Merhaba arkadaşlar. Oğlumla kısa surelerin ezberini yapmak için telefona indirebileceğimiz güzel bir uygulama arıyorum, bir kaç tane indirdim ama kullanışlı gelmedi, kullanıp memnun kaldığınız bir uygulama var mı?
Konusu 'İnanç Eğitimi' forumundadır ve Mina Gül tarafından başlatılmıştır. Şu anda Kur'an ezberi yapmak İçin telefon uygulaması tavsiyesi konusunu okumaktasınız.Konu içeriği kısaca Merhaba arkadaşlar. Oğlumla kısa surelerin ezberini yapmak için telefona indirebileceğimiz güzel bir uygulama arıyorum, bir kaç tane indirdim ama kullanışlı
Bu konu 5688 kez görüntülendi ve 15 yorum aldı ...
Merhaba arkadaşlar. Oğlumla kısa surelerin ezberini yapmak için telefona indirebileceğimiz güzel bir uygulama arıyorum, bir kaç tane indirdim ama kullanışlı gelmedi, kullanıp memnun kaldığınız bir uygulama var mı?
@Mina Gül Merhaba
3 yaşında kızım için daha önce 2 yaşından bu yana böyle bir uygulama arayışında idim lakin hiç birinde başarılı olamadım hoş bir uygulama yok iyi bir çalışma göremedim şuana kadar peki ne yaptım benYoutube açayım dedim ondada ister istemez başka videolara tıklıyor . Bende youtube kanalından meyvelerle öğreniyorum videosu var bunu da izmirde bir arkadaşımın kızı küçük yaşta salavat getirirken hayretle dinlemiştim bu yaşta nasıl ezberinde var dedim oda bana işte bu video dinledi ezberledi hemen dedi. Şimdi bende wifi kapalı mobil net kapalı olarak kızıma veriyorum telefonumu 4 5 video indirdim galeride duruyor istediği zaman onlara bakmasına izin veriyorum. Müthiş aklında kalıyor.
1- Meyvelerle Öğreniyorum Salavat 2 3 günde ezberledi ve Sure ezberini müthiş derecede kısa sürede kavrıyor.
2- Semerkand kanalının elif te se diye bir videosu var Elif iğne ile dikiyor ütülüyor elbiselerini diyerek E i ü harfleri tanıyor
3- Kedi var sübhaneke okuyor buda çok sevimli çok hoşuna gidiyor ama yanlış okuyor onu sevmedim Normalde Kur an da SÜbhanekellahumme bitişik okunur Lakin videoda sübhaneke allahumme yanlış ifade anlam bozuyor kim okuduysa artık
4- Bismillah ilahisi var buda hoş güzel.
Aslında şuan bunların hepsinin videosunu koymak isterdim lakin biliyorsunuz erişim var , Devletimizin güvenliği açısından inşallah yakın zamanda bu videoları koyarım. Tabi bilmiyorum ben bu kadar yazdım lazım olur mu sure ezberi ise Meyvelerle öğreniyorum çok güzel Farklı meyveler farklı sureleri okuyor.
@Mina Gül merhaba aslında güzel bir fikir nasıl birşey olmasını isterdiniz , neden olmasın düşünebilirimUygulamada neler olsa ne gibi aktiviteler
@aydemir demek ki mesajı verebilmişim,aferin bana
hemen sıralarım ne demek
-bir sureyi kaç kere dinlemek istiyorsak ayarlayabilsek
-ayet ayet tekrar dinleme özelliği olabilir
-isteğe bağlı görüntülü dinleme olabilir
-keşke çocuk sesiyle okunsa,çocukların daha çok dikkatini çeker
çok yazmim gözünüz korkmasın![]()
@Mina Gül Merhaba çok teşekkür ederim siz yazın aslında çok güzel bir konu oldu rümeysa kızım 3 yaşında belki ona yaptırabilirim 1 sene sonra@aydemir demek ki mesajı verebilmişim,aferin bana
hemen sıralarım ne demek
-bir sureyi kaç kere dinlemek istiyorsak ayarlayabilsek
-ayet ayet tekrar dinleme özelliği olabilir
-isteğe bağlı görüntülü dinleme olabilir
-keşke çocuk sesiyle okunsa,çocukların daha çok dikkatini çeker
çok yazmim gözünüz korkmasıngüzelce okur bunu uygulamaya koyarım ama sizin çocuğunuza geç kalırız olsun diğer çocuklarada faydası olur belki. Görüntülü dinlemde farklı hayvanlara çocuk sesini verebiliriz neden olmasın Farklı uygulamalar falan olabilir bunun içersinde değişik 10 15 tane çocukların zeka geliştirmesi açısından veya anne babalar içinde
Diğer üyelerin yorumlarınıda alabilirim
@Mina Gül şuan galiba bilgisayardan ama okuyan Kabe İmamı hoş uygulama var bir uygulama baksanız belki vardır bu linkte çocuklar için anne babalar için güzel uygulamalar
http://www.risaleokul.com/tr/2012/01...leme-programi/ Çocuklar için sure ezberleme programı
evet çok güzelmiş, işte buradan örnek alarak müdahale gerektirmeden kendi kendine okuyan bir uygulama yapılabilir. yani elimizde telefonla gezmektense açıp ayarlayıp bir yere bırakalım,o kendi kendine çalarken biz hem dinleyelim hem oynayalım, ne güzel olur
O zaman siz eve 5+1 döşeyiniz ince kaplolarla daha sonra telefonu kulaklığına takın youtube bu videoyu indirin çalsın olabilir şimdilik.