Merhaba arkadaşlar,Emzirme dönemi bitiminde emerek uyuma alışkanlığıda biter mi yoksa emzirmeyi bırakmadan başka bir uyuma yönteminemi başvurmalıyız acaba?bilgisi olan varmı?
Konusu 'Uyku Düzeni' forumundadır ve Heliyerd tarafından başlatılmıştır. Şu anda Emzirerek uyutmak ne Zaman bitmeli konusunu okumaktasınız.Konu içeriği kısaca Merhaba arkadaşlar,Emzirme dönemi bitiminde emerek uyuma alışkanlığıda biter mi yoksa emzirmeyi bırakmadan başka bir uyuma yönteminemi başvurmalıyız
Bu konu 2490 kez görüntülendi ve 10 yorum aldı ...
Merhaba arkadaşlar,Emzirme dönemi bitiminde emerek uyuma alışkanlığıda biter mi yoksa emzirmeyi bırakmadan başka bir uyuma yönteminemi başvurmalıyız acaba?bilgisi olan varmı?
Merhaba, isterseniz emmeyi bırakmadan önce farklı uykuya geçiş yöntemleri deneyebilirsiniz,
ancak çocuk kabul etmezse hiç zorlamadan emzirirken uyutmaya da devam edebilirsiniz,
emmeyi bırakınca emerek uyumayı da bırakıyor zaten süreci sağlıklı geçirirse.
Ben de aynı şeyi düşünüp denemiştim, işe yaramamıştı, sonra anne sütünü bırakınca uyuma yöntemini de değiştirdi, kolay gelsin
![]()
Konu Mina Gül tarafından (Çarşamba, 02, Kasım, 2016 Saat 17:54 ) değiştirilmiştir.
Su linkte Adem Beyin bir cevabi var; 18 aya kadar normal diyor.
http://www.pedagojiokulu.com/showthr...utmak-dogru-mu
Ben de Mina Hanım gibi dusunuyorum. 18 aydan sonra deneyecegim emzirmeden uyutmayi, tok olunca anne gogsu olmadan da uyuyabilir diye umuyorum.
Bu konu benı de cok dusunduruyordu. Emerek uyuyor benım oglum da.
Aslında ne kadar cevabını bilsemde içim rahat etmedi çok teşekkür ederim cevaplarınız için emzirmeyi bırakmamıza az kaldı içim Nasıl buruk ve kötü anlatamam
Benim kızım da emerek uyuyordu. Son bir kaç gündür rahatsız. emmeden omzumda gezdirerek ve ilahi söyleyerek uyutuyorum. Uyuyor yani. 19 aylık. Geriye doğru baktığımda bırakma belirtileri göstermiş aslında ama hastalığına denk geldiği için ayırt edemiyorum. Birakti mi hasta mı.sizce ne dusunmeliyim...
Emzirerek uyutnlari sansli görüyorum artik . Çünkü kızım sallanarak uyuyor bazen salldigimiz bez ile yatağa kyrken emerek uyuyor . Ve be işe baslayacagim bu hlyle bakan kiside zorlanir kızımı hirplarsa diye korkuyorum daha 6 aylık
Kizim da emerek yatiyor geceleri ama bu durum genelde bir saati buluyor.Gunduz surekli emmek istiyor ve ayakta sallanarak uyuyor .Gece uykusunda en az 5kez kalkiyor .Gunduz yarim saat 1saat uyuyor ama uykusunu almadan uyaniyor.ne yapmaliyim
sevgili @Heliyerd adem hoca uykunun duygusal bir ihtiyac oldugundan bahseder..diger taraftanda da iki yil baglanma sureci olarak dusunursek cocugun her emisini karin doyurmak olarak dusunmemek lazim..her istediginde annesine ulasabilen cocugun memeden de ayrilisi da kolay oluyor.yeter ki anne kaygili olmasin..
ben iki emanetimde de 1,5yas itibari ile uyurken kitap okuma,masal anlatma gibi uyku oncesi hazirlik sureci yapiyordum..hem paylasimin direk oldugu hemde aradaki bagin kuvvetlendigini gordukce hem anne hem de cocuklar mutlu oluyor
birdaha geri gelmeyecek zamanlar..her annenin tadini cikarmasi umidiyle..
Allah kolaylik versin..
Çok teşekkür ederim cevabınız için sevgili@arda cansızoğluİNŞALALH öyle olur bizde kitap okuyoruz birlikte süreç güzel geçicek İNŞALLAH önce RABBİME sonra kendime ve oğluma güveniyorum ALLAH hepimize bütün dertlerimizde kolaylıklar versin İNŞALLAH