merhaba 30 aylık kızımı yanında yatarak uyutuyorum fakat bu aralar uykusu olsa dahi uykuya dalamıyor sebebi bağlanma bozukluğu olabilirmi????
Konusu 'Uyku Problemi' forumundadır ve ayşemuhammet tarafından başlatılmıştır. Şu anda 30 aylık kızım uykuya dalamıyor konusunu okumaktasınız.Konu içeriği kısaca merhaba 30 aylık kızımı yanında yatarak uyutuyorum fakat bu aralar uykusu olsa dahi uykuya dalamıyor sebebi bağlanma bozukluğu
Bu konu 3026 kez görüntülendi ve 8 yorum aldı ...
merhaba 30 aylık kızımı yanında yatarak uyutuyorum fakat bu aralar uykusu olsa dahi uykuya dalamıyor sebebi bağlanma bozukluğu olabilirmi????
hayır calışmıyorum.10aya kadar yatağımın hemen yanında nefesini hissedecek sekilde beşiğimiz vardı sonra yıne aynı oda içinde malum kafes gibi beşikte yatti 3 ay öncesine kadar güvenli bağlanma kitabını okuyunca yatagimin yanına sedir gibi bişey yaptırıp benimkine bitişik bir yatak yaptırdım o şekilde yatiyoruz artık
ama günlük hayatta nceki kadar sakın değilim ondanmı etkileniyor yoksa artık öğlen uykusu fazlamı geliyor bilemedim siz ne düşünüyorsunuz bu konuda
hayır calışmıyorum.10aya kadar yatağımın hemen yanında nefesini hissedecek sekilde beşiğimiz vardı sonra yıne aynı oda içinde malum kafes gibi beşikte yatti 3 ay öncesine kadar güvenli bağlanma kitabını okuyunca yatagimin yanına sedir gibi bişey yaptırıp benimkine bitişik bir yatak yaptırdım o şekilde yatiyoruz artıkSabah bu konuda araştırma yaparak size yazacağım konu takibimde![]()
Öğle uykusu süresi hem uzun hemde gece yatma saatine yakın öğle uykusundan uyanıyorsa gece uykuya dalarken zorlanabilir. Yada Adem bey kimi çocuk yaşam enerjisi ile doludur ve uyumaya direnç gösterebilir diye proğramlarında bahsetmişti.Acaba size hangisi yakın ?
Merhaba,
benim oğlum 15 aylık ve uzun bir süredir bizde de aynı sıkıntı söz konusu.
dün 1saat 15 dk sonunda uyuyabildik ancak. ayakta sallanmak zaten kendi istemiyor. bir o yana bir bu yana dönüyor kaçmaya çalışıyor, benimle yatakta olduğu için mutlu aslında ama bende tedirgin oluyorum. acaba uyku geçişte ki problem ne olabilir diye.
çalışan bir anneyim oğluma babanne ve dede bakıyor. doğduğundan beri hep yanımda yatırıyorum. 6,5 aya kadar emzirebildim maalesef. ama cok pozitif bir çocuk çok cana yakın sevgi dolu.
Sevgili yağızınannesi bence uyku geçişindeki problem ne? olarak düşünme istersenbende çalışan bir anneyim ve eve geldiğinde seni çok şeyin beklediğinin ve kuzunun ne kadar çabuk uyursa senin için o kadar iyi olacağının farkındayım (ev işi , yemek çocukla vakit geçirme vb.) ama kuzun henüz 15 aylık ve seninle yatakta olduğu için mutlu ise bana kalırsa varsın geç uykuya dalsın ama annesiyle kucak kucağa ve mutlu hislerle uykuya dalsın. Adem bey in uykuya geçerken çocuk nasıl hislerle dalarsa sabah da o hislerle uyanır diye bahsettiğini hatırlıyorum . Siz çalışan bir annesiniz ve kuzunuzda bence sizinle sadece daha çok vakit geçirmek istiyor .Umarım çocuğunuz her zaman pozitif cana yakın ve sevgi dolu kalır
![]()