Merhaba;
Kreşe başlamamız üç ayı doldurmak üzere , haftasonundan sonra pazartesi günlerimiz zor oluyor. Araya hastalıklarımız girince bu hafta çarşamba günü gidebildik. Dört gün ara verince sabah baba ve anneanne kreşe bırakmış oğlumu, çok ağlamış arkadaşları bebek diye dalga geçmiş uyku saati tuvalet izni verilmeyince oğlum altını ıslatmış. Herkesin tepkisi çocuk olur böyle şeyler takma bu kadar. Sizce de böylemi küçücük yüreğinde sindirilmişlikler olmuyor mu? Öğretmeni de seni ağladığın için sınıfımda istemiyorum çık sandalyede ağla ağlaman bitince gel demiş altını ıslatmasını da oğlum söyledi tuvalete salmadılar diye o kadar üzgündü ki bütün gece öğretmenim beni sevmicek mi artık diye sürekli sordu. Okulda bide herkesin kırmızı bir karton elması var kötü davranışlarla elmaları kararıyor elmam siyah mı olucakla sabahı sabahladık uykusunda bile sayıkladı.Annem sabah öğretmeni ile konuşmuş, çok birebir ilgiye alışık bir çocuk demiş yine, evde de zorla asla yaptırım uygulamıyoruz her daim rica ederek böyle yapsan daha doğru diye ılımlı yaklaşıyoruz. Biz nerede yanlış yapıyoruz. Kreş i sona erdirsem sosyal çevremiz çok az çocuk eve tıkılıp kalacak ne yapmalıyım? Desteğinize ve tecrübelerinize ihtiyacım var. Sizce doğru olan öğretmenin tutumu mu? Ben otorite yerine sevgiyle yaklaşımla çözüleceğine inanıyorum , sabah çocuğu karşılarken günaydın yerine ağlamadın dimi diye karşılamak doğru mu? Ne olur fikirlerinizi kısacıkta olsa yazın.
Sevgiyle kalın.