Merhabalar,
Kızıma sure ezberletirken karşılaştığım bu soruna düşüncelerinizi paylaşarak yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Kızım 5 yaşına girmek üzere 1 yıl önce, okula başlamadan önce 7 tane namaz suresi öğretmiştim.
Keyif ile okuyorduk. Çok hevesli idi. Yeni bir duayı heyecanla öğreniyordu.
Öğrendiklerini de tekrar ediyorduk. Arabaya binince, yatarken istekle okuyordu.
Sonra okula başladı. Gittiği okulda anadili Arapça olan bir öğretmen tercihen çocuklara sureleri öğretiyordu.
Kızımın başta inanç eğitimi o yaşta evde verilmeli gerekçesi ile derse girmesine izin vermedim.
Bir süre sonra bana ve öğretmenlerine ben neden Kuran dersine girmiyorum, Kuran dersine girmek istiyorum deyince ısrarla nasıl olsa sadece ezber yapacak diye gönderdim.
Okul da benim öğrettiklerimi öğretti, sadece hocanın anadili Arapça olduğundan kızımın okuyuşu (tecvit mi demeliyim) çok düzeldi.
Sonra ne yazık ki beni beğenmemeye başladı. Yevmittin denmez yevvmidddin (yazamadım da doğru şöylenişine dikkat çekmek istedim) denir gibi beni düzeltmeye başladı. Ona öğretmeni nasıl bizim gibi güzel Türkçe konuşamazsa biz de onun gibi Arapça konuşamayız, farklı okuyuşlar olabilir; önemli olan doğru kelimeleri söylemek diyerek açıklamaya çalıştım ama işin büyüsü bozuldu bir kere.
Artık benimle dua okumak ve öğrenmek pek istemiyor. 1 yıl geçti hala 7, pardon (okulda bir tane daha öğretmişler farklı) 8 dua biliyor.
Acaba kızımda oluşan bu direnci nasıl kırabilirim, eski günlerdeki gibi birlikte heyecanla yeni bir sure öğreneceği günler olur mu,
olursa nasıl olur?
Şimdiden teşekkürler...