Merhaba
Benim 3 yaşında bir oğlum var, 30 aylıkken emzirme sürecini noktaladık. Kademe kademe azaltarak bıraktırdım, 3-4 ayı aldı bu süreç. Doğduğundan beri birlikte uyuduk. Memeyi kesince, yani 30 aylıkken yatağını ayırdım ama yine benim odamda, kendi yatağında uyuyor. Memeği bırakma süreci çok zorlamadı beni ve onu, son aşama, yani gece uyurken emme olayının dışında ona çok hissettirmeden kestim. Son gece memesini keserken, emerek uykuya daldığı için, o noktada 2-3 gün zorlandım ama 1 haftada düzene girdi. 'Büyüdün ve süt bitti' gibi telkinlerle memeyi vermedim. İlk iki gün ağladı ama sadece yarım saat fakat bu kez de bir türlü uykuya dalamıyordu. 3 saat filan sürüyordu uyuması. Ben de rahat uyuması için memeye dokunmasına izin verdim, dokunarak koklayarak filan uyumaya başladı fakat aradan 6 ay geçti bu alışkanlığı bırakmadı. Hala eli gögsümde, morali bozulduğunda, düştüğünde, kucağıma geldiğinde hep dokunmak istiyor. Bu süreçte, 2.5 yıl memeyi emdikten sonra bir anda bu bağından kopamamasını anladığım için tepki vermiyorum ama bazen çok bunaltıyor, bunu mesela dışarıda da yapmak istiyor, dışarıdayken kesinlikle tavrımı koyuyorum 'dışarıda olmaz' diye ama bu ne kadar devam edecek, etsin mi, müdahale edeyim mi bilmiyorum. Bazen gerçekten çok rahatsız oluyorum, 'yapma oğlum, şu anda istemiyorum' filan diyorum ama kalbini de kırmak istemiyorum. Size bir danışmak istedim![]()