Saglik konusunda cok arastirmaci bir yapim var. Hamile kalinca kitaplar alip, internetten arastirmaya basladim bebegimin gelisimi icin. Canan Karatay in seker yüklemesi uyarisini dikkate alarak arstirdim. Yurtdisinda yasiyorum, orta seviye ing ve almancam sayesinde isim kolaylasiyor. Bir cok kaynak sekeri alkolle kiyasliyor özellikle fruktoz (meyve sekeri) uzun vadede fazla alindiginda ayni etkiyi yapiyor. Bunun anlami meyve yememek degil tabi ki ama hamileyken karpuz kavun gibi seker orani fazla meyvelerden kacinilabilir. Her ne kadar seker testi saf glikoz ile yapiliyorsa da sizin kan sekerinizin ani yükselmesi ve dolayisiyla insülininizin ani yükselmesi demek. Insülinin ani yükselmesi buna bagli kan sekerinin ani düsüsü ve bazi dezavantajlari beraberinde getiriyor. Bu sirada bebege olan sey size olan seyden farksiz ama bu oayin onda biraktigi etki cok daha vahim cünkü vücut gelisimi henüz tamamlanmadi. Hamilelikte şeker yüklemesi yapılmalı mı ?
Bu konuyu sizin de arastirmanizi öneririm cünkü doktorlar genelde onlara okutulan ögretilenle yetiniyorlar. Arastirmaci degiller ondandir ki Saglik bakani bile bu görüse karsi cikabiliyor. Evet dr a güvenmeliyiz ama irademizi de kullanmaliyiz. Ben seker yüklemesi yaptirmadim ama dikkat ettim, basta ekmek unlu gida ve her tür tatli yiyecegi listeden cikardim.