nasıl konuşmam lazım ki anlamıyorum içimden gelenleri söylüyorum hanım bak şöyle şöyle yapalım sanki beni duymuyor beni duyması için ne yapabilirim nasıl yaklaşayım sizce ?
Konusu 'Eş İle Problem' forumundadır ve Sevgi Alem tarafından başlatılmıştır. Şu anda hanım dediklerimi yapmıyor ne yapmam lazım konusunu okumaktasınız.Konu içeriği kısaca nasıl konuşmam lazım ki anlamıyorum içimden gelenleri söylüyorum hanım bak şöyle şöyle yapalım sanki beni duymuyor beni duyması için ne yapabilirim nasıl
Bu konu 1884 kez görüntülendi ve 3 yorum aldı ...
nasıl konuşmam lazım ki anlamıyorum içimden gelenleri söylüyorum hanım bak şöyle şöyle yapalım sanki beni duymuyor beni duyması için ne yapabilirim nasıl yaklaşayım sizce ?
1-eşiniz sizden beklentilerini karşılayamadığı noktalarda hissettiği hayal kırıklığı ile siz de ondan birsey istediğinizde size karşı reddedici bir uslüb sergiliyor olabilir." o benim istediklerimi yapıyor mu? yaptıklarımı görüyor mu sanki, bende onun istediklerini yapmam o zaman" şeklinde iç dünyasında kendisinin bile duymadığı çatışmalarla bu davranışı sergiliyor olabilir. Birçok bayan arkadaş kendi içinde bu çatışmayı hissediyordur eminim. hareketlerimize yansıdığını farketmiyoruz bile çoğu zaman. eşinizin böyle davranması doğru demiyorum ama sebebe yoğunlaşırsanız kolayca çözülecek bir düğüm. örneğin eşiniz bütün gün evi temizlemiş, güzel yemekler yapmış sofrayı kurmuş ( bunlara görev olarak bakılması kadını çok incitir), sizden sadece farketmenizi bekler tek bi cümleyle. siz bu manzarayla sürekli karşılaştığınız için eline sağlık bugün nekadar da çok uğraşmışsın deme gereği görmezsiniz. tabi bu beklentisini cümleyle ifade de etmediğinden kendi kendine size içinden kızar, "bütün gün uğraştım, farketmedi bile, farketse de umursamıyo" gibi anlamlar çıkarır, tavşan dağa küser, dağın haberi bile olmaz vesselam. sonra siz dersiniz ki , hanım, şöyle şöyle yapalım.. işte bayan için tam fırsatı; hayır cevabını binbir çeşit versiyonu ile duyarsınız. suratla, ağız burun bükmekle, cümleyle.. örnek sizin evde böyle yaşanmıyor olabilir sadece duyulmayan görülmeyen kişi duymayı ve görmeyi bırakır karşı atağa geçer bunu vurgulamak adına bir örnek yazdım.
veya ;
2- eşinizle bir konuyu karara bağlama konusunda yanlış zaman seçiyor olabilirsiniz.
mesela biz kadınlar bu konuda çok iyiyiz, "neyi ne zaman söylersem kabul ettirebilirim"i gözlem kabiliyetimizle çok iyi bilirizörneğin şehir dışına bi arkadaşımıza ziyarete gitmek istiyoruz, eşimiz izin vermez diye düşünüyoruz, zaman ve zemini öyle bir ayarlarız ki, hayır diyecek adama evet dedirtiririz. bi defa böyle şeyler açken söylenmez, bunu her bayan bilir. Önce güzel bi yemek, tatlı dil ile ortamı yumuşatma, eşimiz bu akşam annemlere gidelim dedi mesela, tabi gidelim diyip birlikte güzel bi gün geçirme, sonrasında örneğin dönüş yolunda, haftasonu da ayşe davet etti, çocukla günü birlik gidip dönsek diyorum, bize de değişiklik olur,sen ne dersin? gibi bir yaklaşımla konuyu açma.
söylediklerim lütfen yanlış anlaşılmasın, böyle taktik üstüne taktik yapıp dediğimizi yaptırırz demek istemiyorum, ama her doğru her yerde söylenmez. doğru zaman sonuç için çok etkilidir. sizde eşinizle karar almak istediğiniz, birşeyler söyleyip karara bağlamak istediğiniz de acele etmeden doğru zamanı kollarsanız ortak yolu bulabilmek adına zemini çok daha iyi hazırlamış olursunuz.
3- eşinizin sizden beklentilerini düşündüğünüzde alt alta kaç madde sıralayabiliyorsunuz? bunun üzerine kafa yorduğunuzda ne kadar ayrıntılı cevaplıyabiliyorsanız eşinize o kadar yakınsınız ve tanıyorsunuz, iletişime geçiyorsunuz demektir. ama sıradan birkaç madde söyleyebilyorsanız sadece, eşinizle doğru zaman ve zeminde beklentileriniz üzerine oturup sohbet etmek bi başlangıç olacaktır.
4- sen dili ile yapılan söylemi kişi kendine saldırı olarak anlar ve kendini korumaya geçer, kimi insan saldırganlaşarak, kimisi söylenenleri duymayarak, kimisi de karşı atağa geçip sen de şöylesin diyerek.. kullandığınız dil sen dili ise değiştirmeniz sihirli bir değnek etkisi oluşturur. senin şu dağınıklığın ne zaman bitecek ? biraz derli toplu iş yapsan ölürmüsün yerine; aslında dağınıklıkla baş edebilmen için benimde sana biraz yardımcı olmam lazım, ortalık dağınık olunca benim ruhum sıkılıyor, eminim senin de öyle oluyordur, el birliği ile hızlıca halledebiliriz.. gibi
Konu Nalan Erdoğmuş tarafından (Pazar, 30, Ekim, 2016 Saat 16:14 ) değiştirilmiştir.
2- Numarayı okuyabildim biraz hoşuma gitti bu durum şuan biraz işim var ayrıntılı yazmışsınız okuyup kendi içimdekileride yazacağım.
Haniminiz sizin dediklerinizi yapmak uzere programlanmis bir robot degil once bunu yani onun bir birey oldugunu sizin esiniz yahut cocuklarin anneleri olarak degil kendi biricik varligiyla yasama hakki oldugunu kabul edebilirseniz -tipki sizin gibi- isler yoluna girer. Bu kabulle esinize dediklerinizi yaptirmaya calismaz, yapilmasi gereken birsey varsa es olarak onunla uyum icinde hayatinizi devam ettirmeyi secmis olursunuz.. Hanim bak soyle soyle yapalim degil de, hanim soyle soyle yapmak sence nasil olur, su konuda birseyler yapsak diyorum sen ne dusunursun tarzinda konusmaniz karsinizdaki kisiye senin fikirlerine onem veriyorum mesaji verir.
Ek: hanimla problemi hanimlardan destek alarak cozmeye calismak da hos bir yaklasim, umarim tavsiyeler ise yarar da probleminizi halledebilirsiniz![]()
Konu Sabah tarafından (Pazar, 30, Ekim, 2016 Saat 20:51 ) değiştirilmiştir.