Oğlum Namaz Kılmıyor Ne Yapabilirim ? Ergen oğlum 5 vakit namaz kılmak içinden gelmiyor?
Konusu 'Diğer' forumundadır ve Ümmü Harun tarafından başlatılmıştır. Şu anda Oğlum Namaz Kılmıyor Ne Yapabilirim ? konusunu okumaktasınız.Konu içeriği kısaca Oğlum Namaz Kılmıyor Ne Yapabilirim ? Ergen oğlum 5 vakit namaz kılmak içinden
Bu konu 7818 kez görüntülendi ve 8 yorum aldı ...
Oğlum Namaz Kılmıyor Ne Yapabilirim ? Ergen oğlum 5 vakit namaz kılmak içinden gelmiyor?
Cevabiniz icin tesekkurler. Soyledikleriniz icin ugrasiyorum ve Tabiki hatalarimiz oldu. Soylesem zorlasam biraz namaz kiliyor. Yapmicam demiyor AMA icinden gelsin hatirlasin istiyorum.
Merhaba Ümmü Harun,
Bu sorunun Adem Bey'e sorulduğunu duymuştum. Çocuğun sevdiği, ona tesir edecek, model alacağı birisinin olması gerektiğini söylemişti namazı sevdirecek kişinin. Sevdiği birisinin yaptığı şeyden de etkilenir demişti. Bir de namaz kılmak için ezan okunur okunmaz abdest almak için ayağa kalkmak gerektiği gibi bir ipucu vermişti sonradan irade kullanıp kalkıp gidemeyenler için. Anneler içinse özel günlerinde sadece namazdan koptuklarını görmesinler diye çocuklarının yanında namaz kılıyomuş gibi yapmalarını tavsiye etmişti. Sabah namazlarında ise eğer ebeveyn birkaç gün kalkmaz ara verirse sonra çocuğun bu alışkanlığı devam ettirmesinin zor olduğunu söylemişti. Aklıma gelenler şimdilik bunlar.
Sevgilerimle
Merhaba Ayse hanim, ben bir hadise rastlamisdim cocugunuzu namaza zorlayin, gelmezlerse ceza verin, youtubda cocuk egitiminde rastlamisdimMerhaba Ümmü Harun,
Bu sorunun Adem Bey'e sorulduğunu duymuştum. Çocuğun sevdiği, ona tesir edecek, model alacağı birisinin olması gerektiğini söylemişti namazı sevdirecek kişinin. Sevdiği birisinin yaptığı şeyden de etkilenir demişti. Bir de namaz kılmak için ezan okunur okunmaz abdest almak için ayağa kalkmak gerektiği gibi bir ipucu vermişti sonradan irade kullanıp kalkıp gidemeyenler için. Anneler içinse özel günlerinde sadece namazdan koptuklarını görmesinler diye çocuklarının yanında namaz kılıyomuş gibi yapmalarını tavsiye etmişti. Sabah namazlarında ise eğer ebeveyn birkaç gün kalkmaz ara verirse sonra çocuğun bu alışkanlığı devam ettirmesinin zor olduğunu söylemişti. Aklıma gelenler şimdilik bunlar.
Sevgilerimle
Sevgili Seva,
İnancıma göre dinde teslimiyet vardır elbet ama her duyduğuma da inanmıyorum. Hangi kaynaktan alınmış bu bilgi acaba? Dinimiz akılcı bir din ve kolaylaştırın, zorlaştırmayın mantığında bilindiği gibi. Her şeyden önce hoşgörü dini. Ben bu hadisin doğruluğuna inanamadım doğrusu. Kötü göstermek isteyen insanların bile yaptığı bir şey olabilir.
Çocuk zorla, korkuyla değil ancak sevgiyle bir şeye alıştırılır, akılcı bir din bunu söyler diye düşünüyorum.
Sevgilerimle
Konu Ayşe Gençer tarafından (Pazartesi, 14, Kasım, 2016 Saat 22:20 ) değiştirilmiştir.
Evet bende inanmadim bulursam atarim linkiSevgili Seva,
İnancıma göre dinde teslimiyet vardır elbet ama her duyduğuma da inanmıyorum. Hangi kaynaktan alınmış bu bilgi acaba? Dinimiz akılcı bir din ve kolaylaştırın, zorlaştırmayın mantığında bilindiği gibi. Her şeyden önce hoşgörü dini. Ben bu hadisin doğruluğuna inanamadım doğrusu. Kötü göstermek isteyen insanların bile yaptığı bir şey olabilir.
Çocuğu zorla, korkuyla değil ancak sevgiyle bir şeye alıştırılır, akılcı bir din bunu söyler diye düşünüyorum.
Sevgilerimle
namaz hiç kılmıyor değil ancak alışkanlık halinde 5 vakit kılmıyor eşime söylüyorum o ilgilenemiyor çoğu zaman rol model olacak herkes namaz kılıyor ancak özel olarak oğlumla ilgilenecek birini bulup rica edicem 5 vakit kılmasında yardımcı oldun
Sağolun
Cocuklariniza yedi yasindayken namaz kilmalarini soyleyiniz(ogretiniz).10 yasina bastiklarinda onlari zorlayin(disipline edin,davranis ve meleke kazandirin,yukumluluk ve sorumluluk yukleyin).Boyle sahih bir hadis var.Adem hocanin cocuk egitiminde poztif iletisim kitabinin sonlarinda sayfa 195-200 arasi cok guzel genis sekilde izahi var bu hadisin.
Babalar para kazanmakla pek mesguller malesef ve bilincsizler.