Bu kadar gündemi meşgul eden aslında temelinde yine biz ebeveynlerin ve ogretmenlerin sorumlu olduğu büyük sınav. 1.sini atlattık doğrusuyla yanlisiyla,ya 2.si . Ve devamında bir ömür devam edecek sınav ve mucadeleler
Konusu 'Diğer' forumundadır ve 68741603_igtd tarafından başlatılmıştır. Şu anda Teog sınavı konusunu okumaktasınız.Konu içeriği kısaca Bu kadar gündemi meşgul eden aslında temelinde yine biz ebeveynlerin ve ogretmenlerin sorumlu olduğu büyük sınav. 1.sini atlattık doğrusuyla yanlisiyla,ya 2.si
Bu konu 3269 kez görüntülendi ve 16 yorum aldı ...
Bu kadar gündemi meşgul eden aslında temelinde yine biz ebeveynlerin ve ogretmenlerin sorumlu olduğu büyük sınav. 1.sini atlattık doğrusuyla yanlisiyla,ya 2.si . Ve devamında bir ömür devam edecek sınav ve mucadeleler
Şu anneler babalar teog kadar ahiret için evlatları için gerçek sınav için gayret etse içim yanıyor evladım yanıyor görmüyoruz ogretmenlerim yardım edin arka planda bunu hissettirin
Merhabalar 10 ay sonra bizimde teog olacak.nasil gecti peki sınav?sınav oncesi surec nasıldı?
10 ay . Teog surecine girdiniz yani . Birinci sınavda 4 mat yanlisimiz var . Hocamizda şaşırdı bu kadar yanlisa. Toplamda 11 yanlış 2 soruyuda yanlış isaretlemiş ingilizceden . Zaten ingilizce ile pek arasi yok,oglumun . Aslinda 3~4 sene oncede Adem hocamın ingilizce öğrenme konusunda tavsiyesi var mi diye arastirdim ama bulamamistim .
Bizde süreç yazdan başladı. Öyle çok ciddi bi calismamiz olmadi ama teig bilinci oturdu oglumda. Memleketteydik ve dayısı yardımcı oldu . Dayimiz sosyal öğretmeni hem 1.teog konularına çalıştırdı hemde kurtulus savasimiz gibi onemli bir konuda farkindalik oluşturdu. Sizin okulunuzda nasıl bilmiyorum ama teog çalışmaları yazdan başlıyor. Okullar acildiktan 2 ay sonra sinav olduğu için konular yetişmiyor çocuklar da tatil modundan zor çıkıyorlar.
En onemlisi de bilinc oluştururken strese sokmamak . Sinav stresi olmasaydi çok daha güzel bir sinuc alırdık diye düşünüyorum. Sinav sonrası beni ve dayisini üzdüğünü düşündüğü için çok uzulmustu . Öyle oluncada ben çok üzüldüm. Çünkü k3ndi icin değilde kendi emekleri icin değilde bizi uzeceginj düşündüğü için sinuca uzulmesinden kendimi çok sorumlu tuttum ki oyleydi de
Ben derya hanimin konularina bakamadim ancak yukarida da bahsettiğim gibi o ince ince cizgiyi ayirdedebilmek lazım.Deryabirkan hanim siz neden bu kadar derslere sinavlara takiliyosunuz sizin konularinizi okudugumda hep bi ders odev sinav kaygisi.cocigunuz kendini baski altinda hissediyo olabilir.hatta olabiliri fazla hissediyi.neden bi sinavlar hayati onem tasir gibi cocugunuz baski yapiosunuz anlamadim.anlayamiyorum.ucunda olum yokya.
