4,5 yaşında ikiz erkek çocuklarım var. Maalesef hata etmişim ve onlarla bir arada yatmamışım. 1 yaş olmadan odadan da ayırmıştık. 10 aylıklarken de işe başlamıştım. Evde bir bakıcı ve bir yardımcı vardı. Akşamları da babayla beraber ilgileniyorduk. Dolayısıyla çocuklarla yatmadığım gibi her çocuk en az 3 kişiyle ihtiyacını karşılıyordu. 2 yaş civarında sorunlar patlak verdi aslında. Sürekli bir mızıldama, uyumak istememe, aşırı hareketlilik. Nedenini anlamak için yerli, yabancı, ikizlerle de ilgili olan çok kitap okudum. Otuzdan fazla kaynak. Ama cevabı bulamadım. Görüştüğüm pedagoglar da doğru cevabı veremedi. Birçok kişi, ikiz onlar, erkek çocuklar, olur böyle normal dediler. Ta ki 3 yaşında, Adem Güneş'in 'çocuk neyi neden yapar' kitabını okuyana kadar adını koyamadım sorunun. Sorun güvenli bağlanamama idi. İlk sayfaydı sanırım, okur okumaz sorun bu dedim. Ama maalesef ki çözümü konusunda ne yapabileceğimin tariflendiği bir kaynak olduğunu farketmemişim. Sorunu tespit etmiştim ama çözüm getirememiştim. 4 yaş oldu, hala sorunlarımız devam ediyordu. Bir arkadaşım Adem Güneş'i takip etmeye başladım, tüm fikirlerim değişti dedi ve ben de hemen takibe başladım. Bu kadar çok kitap okumuşken neden Adem Beyin kitaplarına rastlamamışım ya da neden kimse tavsiye etmemiş o kadar çok şaşırdım ki. Adem Bey'i dinleyince (pedagoji okulunda), daha iki üç ders dinlemişken, web sayfasındaki radyo programlarından birkaç tanesini dinlemişken, çocukların her bir davranışının nedenini, nasıl çözebileceğimizi, bizim yaptığımız hataları tek tek çıkardım. Yıllardır okuduğum kitaplar, görüştüğümüz pedagoglar, öğretmenler, hiçbirinden bu kadar net bilgiler alamamıştım. Nasıl bu kadar eksik olabiliyoruz? İnanılır gibi değil. En temel şeyi, güvenli bağlanma konusunu bu kadar uzman nasıl atlıyor! Her şeyin temeli gerçekten buradan geçiyor. ‘Güvenli Bağlanma’ kitabını okumanızı çok ama çok tavsiye ediyorum.