Hangi konu altina hangi baslikla acagimi bilemedim.. umarim dogru yerdir.
Oyle cozumsuz ve cagresiz kaldigim bir sorun varki nasil baslasam bilemiyorum.. benim 11 yasinda bir erkek kardesim var ismi Sedat, annem 16 senedir sistemik lupus hastasiydi ve kardesimin dogumundan sonra hastaligi daha da agirlasti. Sedat malesefki annenin saglik sorunlarindan dolayi herzaman geri planda kalan bir cocuk oldu.sizinde hep ustunde durdugunuz konu olan baglanmayi ne anne ile ne baba ile nede benimle saglayamadik.. annemin saglik sorunlari hep oncelikliydi annemin uzun sureli hastenede yattigi donemlerde bazen anneannede bazen teyzede kalirdi sedat. Gecen sene haziran ayinda anneni kaybettik. bu kayiptan sonra Sedat, esim,4 yasinda oglum ve benimle birlikte yasiyor. Annemin vefatindan sonra bir danismandan yardim almaya baslanistik. Sedata ilk once wics-car testi yapildi dikkat eksikligi ve davranim bozuklugu dedi danismanimiz ve 8 aylik bir terapi ile cozmeye calistik fakat bir ilerleme kaydetmekten cok Sedat dahada ofkeli bir hale geldi. Dikkat eksikligi ile ilgili medikinet isimli ilac kullandik okul tatiline kadar. Daha sonra tasinma sebebi ile danismanimizdan ayrildik. Istanbul belediyesinin saglamis oldugu psikolojik danismanlik merkezine basladik. 1 sene sonrasinda 2.wisc-car testi yapildi soylenine gore dikkat eksikligi tanisi konulacak kadar bir sorun gormediklerini belirttiler. Hatta Sedatin terapi gorucek bir sorunu olmadigi belirtildi.. ama okul acilmasiyla birlikte sorunlarimizda bas gosterdi. Sedat imam hatip ortaokulu 6.sinif ogrencisi fakat derslerinde oldukca basarisiz ders saatlerinde surekli dikkatsiz ve isteksiz oldugunu soyluyor ogretmenleri,okul icinde arkadaslarina ozellikle alt siniftakilere siddet uyguluyormus argo olucak belki ama herkese karsi dayilaniyor.. arkadaslarinin beslenmelerini alip yiyormus sordugumda ise hayir boyle bisey yapmadim diyor. Belki ilgi cekmek istiyor bu yuzdende abartarak olmayan seyleri anlatiyor mesela ogretmen ve arkadaslarina sabah namaza kalktigini ve okul saatine kadar oyun konsolundan oyun oynadigini anlatmis haliyle ogretmenlerimizde bana nasil boyle birseye musade edersiniz diye veryansinda bulunuyor. Bu abartma ve olmayan seyleri anlatmasini benim yanimda ben oyle birseyin olmadigini bildigim halde baskasina anlatabiliyor. Ingilizce kuran ve arapca gibi yeni ogretilere kendini kapatti diyebilirim ben yapamiyorum anlamiyorum diyor ve kesinlikle ne yardimci olmamizi istiyor nede kendisi cabaliyor. 1 senedir kuran dersinde cuzde 5. Sayfadan ileri gidemedi. Yazisi inanilmaz kotu bazi harfleri karistiriyor yazarken mesela çok yerine şok yaziyor gibi. Bu durumda beni acaba dsileksi sorunu olabilir mi diye dusunduruyor fakat gitmis oldugumuz uzman psikolog imkan vermiyor bu duruma. Okulumuzda ki ogretmenlerimiz bana soruyor nasil davranalim Sedat a diye ben bilmiyorumki ogretmenlere bilgi veriyim nasil davranacaklarini. Kuran-i kerim ogretmeni ile sorun yasamis Sedata kizmis sesini yukseltip kulagini cekmis bundan dolayi derslerine girmek istemiyor uzaklasiyor ogretmeninden ve verdigi derslerden. Ogretmende gozden cikarmis Sedati birsey ogrenemiycek biliyorum diyor bana.
Farkindayim cok uzun bir yazi oldu hakkinizi helal edin lutfen.
Sizden bana bir yol gostermenizi istiyorum.