Kizima canim, tavsanim,kedim,askim bu kelimeler soylemek yanlismi? Bu konuda bilen varmi henuz karsima cikmadi bu konuyla hocanin konusmalari
Konusu 'Çocuk İle İletişim' forumundadır ve Seva tarafından başlatılmıştır. Şu anda Bebeklerimize nasil hitab edelim konusunu okumaktasınız.Konu içeriği kısaca Kizima canim, tavsanim,kedim,askim bu kelimeler soylemek yanlismi? Bu konuda bilen varmi henuz karsima cikmadi bu konuyla hocanin
Bu konu 3527 kez görüntülendi ve 15 yorum aldı ...
Kizima canim, tavsanim,kedim,askim bu kelimeler soylemek yanlismi? Bu konuda bilen varmi henuz karsima cikmadi bu konuyla hocanin konusmalari
Seva hnm insan yavrusunu bazen nasıl seveceğini bilemiyor. İçimizdeki sevgi o kadar yoğun oluyor ki hangi kelimeyi kullansak sevgimizi tam karşılığı olamıyor. Yalnız adem beyin programlarında ''AŞKIM ,SEVGİLİM '' gibi kelimelerin kullanılmaması gerektiğini söylediğini hatırlıyorum. Bence tavşanım kedim gibi hayvan benzetmeleride sakıncalı olabilir .
en doğrusu ismiyle hitab etmek olmalı sanırım onun yanında güzel kızım bitanem canım..vb sevgi sözcükleri de zararsızdır diye düşünüyorum aşkım falan zararlıymış duydum da kuzu tavşan..vs zararlı mıdır ki bilemiyorum ben "kuzum-annesinin kuzusu" "yavruşum" çok derim severken![]()
Bu konuyu bende çok merak ediyorum.bende oğluma arada aşkım diye hitap ediyorum.aşk kelimesi çok kapsamlı bence Allah aşkı peygamber aşkı eş evlat aşkı hepsinin yeri ayrı bence.benmi yanlış düşünüyorum bilemiyorum.adem hocamızın bu konuda nasıl bir açıklaması oldu bilen varsa yazabilir mi?
Ben dua niyetine dua hükmüne de geçsin diye
Akıllı kızım
Iffetli kızım
Afife kızım
Basiretli kızım
Diye hitap ediyorum bunun dışında edinmesini istediğim ne kadar sıfat varsa aklıma geldikçe sayıyorum
Ama tabi Coşkun bi sevme dalgası geldiğinde
Genellikle annesinin gülüşü diyorum.
Bu hitaplar bana biraz çocuk uzerinde baskı oluşturabilir gibi geldi. Bilgisi olan editör arkadaşlar aydınlatırsa cok sevinirim. Çunku ben de bazen bir olay karşisinda oğluma akillı oğlum diye hitap ediyordum. Ancak sonra acaba hata mı ettim diye emin olamıyorum. Bir programinda Adem Hoca sanki akıllı çocugum diye hitap eden anneyi bu konuda bilgilendirmişti.Ben dua niyetine dua hükmüne de geçsin diye
Akıllı kızım
Iffetli kızım
Afife kızım
Basiretli kızım
Diye hitap ediyorum bunun dışında edinmesini istediğim ne kadar sıfat varsa aklıma geldikçe sayıyorum
Ama tabi Coşkun bi sevme dalgası geldiğinde
Genellikle annesinin gülüşü diyorum.
Sekerparem
Nurtanem
Canimin ici
Bebegim (ben bebek degilim!) Son zamanlarda itirazimiz var bu soze
Yavrum
Kuzum
Biricigim
Balim
Annecim
Balli lokum
Cantanem
Pasam
Bu ifadeler yuzunden esim de anneside kizmisti
Bu cocugun bi adi var .ismiyle hitap etmicektin niye isim koyduk diye.sevgi sozcukleri soylemem de sakinca gormuyorum dedim.
Oglumun ismi ciddi mevzularda kullaniliyor.konusma yaparken kullaniyorum.
Adem hocanın uyardigi annenin çocuğu kaç yaşında acabaBu hitaplar bana biraz çocuk uzerinde baskı oluşturabilir gibi geldi. Bilgisi olan editör arkadaşlar aydınlatırsa cok sevinirim. Çunku ben de bazen bir olay karşisinda oğluma akillı oğlum diye hitap ediyordum. Ancak sonra acaba hata mı ettim diye emin olamıyorum. Bir programinda Adem Hoca sanki akıllı çocugum diye hitap eden anneyi bu konuda bilgilendirmişti.
Benim kızım 4.5 aylık
Bana sakıncası olmayacak gibi geldi
Nasıl ki isimleri seçerken manasına dikkat ediyoruz onun kişiliğine olumlu etki etsin diyoruz bebeklere bu şekilde hitap etmek ona baskı kurmak olmaz zannimca
Uzmanların görüşü nu ben de merak ettim
Bu sozunuz bana bir annenin bedduasini hatirlatti.hani bazen yavrulara kizip sipa serseri deli gibi anlik agzimizdan cikan sozcuklere bir anne Kabe ye imam olasica, alim olasica diyerek yon vermis.oglu her yaramazlik yaptiginda Kabe ye imam olasica dermis.ve o kisi Kabe ye imam olmus aciklasinda annemin bedduasiyla burdayim demis.Kabe Basimami Sudeys bu kisi.aslinda anne olarak agzimizdan cikan her kelime bile dua niteliginde.cok dikkat etmek gerekiyor.Adem hocanın uyardigi annenin çocuğu kaç yaşında acaba
Benim kızım 4.5 aylık
Bana sakıncası olmayacak gibi geldi
Nasıl ki isimleri seçerken manasına dikkat ediyoruz onun kişiliğine olumlu etki etsin diyoruz bebeklere bu şekilde hitap etmek ona baskı kurmak olmaz zannimca
Uzmanların görüşü nu ben de merak ettim