Ben kızıımı emzirirken çok keyif aldım şükürler olsun
30 ay emzirdim kızımııı ama artık bıraktı gibi 5x24 emmiyor, değişik bi duygu...
Kafama takılanlar var çünkü ben bu kesiş sürecinde 1 yaştan sonra emzirme sıklığın sadece iki uyku öncesine indirgeyen bir uzmanın kitabından etkilenmekle beraber tamamen hislerimle içsel yönlendirmelerimle hareket ettim. Adem Hocanın tavsiyelerini okuyunca gördüm ki izlediğim yöntem Adem Hocanın tavsiyeleriyle çok benziyor ama tabi birebir uymuyor Ben her istediğinde uyku vaktine öteledim 1 yaşından beri bazen günde iki kere emzirdim bazen bir kere bazen defalarca... iki yaşından sonra da aynen tek farkı 2 yaşından sonra emzirmediğim günler de oldu. Zaman zaman da ne yapıcağımı şaşırdım okuduğum farklı tavsiyelerden farklı farklı etkilendim:
- "süt bitti kızım" dedim
"bi deniyim" dedi emdi "bitmemiş var" dedi
-"hasta olmuş anne memesi" dedim
"ben onu muayene edeyim du doto aletimi alip hemmen geliom" dedi
"pis olmuş süt" dedim
emdi "ıı ıghh güzelll" dedi
kıyamadım devam ettim emzirmeye 30 aya kadar süresi var diye ağırdan aldıım. kızımın cevaplarına bakınca sevdiğini bağlandığını düşünüyorum ama kafama takılan da çok şey var özellikle "anne memesi yok kızım" dediğim ilk gece önceki mesajlarımda ifade etmeye çalıştım uzmanlarımızdan değerlendirmelerini rica ettim ama daha kimse cevap vermedi
çok uzattım k. bakmayın çok doluyum şu aralar emziren annelere keyifli huzurlu emzirmeler dilerim süttren keserken amman bakmayın siz kimseye anneliğinizin sesini dinleyin ve onu güvenilir uzmanlarla bilgilendirin yeter!
bir söz var nerde okumuştum kimindi hatırlamıyorum çok hoşuma gider
"annelik.. iki ileri bir geri... ama hep ileri.. "
(bu da içimden geldi yazıyım dedim. )
***gelelim sorularıma :
2) bugün uyanınca beni anne memesini istemeden direk süt isteyince baba beni uyandırmadan sütü getirmiş (zira sütü gertirme görevi onundu) bu doğru olmuş mu gerçi ben o sırada uyandım sütü alıp kucağıma geldi kucağımda içti ama yatakta içmesi doğru olur muydu?
3) mutluluğumu öperek konuşarak ifade etmem ve sonrası yanlış mı olmuş nasıl telafi edebilirim?
4) ani mi oldu ki bu geçiş ama zaten bi tek gece emmeleri kalmıştı daha ne kadar uzatmalıydım ki 31 ayı bitecek yakında bi de adem hoca 1. gece devam sütü 2. gece su 3. gece anne sütü diyor biz sadece çilekli-ballı süt veriyoruz.
5) ilk gece anne memesini işaret edince "artık anne memesi yok...yok annecim artık.... demem üzüldüünü farkedince de açıp göstermem " çok mu kötü/yanlış olmuş ne demeliydim? dediklerim nasıl bir etki bırakmıştır güvenli ayrılamamış mıdır gösterince güldü sevbindi bak burda dedi ama emmedi ama sonrasında aynıydı küskünlük yoktu?
6) 31 aylık bıraktık geç mi bıraktık bağomlılık..vs etkileri ne olmuş olabilir
7) şimdi tekrar isterse anne sütü vermeli miyim ne demeliyim
8)) son olarak haftasonu anneme gitcez yaklaşık 1-2 ay orda kalcaz annem pazartesi hastaneye yatıcak ameliyat olacak bazı geceler hastanede kalmam gerekebilir onu düşünüyorum kızımı gece yalnız bırakmamalıyım di mi bu süreçte hastanede annemin yanında babam mı kalsın?
