Büyük oğlum Tuğrul 5 yaşında, kardeşi Eymen'se 1,5 ... eşim ve ben çocuklarına karşı sevgi dolu ve ilgili ebeveynleriz.. son zamanlarda büyük oğlumda bizi çok zorlayan davranışlar arttı.Örneğin mutlu uyandığı sıradan bir sabah herşey yolunda giderken onun aklından geçirdiği yumurtayı kardeşi almış diye kıyameti kopartabiliyor ve asla hiçbir şeyle ikna olmadığı gibi olayı büyütüp bağırıp çağırıp sinir krizi haline geçebiliyor.Durduk yere olay çıkardığı ağladığı sebepler bu ve bunun komik denecek derece debasit sebepler.. Bu konuyla ilgili çok araştırdık sorun ne nerde yanlış yaptık diye. Dün adem hocanın güvenli bağlanmayla ilgili canlı yayınını da eşimle birlikte izledik. Ondan sonrada internette biraz sorguladıktan sonra bütün bu davranışlarının tepkisel bağlanma bozukluğu olduğunu anşadık..Eşim iş saatleri sebebiyle 23.00u buluyor çoğu günler eve gelişi..Benim hamilelik dönemimin zorluğu,eşimin iş saatlerinden kaynaklı bana destek olamayışı ve çok yorulmam,bizim anne ve babalarımızın bizi yanlış tutumlarla büyütmesinden kaynaklı yanlış sosyal davranışlarımız gibi sebeplerle verdiğimiz tepkilerin oğluma yerleşmesi ve şimdi 5 misliyle bunları bize yansıtması sanırım sorunumuz.. Bu durumu nasıl düzeltebiliriz? Nasıl davranmalıyız? Adem hocanın hangi kitaplarını okumalıyız?