Merhabalar,
Çalışan bir anneyim. İzin alıp oğluma 21. ayına kadar kendim baktım; fakat 21. ayında işe geri dönmem gerekti. Şimdi oğluma babaannesi bakıyor, sabah bırakıp akşam alıyoruz.
Kayınvalidem ile evlerimiz çok yakın, doğduğundan beri sık sık gittiğimiz için eve ve babaanne/dedesine alışık. Zaten arada acil bir işim olduğunda babaannesine 1-2 saatliğine bırakıyordum. İşe başlamadan önce de, alışsın diye 2 hafta boyunca beraber gidip geldik babaannesine, ben de orada onunla vakit geçirdim. Tek torun olduğu için babaanne/dedesiyle keyfi yerinde, çok seviyorlar, sürekli ilgileniyorlar.
Fakat işe başladığımdan beri oğlumun bana davranışlarının değiştiğini farkediyorum. Babasına hiç düşkün olmayan oğlum bir anda babacı oldu. Babam beni giydirsin, babam taşısın, babam uyutsun vs. gibi huyları oldu. Gündüz ben telefonla aradığımda benle konuşmuyor, babası aradığında konuşuyor, akşam ben almaya gittiğimde gelmek istemiyor ama babası almaya gittiğinde problem çıkarmadan geliyor.Babaannesi anne gelecek şimdi, seni alacak dediğinde hemen "baba?" diyormuş. Sabahları da ayrılırken durumu hiç yadırgamıyor. Babaannesinin kapısına geldiğimizde hemen el sallıyor, gidiyor. Döndüğümde özlemiş gibi de davranmıyor vs.
Oğlum biraz sosyal bir çocuk. Kalabalığı, dışarıyı seviyor. Diğer insanlarla kolay iletişim kurabiliyor, yoldan geçen insanlara bile gülücük atıp el sallıyor. Eşim de oğlumun bu davranışlarını buna yoruyor. Orada daha çok insan var(kayınvalidem aile apartmanında, diğer yakın akrabalar da orada), ilgi var, dedesi hergün parka götürüyor, orada eğlendiği için ayrılırken ağlamıyor, oradan gelmek istemiyor diyor. Ama ben acaba bağlanma sorunu mu yaşıyoruz diye endişeleniyorum. Sizce eşim mi haklı, yoksa oğlum bana tepki mi gösteriyor?