1. Sınıf öğretmeniyim. Farklı yaş gruplarından öğrencilerim var(5-8 gibi).Öğrencilerimden 1i ile 2 konu hakkında sıkıntı yaşıyorum. 1. Si öğrencim fazlasıyla lider ruhlu. Arkadaşlarını yönetmeye çalışıyor ama ileri boyutta. Sen dur, sen kalk ,sen getir gibi oyun molalarinda emir kipi ile cümleler kuruyor. Bu konuda arkadaşlarımıza emir verir cümleler kurmamız gerektiğini belirttim. Biraz dikkat ediyor. Sorunun ciddileşen boyutu beni bile yönetmeye çalışması ve evde de annesine karşı böyle olması.Annesine karşı tavrını veli toplantımızın olduğu gün birebir gözlemledim. Bu kız öğrencimin-6.5 yaşında- öz becerisi yüksek, kendi kendine yetebiliyor. Sanki çevresini yeterli görmeyip baskılıyor gibi. Onunla materyal molalarında ilgilendiğimde daha uyumluyuz.Yoksa sürekli dersi sabote edip istediği yapmaya çalışıyor. 2. Sorunum anı yaşamıyor bu öğrencim. Geçen seneki kreş öğretmeniyle görüştüm. İndigo çocuk olabilir,araştırılması gerekir dedi. Düzene ayak uydurmayan lider ruhlu bir çocuk evet. Kurallara uymuyor ama koyduğu kurallara uyulmasını istiyor.Derste hadi hamurlarla e yapalim diyorum n harfini yapiyor. Matematik yapacağız, ben resim yapcam diyor. Yazma çalışması yapcaz ben rakam çalışcam diyor annesi her alanda böyle olduğunu aklının başka yerlerde olduğunu hep bir sonrasını istediğini söyledi ve ilk haftalar belli olmuyordu ama şu an bariz öğrenilen harflerin onda içselleşmediğini hissediyorum. Gözlerini kaçırıyor geçiştiriyor. 1000 sayfa görev gibi kelime hece versem yapar ama okumada kaçıyor. Baskıcı bir öğretmen olup nefret edilene de dönüşmek istemiyorum ama ne yapmalıyım? Ve asıl annesi ne yapmalı? Yıllardır okuduğu kitaplarla ancak size bahsettiğim bu son haline ulaşabilmiş. Evde baba figürü yok anladığım kadarıyla. Annesi herşeyi kendi yapıyor, daha net direktiflerle birşey yapmak istiyor ne yapabilir?