Merhabalar 4 yaşında kızım ile yeniden bağlanma sürecine başlıcaz inşallah bu süreci geçiren anneler nasıl geçti ve sonuçları nasıl oldu biraz bahsedermisiniz
.. teşekkürler
Konusu 'Güvenli Bağlanma-Ayrılma' forumundadır ve Zeynepyusuf tarafından başlatılmıştır. Şu anda Yeniden güvenli bağlanma tavsiyeleri konusunu okumaktasınız.Konu içeriği kısaca Merhabalar 4 yaşında kızım ile yeniden bağlanma sürecine başlıcaz inşallah bu süreci geçiren anneler nasıl geçti ve sonuçları nasıl oldu biraz bahsedermisiniz
Bu konu 6918 kez görüntülendi ve 30 yorum aldı ...
Merhabalar 4 yaşında kızım ile yeniden bağlanma sürecine başlıcaz inşallah bu süreci geçiren anneler nasıl geçti ve sonuçları nasıl oldu biraz bahsedermisiniz
.. teşekkürler
merhaba, siz bu sürece nasıl başlayacaksınız? bize biraz bahsedermisiniz? diğer annelere yardımcı olması açısından yapacaklarınızı paylaşmanız verimli olabilir ya da eksik noktalar beraber tamamnabilir![]()
Hiçbir çocuk davranış bozukluğu ile dünyaya gelmez.
Bende aynen katılıyorum nasıl başlayacağınızi ve bu süreç içerisinde neler yaptığınızı çoğunuzun tepki veya uyumunu bizimle paylaşır mısınız. Bende bağlanmayı denemeyi düşünüyorum ama öncelikle tam donanımlı olmam gerekiyor adem hocanın kitaplarını okuyup bitirmeden başlamak istemiyorum biraz daha arastirmaliyim basaramayacagimi da dusunmuyor değilim çünkü çok stresli ve sınırlı bir insana donusmusum onu fark ettim önce sakin olmaya ihtiyacım var onu basarirsam belki o zaman bağlanmayı da basarabilirim paylaşımlarınızı takip edicem
Bizimde 3.günümüz yeniden bağlanmada. Kızım 3,5yaşında. Korkutmak gibi olmasın ama gerçekten sabır isteyen bir iş. Bende sonucunu çok merak ediyorum. Çünkü şuan eskisinden daha farklı davranıyor
Bende biryerde yanlış mı yapıyorum kızım üç yaşına girdi bana çok bağımlı biyere gidiyoruz sürekli anne sende gel anne sende oyna arkadaşlarımın çocukları dalıyor oyun parkına kızım anne sende gel oturmaya gidiyoruz çocuklarla oynamıyor hemen ortama uyum sağlamıyor zaten sürekli anne gel anne gel bana sen hayır demiyorsun her dediğini yapıyorsun ondan seni kullanıyor diyorlar diğer çocuklara bakıyorum annelerini daraltmıyorlar hiç hani güvenli bağlanmayı bilen uygulayan annelerde değil hani ben bukadar uğraşıyorum onlarda bende çalışan anneyim onların çocıkları bu kadar anneye bağımlı değil kızım beni hiç rahat bırakmıyor kreşe de gidiyor orda duruyor görenler bu seni bırakıp okula nasıl gidiyor şaşırdık diyorlar ben nerde hata yapıyorum
Bende basladim 4.gunum kiz iyice cığrindan cikti güliyimmi agliyimmi ara ara alt islatiyodu simdi dolani kullanmiyoz askidan makinaya makinadan askiya daha hareketli dağınık vuran kıran bi tip oldu daha ne kadar sürecek evde çiplak geziyo kıs günü giyinsen sevinirim beni üzme diyom ben böyle rahatim giyinmiycem diyo.sabrimimi siniyor yoksa artik sana kizmiycam bagirmiycam dedim diye kontrolmü ediyo beni bilmiyorum. Görecez bekleyip.birde bebegim varki garibim biz ablayla oynarken hasretle beni seyrefiyo ona bakinca sevincle çirpiniyo ilgi bekliyo bi cok etkinligi beraber yapiyoruz ama ablasi bilerek ona bakma onu getirme diyo bu durumda napicam bilmiyorum bilgisi olan varsa sevinirim
