Herkese merhaba arkadaşlar öncelikle Sayın Adem Güneş hocamıza binlerce kez teşekkür ederiz verdiği eğitimler için ve bu platformu bize tanıttığı için çok minnettarız.
Benim de 38 aylık hareketli bir yeğenim var. Annesi babası vardiyalı çalıştığı için sürekli bizde kalıyor çoğu zaman ben ve ananesi ilgileniyoruz. Yeğenim de konuşma bozukluğu, yemek problemi var bu yüzden bu sene kreşe başlattık 3,5 saat kreşe gidiyor ve orada öğlen yemeğini yedikten sonra alıyoruz. Kreşte sürekli 20 dk da bir ders görüyorlar (dans, müzik, İngilizce, etkinlik, satranç gibi) 1 ay boyunca ilk haftalar hastalandığı için düzenli gidemedik. Son 2 haftadır düzenli gidiyor ve ağlamadan gidiyor. Belki severek gitmiyor ama orada olunca etkinlikleri yapınca mutlu oluyor gelince bize anlatıyor. Sorunum şurda misal öğretmeni haydi çocuklar şimdi arkamızı dönüyoruz gibi komutlar verdiğinde yeğenim yapmıyormuş kendisine özel söylediğinde 2. Ve 3. Söylediğimde yapıyor diyor örneğin dans dersinde. Bazende donup kaldığını söylüyor diğer arkadaşlarıyla iletişime geçmiyormuş hep ayrı takıldığını söylüyor.
Diğer sorun ise çantasını bıraktıramamışlar dolabına koyması gerektiğini söyledikleri halde diğer çocuklar alır diyormuştuvalette pantolonunu komple çıkarmak istiyormuş ki evde de öyle yapmak istediği için ben zorlamıyorum o da onun tercihi diye
ama öğretmen takıntıları var gibi diyor.
Öğretmeni bu konuda pedagog dan yardım isteyebiliriz belki bir sorun olabilir erken teşhis olsun diye söyledim dedi. Açıkcası evde ben ona bir şey dediğimde yapar özellikle yaramazlık olursa benden önce koşar. Yeğenim evet zor bir çocuk inatçı, istedikleri olsun ister, uyku zamanı direnir uyumamak için, zorla bir şey yaptıramam
Siz ne düşünürsünüz bu konu hakkında nolur yardımlarınızı dilerim. Çok teşekkür ederim şimdiden Allah razı olsun