merhabalar kızım su an 3 yasında.Dısarı cıktığımız zaman benden ya sakız veya marketten herhangi bişey istiyo zararlı olduğunu biliyorum ama bunun önüne bende geçemiyorum.Mesela bugün pazara çıktık evden çıkınca simitçiyi gördü simiit dedi bende su an alamam kızım dedim bana dediki o zaman pazardan pamuk seker alcam dedi bende düşünürüz dedim.Pazar esnasında uyuyordu ben işimi bitirip eve dönerken acaba pamuk seker alsammı ki diye düşündüm çünkü uyanınca ısrarla istiyceğini biliyordum.Sonra yolda uyandı benim tahmin ettiklerimi yaptı.Kızım buralarda helvacı yok pazarı geçtik dedim oda o zaman marketten sakız alcam dedi tamam dedim girdik içeri bir tane bişey alcaksın dedim tamam dedi aldık çıktık.Bu sorunu her dışarı çıkışımızda veya bir yere giderken yaşıyoruz.Bazen şöyle dediğimiz zaman kabul ediyo bişey almıyo tabi doğruluk payı ne kadar onu da bilmiyorum..Kızım şu an paramız kısıtlı otobüse bineceğimiz kadar paramız var yada şu ihtiyacımızı alacak kadar paramız var başka hiçbir şey alamayız diyorum kabulleniyo benim dediklerimi tekrar ediyo bişey istemiyo.Şöyle bir durumumuzda var arada bir köyümüze gidiyoruz orda ebemiz dedemiz vs akrabalarımızdan bazıları hadi bakkala gidelim kızım diyolar koşarak gidiyo bir poşet eşya alıp geliyolar.Bana getiriyo poşeti anne bak beraber yiyelim diyo.Bende kızım bunların bi tanesini ye diğerini de yarın yersin diyorum tamam anne diyo birini yiyor.Sonra gözü diğerlerinde oluyor ve hepsini de yiyor etrafımızdakiler de yesin varsın nolucak diyor....Bende kendimce acaba her köye gittiğimizde biz tesir edemiyormuyuz yaşadığımız şehirdede bundan dolayımı tam istediklerimizi uygulayamıyormuyuz bunun bir etkisi varmıdır diye düşünüyorum...LÜTFEN YARDIMCI OLURSANIZ ÇOK SEVİNİRİM...