Bebegim daha kucuk 6 ayinda oturamiyo bile konusuyorum o kendi yiyemez oturamaz ayaklari kucuk basamiyo bile yuruyemiyo yazik sen ona ögreticeksin diyorum ek gidaya gevtik ben yedireyim diyor izin veriyorum. Birlikte yiyoruz zaten hep oyun oynarkende onu yaniza aliyorum oda ogrensin ablasindan diye kucagina istiyor veriyorum. Zavallim oda telef oluyo arada masun yazik ablasiyla oynarken hep gözümun icine bakiyo ilgileneyim diye ablasida bakiyo caktormadan onla ilgileniyomuyum diye ☺ ah cok zor gercekten tek cocukla hayat ne kolaymis meyer allah annelere yardim etsin güc kuvvet encokta sabir versin bizimko su anda benim sabrimi ölcmekle mesgul en cok istemedigim seyleri fazlasiyla yapiyor bu ara kizmamaya özen gösteriyorum. Sen nasil istwrsen ben seni böylede severim diyorum arada geliyolar bazen ipin ucunu kaciriyorum maleaef bir kacgundur gectimiz hafta hep alt islatmayla gecti bi kac gundurde evde kilot atlet bile giymeden ciplak geziyo arada inadina gelip anne diyip xiplak oldunu gosteriyo istwmiyosan giyinme ama gece karnin agriycaknyine yine kusacaksin bem cok üzülüyorum hasta olunca sen onyuzden giyinmeni istiyorum senin diyorum olmam söz veriyorum diyo gidiyo bazen sinirden gülüyom napicami bilemiyorum.Ablasina kardesinin bize ihtiyaci var diyin.onunla ilgilenmemiz gerekiyo.oda bize katilsin diyin.ben oglumla birsey yapcagim zaman kizimi kucagimdan ayirmiyorum yada yurutece koyuyorum.ama arada sirada onlada ilgileniyorum.gerci oglum kardesi olmadigi zmablar hemen oda gelsin diyo belki buyuzden daha kolay oluyo.hatta kardesimi yanima koy sen git mutfaga diyo.onlari bazen yalnix birakiyorum tabi hizlice kontrol ediyorum kikir kikir gulup oynuyolar.sabredin duzelecek.sizi simdi yokluyo.boylr devam edin
Insallah cok saolun bide benim bi sorunum daha var buyuk.kizim bebekle yatmami hic istemiyor gece sirf oyuzden uyanip bakiyor bebek nerde ben ddlnerdeyim diye ilk zaman yatagima aldim bebegi bana ve bebege cok tepkilli akrasif oldu bebegide aldim kizimin odasina yerlestim burasi coxuk odasi coxuklar burda yatar kardesinle seninle yatsin burda dedim beaigide odaya koydum bende kizimin yataginin altindan cika yavrubyatakda yatiyorum. Bebegi her kiprasimda cogunlukla uyanmadan alip kucagimda emziriyorum ve uykuya dalinca besige koyuyorum. Bebekle guvenli baglanmamizi etkilermi aynibzamanda ablaylada yeniden guvenli baglanma yapiyoruz malum ilk basta yaninda yattim sen asagda yat dedi bana sigmiyoruz bura benim yatagim asagisida senin olsun dedi elimi tut dedi oyle yapiyorum.Biliorum cok iyi biliorum yasadim aynilarini.benim.kizimda yazik bana beni kurtar dercesine bakardi.ama geciyo gercelten biraz zman sonra geciyo aynen devam edin.sinirleriniz bozulsada sonunda guzel olacagina odaklanin.bu sure gecince cok rahatlicaksiniz gercekten iyiki sabretmisim iyiki cocuguma bu firsati vermisim diyeceksiniz.
Güvenli bağlanma süresi ne kadar acaba..gece uykulari feleketti bizim icin..benim oglum 9 aylık..iki haftadır birlikte yatıyoruz..ama hala daha gece gündüz sürekli uyanıyo, bazen uykusunu almadan kaldirmak zorunda kalıyorum. .baglanma problemimiz var sanırım ama nasil cozeriz tam olarak bilmiyorum
Arkafaslar yeniden baglanma konularini burda tamamen okumadim, moderator arkadaslar ne diyor bu konuda bilmiyorum fakat birsey dikkatimi cekti.
Telegramdan guvenli baglanma dinlemeyi yeni bitirdim, orda 2 yas altinda bebegi olanlara buyukle baglanmak icin kucugun buyumesini, buyugun bu surede babayla baglanmasini tavsiye ediyor. Sebep olarak anne ikiisini beslemekte zorlanir diyor. Yani duygusal beslenmeyi baglanmanin ozu olarak vurguluyor.
Yazdiklariniza bakilirsa kucugun baglanmadi sekteye ugruyor gibi.
Bu konuda burda uzman tabsiyesi var muydi bilmiyorum tabi.