Herkese hayırlı geceler kızımın korkuları neredyse 4 yaşından sonra basladı korktuğu şey her neyse gündüz bıle wc gıtmekten korkar benı yanına cagırır aynı şey 3.5 yaşındakı oğluma da gectı :(
Konusu 'Korkular ve Fobiler' forumundadır ve Sidraeyyub tarafından başlatılmıştır. Şu anda 6,5 yaşındaki kızım tuvaletin havalandırmasından korkuyor konusunu okumaktasınız.Konu içeriği kısaca Herkese hayırlı geceler kızımın korkuları neredyse 4 yaşından sonra basladı korktuğu şey her neyse gündüz bıle wc gıtmekten korkar benı yanına cagırır aynı şey
Bu konu 1297 kez görüntülendi ve 7 yorum aldı ...
Herkese hayırlı geceler kızımın korkuları neredyse 4 yaşından sonra basladı korktuğu şey her neyse gündüz bıle wc gıtmekten korkar benı yanına cagırır aynı şey 3.5 yaşındakı oğluma da gectı :(
ıYaşamak direnmektir
Hayırlı geceler.. Korkuları dört yaşında başladıysa bu onun o yaşlarda anlamlandiramadigi bir şeyle karsilasmasindan olabilir. Hep ayni evde miydiniz bilmiyorum ama tuvalet eğitiminden sonra tuvaleti kullanmasiyla birlikte havalandirmaya karşı korku gelistirmis olabilir. Küçük çocuğunuz da muhtemelen büyükten öğrendi ama daha acili büyük olan. Öncelikle asla 'ne var bunda korkacak' vb. cümleler kurmayın, bu da bir çeşit şiddet ve onun duygusunu küçümseme ve onemsememe anlamına gelir. Korkusunun yerlesmemesi icin korkacagini tahmin ettiğiniz durumlarda onun cagirmasina gerek kalmadan bir şekilde oralarda bulunun ama tâbi mahremiyet kurallarina da dikkat ederek. Onu anladığınızı, bunun normal olduğunu, hep yaninda olacağınızı soyleyin. Ama daha da önce lütfen o korkutucu havalandirmadan kurtulun, muhtemelen elektrikli bir ekipman, bir sure elektrik bağlantısıni kestirebilirsiniz bir uzmana. Küçük çocuğunuzu da korkacagini tahmin ettiginiz durumlarda ablasinin yaninda tutmamaya çalışın ama dogal bir şekilde. Adem Güneş'in radyo programı arşivinden de mutlaka benzer konuları dinleyin. Aklıma ilk gelenler bunlar, sorun devam ederse tabi ki bol bol dua, hep dua ve uzman yardimi. Allah yardımcınız olsun.
Sevgiyle..
Amin cümlemızHayırlı geceler.. Korkuları dört yaşında başladıysa bu onun o yaşlarda anlamlandiramadigi bir şeyle karsilasmasindan olabilir. Hep ayni evde miydiniz bilmiyorum ama tuvalet eğitiminden sonra tuvaleti kullanmasiyla birlikte havalandirmaya karşı korku gelistirmis olabilir. Küçük çocuğunuz da muhtemelen büyükten öğrendi ama daha acili büyük olan. Öncelikle asla 'ne var bunda korkacak' vb. cümleler kurmayın, bu da bir çeşit şiddet ve onun duygusunu küçümseme ve onemsememe anlamına gelir. Korkusunun yerlesmemesi icin korkacagini tahmin ettiğiniz durumlarda onun cagirmasina gerek kalmadan bir şekilde oralarda bulunun ama tâbi mahremiyet kurallarina da dikkat ederek. Onu anladığınızı, bunun normal olduğunu, hep yaninda olacağınızı soyleyin. Ama daha da önce lütfen o korkutucu havalandirmadan kurtulun, muhtemelen elektrikli bir ekipman, bir sure elektrik bağlantısıni kestirebilirsiniz bir uzmana. Küçük çocuğunuzu da korkacagini tahmin ettiginiz durumlarda ablasinin yaninda tutmamaya çalışın ama dogal bir şekilde. Adem Güneş'in radyo programı arşivinden de mutlaka benzer konuları dinleyin. Aklıma ilk gelenler bunlar, sorun devam ederse tabi ki bol bol dua, hep dua ve uzman yardimi. Allah yardımcınız olsun.
Sevgiyle..
Çok tesekkurler pakize hanım cevabınız için
Bu ıkı ev de aynı problemi yasadık.her zaman onun yanında oldugumu belırtıyorum. Mahremıyete gelınce kesınlıkle ıcerde degıl de sadece lavabonun önunde durmam onun için yeterli.