Benim oglumda yaptigim en büyük hata ongorusunu kapatmak oldu . Ha bu konuda kendimi tamamen sorumlu da tutmuyorum . Çünkü ilkokul ogretmenimiz sağolsun uzerimizden kamçısını eksik etmedi
Merhabalar sinem hnm.2. Evliligim demistim hatırlarsanız.esim doktor.esimin oglu yani büyuk oglumuz tıp istiyor.baba yolunda.eşimin dedigi.benimki çalıskan seninki zeki.ama bunu kullanmayı bilmiyor.böyle söyleyince bende ne yapabilirimi hep arıyorum.cünkü birkan zamanında işlenemedi.hayatım bu kadar düzenli degildi ve bu kadar farkındalık icinde deildim.yani adem hocadan haberdar deildim.malesef.o dönemlerde oglumun yanında ihtiyacı kadar olamadım ve telafisi olabilir.egitimde onemli.eksizliklerim var fazlasıyla..zaten bu son...ek ders aldiriyorum.ewde yeniden baglanmamizi yaptik.6 hafta daha uzattik..ders konusundada benimle deil disardaki hocasiyla irtibatta olcak.boylelikle baglanma zarar gormeyecek.onceki haftalarda ders yuzunden.zarar gormus olabilcegini dusundugum icin .tekrar basladik.biliyorum.beni yine haklı bulmayacaksınız.elimde deil.öyle zor bir hayat gecirdim ve sonrada oglumla gecirdikki.gücünü aklıyla kazamasını istiyorum.cünkü fırsatı var.Deryabirkan hanim siz neden bu kadar derslere sinavlara takiliyosunuz sizin konularinizi okudugumda hep bi ders odev sinav kaygisi.cocigunuz kendini baski altinda hissediyo olabilir.hatta olabiliri fazla hissediyi.neden bi sinavlar hayati onem tasir gibi cocugunuz baski yapiosunuz anlamadim.anlayamiyorum.ucunda olum yokya.
bence sonuç iç karartıcı deil.tebrik ederim.ön görüsünü kapattimı biraz acarmisiniz.tecrubelerinizden yararlanmak isterim.Ben derya hanimin konularina bakamadim ancak yukarida da bahsettiğim gibi o ince ince cizgiyi ayirdedebilmek lazım.
Benim oglumda yaptigim en büyük hata ongorusunu kapatmak oldu . Ha bu konuda kendimi tamamen sorumlu da tutmuyorum . Çünkü ilkokul ogretmenimiz sağolsun uzerimizden kamçısını eksik etmedi
Konu Derya birkan tarafından (Cuma, 10, Şubat, 2017 Saat 12:21 ) değiştirilmiştir.
Yani şöyle soyleyim . Oğlum ilkokula başladığında ben okuma yazma ogretmedim eşim israr etmesine rağmen. Küçük toplama cikarma islemleri yaptiriyordum elimdeki mevcut şeylerle. Mesela elimde elma var kalem var vs üçünü al ne kaldi ikisini bana ver ne kaldi gibi. Öyle ya uzmanlar cocuklara okuma yazma ogretmeyin çünkü sıkılır diyordu . Neyse bizim okulumuz başladı günlük odevlerle geliyordu oğlum ben sadece neler yapiyor diye bakiyordum sadece . Derken birgun telim caldi muhtemelen ekimdi diye hatirliyorum . Oglunuz geride butun sinif ojuma yazmaya gecti sadece sizin oglunuzla birkac kisi var okumaya gecmeyen dedi . Tabi bende bi telaş bir endişe evlere şenlik. Sonrasinda ogretmen bana yuklendi ben oğluma. Her toplantı sonrası ogluma iyice yukleniyordum . Yaptigim en akıllıca sey birincisi ogretmeni arayip "hocam siz odev veriyorsunuz ama bizim ogrenmedigimiz harflerden dolayısıyla odevler buze zarar veriyor .biz ödevleri yapmayıp harfleri ogrenelim" demem oldu . Ve bilmedigi ilk harften baslayarak harfleri ogrettim . İkincisi Yarıyıl tatilinde de izin alip kalan harfleri ogretmeye başlamam. Yavs yavs sinifa ulasmaya başladık ancak bu defada okumamizda sıkıntı olduğunu soylendi . Onu da duzeltlemeye calistim ama çok başarılı olamadim . Çocuğum kendini basarisizim diye etiketledi bir kere ve sinifta arkadaslari alay eder güler diye okuyamamaya sorulara cvp vermemeye başladı. Devam eden sınıflarda aynen devam etti . Ben birazcik oglumu kendi haline bıraktığında oglum biraz yavasladigind ogretmen hemen arayip beni koşturuyordu malesef . Dolayısıyla oglumun öngörüsü kapandı. Annem benim adima ödevlerimi takip ediyor yaptiriyor düşüncesi oturdu . Odevimi yapmazsam ne olur diye dusunemedi artık. Onun adına düşünen annesi vardi çünkü. Biz daha yeni yeni bu sorunu asiyoruz .
