Öncelikle söylemeliyim ki kızım bu kitap sayesinde "sıradan" ve "sıra dışı" ne demek iyice öğrendi.
Kitapta okula sıradan hayatı sıra dışına çevirecek yeni bir öğretmen geliyor. Öğrencilerini tanımamın bir yolu olarak dinlettiği müziğin hayallerinde neler canlandırdığını görmek istiyor ve çocukların gününü yaşadıkları en güzel güne dönüştürüyor!
Hazır yeri gelmişken kitaptaki öğretmenin yaptırdığı şeyi biz de kızımla evde yaparız ara ara.
Bir müzik açarım, kızımla gözlerimizi kapatıp müziğin bize neler gösterdiğini görmeye çalışırız.
Bir gün yaptığımız bu deneme "s ı r a d a n" günümüzü gayet "s ı r a d ı ş ı" çok güzel bir güne, unutulmaz bir anıya dönüştürdü.
Müzik bana hınzır, kurnaz ve bilmiş bir kedinin yaptığı plan için onu yürürken gösterdi. Ona bu kediyi hareketlerimle göstermek için izin istedim kızımdan. Hoşuna gitti. O da kedi oldu, bir de bastonu(önce oklava, sonra baston şemsiyesi) ile yürüyen bir ihtiyar. Dönüşümlü olarak bir onu bir diğerini yapıyordu. Sıra yine bana gelince üzerimdekilere takıldı gözüm. Eteği çıkarınca siyah bluz ve kalın siyah çorabımla daha bir kedi gibi olacağımı gördüm. Kızımdan izin isteyip, odamda hazırlanıp çorabımın arkasına sıkıştırdığını tüylü ipten yapılma kuyruğum ve uyduruk da olsa kedi makyajımla hemen geri döndüm. Kızımın bir an gözleri parladı. Enerji doldu, yürüyüşü değişti. Hemen hikayeyi zenginleştirdi. Bana bakışları değişti, gözleri gülümsüyor gibiydi. O ihtiyar ben ise onun evine gizlice girip duran kedi oldum. Rolüm için gittiğim iki tiyatroda izlediğim kedilerin çok faydası oldu , rol model oldular
Oyun gördüğü ilgiden dolayı bir türlü bitirilemedi ama bitip de yatağa gidince bana seni seviyorum derken ki bakışlarını hiç unutmayacağım.
Allah hepimizi sıradanlıktan ve sıradanlığın sıkıcılığından korusun ve hayatımıza böylesi sıra dışı şeyler katacak gücü versin.
İşte arka kapak yazısı:
Hepimiz biraz kaçık, biraz tahtası eksik, biraz da kafadan kontak olabilsek ya şu hayatta!
Öteki günler gibi sıradan bir günde ve sıradan bir çocuk hergün gittiği okul yolundaydı. Ve sıra dışı şeyler hakkında hiçbir düşüncesi yoktu… Ta ki başına sıra dışı bir şey gelene kadar…
Sayfa Sayısı: 25
Baskı Yılı: 2010
Dili: Türkçe
Yayınevi: Nesin Yayınevi