Merhaba,
Yeğenlerini çok seven bi amcayım.
Mahalledeki okulda okuyan bu yavrular daha ilkokulda öğretmenlerden(!) şiddet görüyormuş. Fiziksel olanı asıl konu ama psikolojik şiddet çok daha kötü.
Şöyle;
20 yıllık öğretmen(!) mesela, ben tatlı sertim diyebiliyor.
Hem kızarım hem severim diyebiliyor.
Yeğenime haksız yere (suçlu bile olsa bu mualeme kabul edilemez!) yanındaki ile konuştu diye tokat atan Arapça öğretmeni.
Çocuk eve gelip öğretmen(!) bana vurdu deyince, aile şahsın yanına gider ve asla böyle bişey yok diye inkar eder adam. Olayı sınıf arkadaşlarına soran aile de hayır tokat atmadı der.
Çocuk yalan mı söylüyor?
Oğlum/kızım doğru söyle vurdu mu?
Bak insanlar bazen yalan söyler, gerçekten vurdu mu?
Evet inanın bana vurdu.
Sonra sınıfa tekrar sorarlar, böyle böyle oldu, geldi, sol elini kaldırdı sonra sağ eliyle hızlıca vurmadı mı?
Acı cevap: "e ama o şakaydı. Tokat değil."
Sınıf arkadaşları bile o kadar kabullenmiş ki..!
Diğer yeğenim mesela;
Okulun ilk günleri herkesi listeden tek tek kaldırıp bi cümle okutup tanışıyor çocuklarla.
İsmi ve soyismi yeğenime çok benzer ve isimleri alt alta olan, ve o gün sınıfta olmayan arkadaşının ismini okur, sınıfta yok derler, bizimkinin ismini atlar devam eder listede n. Herkes okuyunca ve liste bitince yeğenim söz alarak beni okumadınız der.
Ama öğretmen(!) kabul etmez ve yazık şunu der:
Okudum ben ama sen beni takmadın! Artık sana hiç bişey okutmıcam bu sene..!
Çocuk eve gelir, üzülür, aile öğretmene gider, isim benzerliğinden ve alt alta olduğundan atlamışsın olabilir der. Öğretmen(!) hayır der o beni sallamadı. Benim yavrum öyle bir çocuk değil!
Ne yapmak lazım?
Hakkımızı nasıl aramak lazım?
Ben gidip dövsem, 4 yıl çektirecek çocuğa.
Bu yaştan sonra benden öğretmenlik öğrenmeyeceğine göre, şikayet etsem mesela kime ne anlatabilirim?
Kimi kime şikayet edebilirim?
Bu öğretmen(!) bozuntusu 4.tür yaratıklara nasıl davranmalıyız?
Çocukluk sırrını oku desem, hediye etsem, açıp bakmaz bile.
Ben bi öğretmenim.
Atanamamış bi öğretmen.
Hayatımda kavga etmedim.
Çocukken bile.
Bikaç kez dayak yedim ama şiddetle bi işim olmadı.
1 yaşında kızım var.
Sanırım 5 yıl sonra katil olacağım.
Ne yapmak lazım??