne alsam? Ayşeler ne aldı acaba... komşu, öğretmene parfüm almış, iyi de bizimki erkek, aman kravat alırım en iyisi........ Uzar gider... Gereksiz... Boşa masraf... Ki zaten yönetmeliklere göre öğretmen hediye kabul edemez! Rüşvet sayılıyor ki çok fena sonuçlar doğurur... Velhasıl veliler (kapitalist sistemin getirdiği) "harca, daha çok harca" mantığı ile hareket ettiklerinden öğretmenlere İLLA bir hediye alınması kanaatindeler... İşin garip tarafı çoğu birbiri ile yarışa girmişVeliler açısından da durum böyle...
Gelelim çocuklaraaa, işte burası dananın kuyruğunun koptuğu nokta...
24 Kasım gelir, zengin ailelerin çocukları pahalı parfümler, kaliteli marka gömlekler, kravatlar vs... alır da alır, koşa koşa getirir öğretmene... Göğsünü kabarta kabarta hediye eder (bazıları sırf not yükseltmek için katlanıyor gerçi). amaaa unuttuğumuz bir konu var, maddi durumu yetersiz çocuklar... Çoğu okula gelmez 24 Kasım öğretmenler gününde... Gelenin ailesi de bir sürü masraf yapmıştır hediye alabilmek için... Hele hediye alamayıp da okula gelenler yok mu için için ağlar, zor yutkunuz, rencide olur minicik yüreği... sanki üzerinde 100 kilo yük vardır da kaldıramıyordur... "Olum bugün öğretmenler günü, sen hediye almadın mı öğretmene" der gevşek bir arkadaşı... işte o zaman içine akan göz yaşları taşar da koluyla siler...
ALMAYIN ÖĞRETMENE HEDİYE FİLAN!!! Ben öğrencilerimden hediye almadım, almam da... Aileler söyledim getirseniz de almam gönderirim dedim. Çocuklara da bir gün önce A4 kağıdı verdim ve dedim ki, yarın öğretmenler günü, benimle en çok hangi oyunu oynamak istersiniz veya benimle ne yapmak istersiniz, çizin yarın getirin konuşalım dedim. Öyle harika resimler var kigün boyu resimleri konuştuk, gırgır şamata, kahkaha... Alın size öğretmenler günü...
Saygılarımla...