Herkese mrb
3.5 aylık kızım uyku arası uyandığında tekrar uykuya dalmak için parmağını emmeye başladı. Buna nasıl yaklasmaliyim acaba . Okuduğum kadarıyla bu ayda bebek ellerini kesfeder ve ağzına götürür ama bilemedim . Sizce?
Konusu 'Alışkanlıkları Bıraktırma' forumundadır ve Whynot tarafından başlatılmıştır. Şu anda 3,5 aylık kızım parmak emiyor konusunu okumaktasınız.Konu içeriği kısaca Herkese mrb 3.5 aylık kızım uyku arası uyandığında tekrar uykuya dalmak için parmağını emmeye başladı. Buna nasıl yaklasmaliyim acaba . Okuduğum kadarıyla bu
Bu konu 11269 kez görüntülendi ve 10 yorum aldı ...
Herkese mrb
3.5 aylık kızım uyku arası uyandığında tekrar uykuya dalmak için parmağını emmeye başladı. Buna nasıl yaklasmaliyim acaba . Okuduğum kadarıyla bu ayda bebek ellerini kesfeder ve ağzına götürür ama bilemedim . Sizce?
Benim oglum da uc ay civari parmak emmeye basladi. Uyku icin ozel yapmıyordu genelde gun icerisinde parmaklari hatta bazen yumrugu agzina gidiyordu. Simdi 5 aylik hayli azaldi elini agzina goturmesi. Ben engellemeye kalkistigimda iyice hirslandigini farkedip engellemyi biraktim. Bir de ben de anne sutunun fazla gelmesi durumu vardi. Bebek cok hizli doyuyordu mide doldugu icin emmeye devam edemiyord, ben o sirada emme refklesini doyuramadigindan eline yoneldigini de düşünmüştüm. Bir aydir oyuncaklarina uzanip tutmaya basladi simdi eli pek agzinda degil. Acikinca goturuyor agzina. Bence ustune gitmeyin derim. Bilgisi yahut fikri olan baska arkadaslar da paylassin bakalim ben de merak ediyorum kesin sebebi. Duygusal yoksunluk olmayacagini dusunuyorum. Guvenli baglanmaya cok dikkat ediyorum, kendimi birakabildigimi dusunuyorum, neredeyse hic aglamayan bir bebek. Bu elini emmeye ne sebep oluyor merak ediyorum. Ellerini kesfetme diye umuyorum. Sizinki de yakinda yakaladigi herseyi agzina götürecek. Agziyla dunyayi kesfediyor herhalde.
Sevgili Whynot, Sevgili Elif Hanım,
Benim sütüm az olduğundan kızım da emmeyi sevdiğinden emdikçe emiyordu, bu yüzden mi belki el, parmak emmesi olmadı hiç.
Siz sütüm fazla yazınca aklıma geldi, acaba sizi emse doyduğu için fazla süt gelecek ondan mı ona alternatif geliştirmiş besinsiz emme ihtiyacı için diye düşündüm bir an.
Ne kadar mantıklı bilmiyorum ama aklıma geldiği için de paylaşmadan geçmek istemedim.
Mesela sütünüzü sağsanız ve süt kalmasa göğsünüzde o zaman belki ister mi emmek memeyi parmak yerine?
Sevgilerimle
Evet onsut ile hizla doydugundan 10 en cok 15 dkda doyuyordu o sıralarda. Emmek istiyor ama sut hizla fiskirdigi icin devam edemiyordu. Ben o siralarda sutun fazla gelmesi diye bir durum oldugunu bilmedigimden ne bebegin emerken niye boyle adeta ustumu basimi yirtar gibi cebellestigini ne de parmak emmesinin buna bagli oldugunu anladim. Hissediyordum emzirirken bir sorun oldugunu ama bakiyorum sutum bol, cocugun agzinda pamukcukvs yok, cok guzel kilo aliyor vs hicbir problem gorunmuyordu. Sonradan ogrendim hiperlaktasyon durumu varmis meger. Simdi bu durumla basermeyi sutu azaltmayi basardim, 30-45 dk emebiliyor gonlunce. Nadiren goturebiliyor yine de elini agzina. Elini mesgul edip unutturmaya calisiyorum.Sevgili Whynot, Sevgili Elif Hanım,
Benim sütüm az olduğundan kızım da emmeyi sevdiğinden emdikçe emiyordu, bu yüzden mi belki el, parmak emmesi olmadı hiç.
Siz sütüm fazla yazınca aklıma geldi, acaba sizi emse doyduğu için fazla süt gelecek ondan mı ona alternatif geliştirmiş besinsiz emme ihtiyacı için diye düşündüm bir an.
Ne kadar mantıklı bilmiyorum ama aklıma geldiği için de paylaşmadan geçmek istemedim.
Mesela sütünüzü sağsanız ve süt kalmasa göğsünüzde o zaman belki ister mi emmek memeyi parmak yerine?
Sevgilerimle
Sevgili hanımlar,
Tıpta bu davranış gayet normaldir bebeklerimiz hem elini keşfetmeye çalışıyor çünkü elleri onu dünyaya açılan kapıyı gösteriyor ikincisi ellerini emerek ağız içi salgısını arttırıyor ki dişlerin çıkması için zemin hazırlıyor bir nevi.. :-)
Gayet normal sonra bırakıyorlar zaten.. dönemsel bişey. Ben fıtri bir durum olduğunu düşünerek engelleme ihtiyacı bile duymadım. Dediğiniz gibi artık oyuncaklarıyla meşgul. Onların tadına bakma çabasında.![]()
Benimde oğlum 4 aylıkken parmak emmeye başladı.eli sürekli Ağzındaydı.ben dişleri kaşındığı için diye düşünüyordum.şu an 8 ayı bitti 5.dişi çıkıyor parmak emmesi azaldı ama uykusu geldiğinde yine emiyor.müdahale etmiyorum insallah bağımlılık yapmaz.
Benim kizimda bir aylikken basladiparmagini emmeye emziriyodm sutumde coktu suan 27 aylik halen emiyor uykusu geldignde ve skildignda bazen gece uyku arasinda emiyo nasil unuttrucm bilmiyorm adem gunesin tavsiyesi nedir acaba eline elma kreker falan veriyorm ama olmuyo yinede emiyor
Ne diyorsunuz bu parmak emme işine ? Benimki bazen meme emme arasında bile parmak emiyor, canı istediğinde bırakıp memeye yöneliyor, ben müdahale etmiyorum. Çok sık olmasa da bunu yapıyor, nedeni yukarda yazılanlar mı yoksa başka bişey mi ? Adem hocanın bu konuda yazısı vs var mı ?Benim kizimda bir aylikken basladiparmagini emmeye emziriyodm sutumde coktu suan 27 aylik halen emiyor uykusu geldignde ve skildignda bazen gece uyku arasinda emiyo nasil unuttrucm bilmiyorm adem gunesin tavsiyesi nedir acaba eline elma kreker falan veriyorm ama olmuyo yinede emiyor
Benim oğlum da 3.5 aylıkken parmak emmeye başlamıştı. çünkü sütün fazla gelme durumu vardı ve 6-7 dk da doyuyordu ve cebelleşecek içiyordu. Emme refleksi doyuma ulaşmadığından başlamıştı. O ayarlamayı yapınca bıraktı. Sürekli bir emme söz konusuysa okuduklarım kadarıyla emme refleksinin tam doyuma ulaşamamasından kaynaklanıyor. Tabi ki başka sebepler şey olabilir.