Merhaba,
Vocuklarin yatak arkadadlari olerak seçtiğimiz plüş hayvan oyuncaklar onlari etkiler demisti Âdem bey.
Acaba hangi hayvanın hangi etkisi var cocuk üzerinde?
Konusu 'Uyku Düzeni' forumundadır ve Gülsüm tarafından başlatılmıştır. Şu anda Yatak Uyku Arkadaşı Oyuncak Hayvan konusunu okumaktasınız.Konu içeriği kısaca Merhaba, Vocuklarin yatak arkadadlari olerak seçtiğimiz plüş hayvan oyuncaklar onlari etkiler demisti Âdem bey. Acaba hangi hayvanın hangi etkisi var cocuk
Bu konu 8668 kez görüntülendi ve 28 yorum aldı ...
Merhaba,
Vocuklarin yatak arkadadlari olerak seçtiğimiz plüş hayvan oyuncaklar onlari etkiler demisti Âdem bey.
Acaba hangi hayvanın hangi etkisi var cocuk üzerinde?
Bu soruyu ben sormamistim ama istahla cevabi bekliyordum ben de katılabilir miyim
Yaşı farkeder mi
Bu uyku arkadaşını zararı var mı
Mesela benim kızım 4 aylık
Merhabalar. Benim de uzun suredir merak ettigim bir konu. Ozel bir sey olmadi bizimki ama 12 ay civarindan sonra battaniyesiz uyuyamaz olduk(bu sureye kadar surekli kullandigi pelus battaniye). Suan 17 aylik emerek ve battaniyeyle uyuyoruz surekli. Varmi bir sakincasi. Heyecanla editorlerimizden cevap bekliyorum
Uyku arkadaşının belli bir yaşa kadar olabileceğini söylemişti Adem hocam bir programda. Ancak o yaşın kaç olduğunu tam hatırlayamadım, 4 müydü acaba, o programı dinleyen var mı arkadaşlar @Elif Şirin @Nalan Erdoğmuş @Ayşe Gençer
ben iki çocuğumda da kullanmadım. 4 aylık bebek için yatağına peluş oyuncak güvenlik açısından sıkıntı oluşturabilir diye düşündüm açıkçası. bir de peluş zaten çok sağlıklı gelmiyor, evde olanları da kaldırdım. ihtiyacı yokken alıştırıp sonra da ondan vazgeçirmeye çalışanları, kaybolunca yana yakıla aynısını arayanları görünce hiç girmedim bu işe.
Kac yaşında diye sormamin sebebi ilk 2 yil zaten anne ile uyumali oldugundan idi. Anneyle uyuyan bi cocugunda anneninde pelusu araya sokmasina gerek kalmuyacagini dusundugum icindi. Baska bi bilgim yok konuyla ilgili sevgili Gülsüm
Adem Bey'in tweetleri vardi bu konuda onlari buldum soyle kopyaliyorum:
2 yaşından sonra çocuğun "kısa yumuşak tüylü" bir uyku arkadaşı ile uyuması duygusal gelişime ve bağlanma-ayrılma sürecine katkı sağlar.
Çocuğa seçilecek uyku arkadaşının (hem kız hem de erkek çocuklar için) "erkek bebek" tercih edilmesi güvenli ayrılma sürecine katkı sağlar.
4 yaş sonrası uykuya rahat geçmesi için çocuklara sunulan ve anne kokusu taşıyan materyaller (elbise, örtü vb.) duygusal gelişimi aksatır.
4 yasindan sonra kullanmamak lazim demekki.