ıYaşamak direnmektir
Adem hocanin Bilmezsen Korkarsin Tabi isimli bir terapi hikayeleri kitabi var. Bu kitabi edindiginizde goreceksiniz resimli cocuk kitabi. Oradaki yonergelere uyarak, ki baslangicta nelere dikkat etmeniz gerektiginin notlari var, kitabi cocugunuza okugunuzda cocugunuzu korktugu durumlar icin terapi etmis oluyorsunuz aslinda. Kitabi kiziniza okumadan önce bir on okuma yapabilirseniz hazirlikli olursunuz. Ben aldigim donemde fiyati 6 tl idi su an ne durumda bilmiyorum. Fayda saglayacaginizi dusunuyorum.
Hem kendım okudum hemde cocuklara da okudum. Kıtabdakı gıbı uygulama yaptık kendı odasında bır süre yalınız uyumayada basladı.sadece tuvalet korkusunu atlatamadık. Dun aksamda okudum o an faydası oluyor sonra tekrar korkular baslıyor. Bakalım ınsalh zamanla gecer. Bunda daha önce kızımı tuvalet egıtımınde cok hatalarım oldu. Baslıca sebeblerıdr olabılır adem beyı5 senedır bılıyorum ama malesef kesfetmem az da olsa hayata gecırmem 3 sene oldu.Adem hocanin Bilmezsen Korkarsin Tabi isimli bir terapi hikayeleri kitabi var. Bu kitabi edindiginizde goreceksiniz resimli cocuk kitabi. Oradaki yonergelere uyarak, ki baslangicta nelere dikkat etmeniz gerektiginin notlari var, kitabi cocugunuza okugunuzda cocugunuzu korktugu durumlar icin terapi etmis oluyorsunuz aslinda. Kitabi kiziniza okumadan önce bir on okuma yapabilirseniz hazirlikli olursunuz. Ben aldigim donemde fiyati 6 tl idi su an ne durumda bilmiyorum. Fayda saglayacaginizi dusunuyorum.
Tekrardan cok tesekkur edıyorum. Saygılar
ıYaşamak direnmektir
Himm anladim havalandirma icin bir hikaye uydurup mu deneseniz acaba. Oraya fener tutup birsey olmadigini mi gosterseniz. Goruntusu urkutucu mu?Hem kendım okudum hemde cocuklara da okudum. Kıtabdakı gıbı uygulama yaptık kendı odasında bır süre yalınız uyumayada basladı.sadece tuvalet korkusunu atlatamadık. Dun aksamda okudum o an faydası oluyor sonra tekrar korkular baslıyor. Bakalım ınsalh zamanla gecer. Bunda daha önce kızımı tuvalet egıtımınde cok hatalarım oldu. Baslıca sebeblerıdr olabılır adem beyı5 senedır bılıyorum ama malesef kesfetmem az da olsa hayata gecırmem 3 sene oldu.
Tekrardan cok tesekkur edıyorum. Saygılar
Bır kac kez deneyemeye calıştım ama bakmak istemedı .ürkütücü geldı sanırım![]()
ıYaşamak direnmektir
Peki bir kac defa siz oraya ornegin bir tabure vs koyup cikip temizliyormus gibi falan yapsaniz o da sizi orayla ugrasirken tesadufen gorse elinizde bezle cercevesini falan silerken. Asagi yukari oraya girecegi zamanlari tahmin edebilirsiniz. O girmeden once gidip baslasaniz. Yani boyle dogal akis icerisinde gordugunu sanmali cocuk. O sirada da onun korkusuna dair hicbirsey soylemeyin. Korkmuyor musun vs diye sorarsa hayir kizim burasi sadece disari acilan bir yer deyin.
Gunluk yasam icerisinde sizi bulasik yikarken gormesi gibi dogal olmali hersey.
Bir de aklima sey geldi yapbozdan veya karton kutidan falan bir ev yapilip banyosuna havalandirma deligi acin. Himm suraya da bir havalandirma acalim ki iceriye temiz hava gelsin rahat nefes alsin buraya girenler, gibi konusarak cocuklarin orayi kafalarinda netlestirmeleri saglanabilir. Baba belki yardimci olabilir bu konuda size.
Tum bunlarda cocuklarin korkusuna vurgu olmamali. Cocuklar korktuklari icin elestirilmemeli, korkularinin anlasildigini normal karsilandigini hissetmeliler tabi. Pedagojik bir bilgim yok pek bu konuda ama benim basima gelseydi cocuguma bu sekilde yardimci olmaya calisirdim.