Oğlum 4.5 yaşında halen tuvaletini lazımlığa yapmak istiyor.Tek başına tuvalet ihtiyacını karşılamıyor.ve çoğu ihtiyacını ben karşılıyorum.normal tuvalete geçişini nasıl sağlayabilirim ? Çocuğuma Tuvalet Eğitimini Nasıl Vermeliyim ? 4,5 yaş
Konusu 'Tuvalet Eğitimi' forumundadır ve Sirac_melik tarafından başlatılmıştır. Şu anda Çocuğuma Tuvalet Eğitimini Nasıl Vermeliyim ? 4,5 yaş konusunu okumaktasınız.Konu içeriği kısaca Oğlum 4.5 yaşında halen tuvaletini lazımlığa yapmak istiyor.Tek başına tuvalet ihtiyacını karşılamıyor.ve çoğu ihtiyacını ben karşılıyorum.normal tuvalete
Bu konu 1174 kez görüntülendi ve 8 yorum aldı ...
Oğlum 4.5 yaşında halen tuvaletini lazımlığa yapmak istiyor.Tek başına tuvalet ihtiyacını karşılamıyor.ve çoğu ihtiyacını ben karşılıyorum.normal tuvalete geçişini nasıl sağlayabilirim ? Çocuğuma Tuvalet Eğitimini Nasıl Vermeliyim ? 4,5 yaş
Cocugunuza tuvalet egitimi nasil verdiniz? Lazimliga alisma sureci nasildi? Biraz paylasabilir misiniz?
Tuvalet eğitimimiz biraz sikintili geçti maalesef. Lazimlikla basladik.ben gebe olduğum için çok gergindim bu çocuğa yansidi galiba.alismamakta diretti.maalesef şiddet uyguladim.😔simdide altina kaciriyor.neyapmaliyim bilmiyorum.
kucugumuz hirpalandigi icin sikinti cikmis. Su anda nasil davraniyorsunuz altina kacirdiginda? Halen gerginlik, baskı, siddet var mi? Tuvalet egitimi cok hassas bir konu. En ufak bir baski bile cocukta tepkisellige sebebiyet veriyor muhakkak. Tum baskilari kaldirmalisiniz. Tuvaletin geldi mi, sorusu bile baski cocugun uzerinde. Altina kacirdigi anlarda, tebessumle, olabilir annecigim gel temizlenmene yardim edeyim, gibi sevecen yaklasmak gerek. Hatta sahsi fikrim yeniden guvenli baglanma surecine girmelisiniz zira guvenli baglanmis olsaniz dahi tuvalet egitimindeki baski ve siddet yuzunden zarara ugramistir. Tum baskilar kalkar, cocugunuz aktif ve pasif her turlu ofkeden kurtulur, kendisini guven ve emniyet icerisinde hissederse kendiliginden duzelecegi kanisindayim. Ne kadar zamandir Adem Gunes'i takip ediyorsunuz? Hatalar eskide kalabildi mi? Guvenli Baglanma konusunda bilginiz var mi? Bir de kucuk cocugunuz kac yasinda?
sevgili sirac melik@ cocugunuz 4,5yasinda...ilk olarak siddet uygulama durumunu biraz aciklik getirebilirmsiniz?cunku siddetin fiziksel,psikolojik,duygusal olmak uzere cok cesidi var..bazen kasinizi egip,sesinizi yukseltmeniz dahi siddettir..
ilk olarak evladinizdan ozur dileyerek.baslasak bu surecte yenilenmeye..gozgoze gelerek alsankz yavrunuzu kucaginiza ve butun.annelik sefkatinzle evvelden yaptiginiz tum hatalar icin birdaha yapmamak adina ozur dileseniz evladinzdan..ve yavrunuzun kendini guvende.hissetmesi icin ortam hazirlamak olsa vazifeniz...
ve tabiki adem gunes dinlemek okumak temel sart...once "cocukluk sirri"adli kitabi okuyup kendi cocuklugunuzu kesfedip cocuklariniza yonelseniz..sonrada "guvenli baglanma " ile eksik yerleri tamamlamaya calissak..bizlerde burdan elimizden geldigince yardim ve destek.olsak...
ne dersiniz?
var misiniz?
Tabiki varim ama inanin iki çocukla uğraşmak çok zor.öncelikle Adem hocanin kitaplarini istemem lazim.inşallah herşeyi yoluna koymaya calisacagim.kitaplari nasil temin edebilirim?
Tabiki varim ama inanin iki çocukla uğraşmak çok zor.öncelikle Adem hocanin kitaplarini istemem lazim.inşallah herşeyi yoluna koymaya calisacagim.kitaplari nasil temin edebilirim?Cocuguma maalesef hem duygusal hem ruhsal şiddet uyguladim halen bazen kendime engel olamiyorumve bu durum beni çok uzuyor
Bulundugunuz yerdeki kitapcilardan bulamiyotsaniz internet uzerindeki kitap satis sitelerinden edinebilirsiniz. Telegram uygulamasindan haberiiz var mi bilmiyorum ama telefonunuza bu uygulamayi indirip pedagoji okulu kanalindan Ade bey'in radyo arsivine kinu konu erisebilirsiniz. Youtube'da Adem Gunes kanalindaki videolar da cok kiymetli. Adim attiginiz bu yolda gun be gun icinizin huzura dolacagindan emin olailirsiniz, hosgeldinizTabiki varim ama inanin iki çocukla uğraşmak çok zor.öncelikle Adem hocanin kitaplarini istemem lazim.inşallah herşeyi yoluna koymaya calisacagim.kitaplari nasil temin edebilirim?Cocuguma maalesef hem duygusal hem ruhsal şiddet uyguladim halen bazen kendime engel olamiyorum��ve bu durum beni çok uzuyor![]()