Ben etrafimda ilkokula yeni başlayan cicuklarin,annelerine hep bunu söylüyorum çocuğunuzun ongorusunh kapatmayin kosturmayin onun sorumluluklarinizi uzerinize almayin ucta ve ağır derslerde yardimci olun . Malesef zamanımızda bunu yapmak çok zor çünkü ogretmenler veliye yukleniyor,veli öğrenciye. Cicugu dogal akisina birakan ogretmenleri bulmalıyız
Yani şöyle soyleyim . Oğlum ilkokula başladığında ben okuma yazma ogretmedim eşim israr etmesine rağmen. Küçük toplama cikarma islemleri yaptiriyordum elimdeki mevcut şeylerle. Mesela elimde elma var kalem var vs üçünü al ne kaldi ikisini bana ver ne kaldi gibi. Öyle ya uzmanlar cocuklara okuma yazma ogretmeyin çünkü sıkılır diyordu . Neyse bizim okulumuz başladı günlük odevlerle geliyordu oğlum ben sadece neler yapiyor diye bakiyordum sadece . Derken birgun telim caldi muhtemelen ekimdi diye hatirliyorum . Oglunuz geride butun sinif ojuma yazmaya gecti sadece sizin oglunuzla birkac kisi var okumaya gecmeyen dedi . Tabi bende bi telaş bir endişe evlere şenlik. Sonrasinda ogretmen bana yuklendi ben oğluma. Her toplantı sonrası ogluma iyice yukleniyordum . Yaptigim en akıllıca sey birincisi ogretmeni arayip "hocam siz odev veriyorsunuz ama bizim ogrenmedigimiz harflerden dolayısıyla odevler buze zarar veriyor .biz ödevleri yapmayıp harfleri ogrenelim" demem oldu . Ve bilmedigi ilk harften baslayarak harfleri ogrettim . İkincisi Yarıyıl tatilinde de izin alip kalan harfleri ogretmeye başlamam. Yavs yavs sinifa ulasmaya başladık ancak bu defada okumamizda sıkıntı olduğunu soylendi . Onu da duzeltlemeye calistim ama çok başarılı olamadim . Çocuğum kendini basarisizim diye etiketledi bir kere ve sinifta arkadaslari alay eder güler diye okuyamamaya sorulara cvp vermemeye başladı. Devam eden sınıflarda aynen devam etti . Ben birazcik oglumu kendi haline bıraktığında oglum biraz yavasladigind ogretmen hemen arayip beni koşturuyordu malesef . Dolayısıyla oglumun öngörüsü kapandı. Annem benim adima ödevlerimi takip ediyor yaptiriyor düşüncesi oturdu . Odevimi yapmazsam ne olur diye dusunemedi artık. Onun adına düşünen annesi vardi çünkü. Biz daha yeni yeni bu sorunu asiyoruz .
Ben etrafimda ilkokula yeni başlayan cicuklarin,annelerine hep bunu söylüyorum çocuğunuzun ongorusunh kapatmayin kosturmayin onun sorumluluklarinizi uzerinize almayin ucta ve ağır derslerde yardimci olun . Malesef zamanımızda bunu yapmak çok zor çünkü ogretmenler veliye yukleniyor,veli öğrenciye. Cicugu dogal akisina birakan ogretmenleri bulmalıyızbizdede okuma yavaştı.ayakkabısını baglayamazdı.zaman kavramı iyi deildi.her isi keyifle yapmaýı sever.yemek yemegı zaten birazda fazla yer.duşu .giyinmesi .ders yapması .bunlar yavaştir.fakat ben hep hızlandırmaya calıstim.bende sizin yaptıklarınızın hepsini yaptım.7. Sınıfa basladı ilk ay vardı .ilerleyen sürecde bıraktım kendi haline.düsük notla geldi canın saolsun dedim.bir kac defa.ama anne herseyede canın sagolsun deme dedi.sonra bende gel gitler.yine bozdum ayarları.baktım yine icindeyim derslerin.ben oyle olunca birkana bir rahatlık geliyor.bunu görüyorum.ama kendime bir türlü engel olamıyorum.görmezden gelemiyorum.yıksın .kırsın dagıtsın.ders haricindeki herseye hoşgörülüyum.yeniden baglanma cok iyi geldi bana.ben agzımı bu denli kocaman acıp güldügümu hatirlamam hic.genişlik yaşadım.ama eksik birde bunun ustesinden geldigim an .nasıl bir huzura erisecegim.düsünmesi bile cok hoş.