***dediğim gibi başta farklı bi kaynaktan okumuştum 12 ay diyordu ben 15. aydan sonra yavaş yavaş aşamalandırmaya başlamııştım kendimce, belli bir düzene tabii kalmadan gün içinde isteyince öğlen uykusuna ya da akşama erteliyordum o süreç biraz karışık geçti ama ikiye düştü sonra da bire düştü ama zaman zaman daha fazla da oldu 2 yaşından sonra hiç emmediği günler de oldu ilaç kullanmam gerekti 24. ayından sonra bıraktırmayı denedim ama çeşitli sebeplerle cesaret edemedim 30a kadar mühlet verildiği için erteledm ciddi kötü aşılamayacak bir etkisi olmamıştır umarıim uzmanlarımızın görüşlerini merakla bekliyorum tüm sürecimizi okuyup değerlendirirseniz çoook rahatlarım lütfen bu anneyi yalnız bırakmayın uzun oldu zira olduğu gibi dosdoğru eksiksiz yansıtmak istedim doğruyu bulmaya çok ihtiyacım var ilgi ve desteğiniz için hepinize çok teşekkür ederim <3<3
***pazar sabaha doğru uyandı kucağıma aldım emzik verdim mememi işaret etti "artık anne memesi yok" dedim şaşırdı gözlerini kocaman açtı gözüme baktı "yok annecim artık" dedim kararlı bir ses tonuyla baktım üzüldü çok üzüldü açtım memeleri "hıh bak anne memeleri burda" dedi rahatladı biraz ama emmedi küskün bi hali vardı yatağın kenarına oturdu kara kara düşündü "annecim ben burdayım gel bana sarıl hem bak memeler de burda " dedim ama yaklaşık 5-10dakika tek başına kalmak istedi sonra kucağıma gelmeyi kabul etti "çilekli süt içelim yatmadan önce içmeyi unuttuk" dedi mutlu bi sesle (doktor kontrolünde içtiği yüksek enerjili tam beslenme sütleri) heberaber mutfağa gittik babası sütünü hazırladı biraz içti bu sırada hep benim kucağımda bana sarılıyor yatağa uzandık üstüme yatordım devamlı temas halinde kalmak istedi 10-15 dakika sınra bardakta kalan sütünü içmek istedi onu da içti yine yattı kucağıma uykuya daldıkça kucağımdan yatağa doğru düştü düştükçe geri kucağıma çıkmak istedi uykuya daldığında usulca yanıma yatırdım o zaman bile bi hamle doğruldu ayağını benim vücuduma konumlandırdı ve uykuya devam etti. sabaha dığru emmesini böylece bıraktık (inş bidaha emmeyecek) dün akşam uyku öncesi de arabada seyahatteydik anne hadi beni uyut dedi kucak istedi anne memesi istedi kucağıma aldım aç emcem uyucam diyo "hayır dedim emmeden uyuyabiliyorsun kızım hadi kaat gözlerini" başta itiraz etti sarıldım ağladı daha çok sarıldım konuşarak istedi güzel güzel açıkladım sonra itiraz etmekten vazgeçti bana iyice sokuldu ve uyudu akşam uykusu öncesi emmesini de böylece bıraktık (inş birdaha akşam uyumadan önce de emmeyecek) ve son olarak bu gece 12 gibi uyandı anne memesi istedi aynı şekilde davrandık yine biraz itiraz etti biraz zaman aldı ama sonra bardaktaki sütünü içti kucağımda uyudu yanıma yatırdım. Sanırım Melis Ece anne sütüyle vedalaştı şimdi bu süreci sağlıklı atlatma zamanı 31 aylık geç bıraktık yani şimdi üçüncü istemesinde anne sütü vermeli miyim hazır iki kere vermemişken böyle devam edeyim mi? bir de ama haftasonu anneme gitcez yaklaşık 1-2 ay orda kalcaz annem ameliyat olacak bazı geceler hastanede kalmam gerekebilir onu düşünüyorum kızımı gece yalnız bırakmamalıyım di mi bu süreçte?