"En Güzeli Benim Evim" kitabının ilgimi çekmesinin nedeni sıcak anlatımının yanında verdiği mesaj, kimbilir belki de adının bende yarattığı etki!
Bilmem ne kadar yıldızlı, lüks, ferah olursa olsun gittiğin, misafir olduğun yer, eve dönerken omuzunda heyecanla hissettiğin kanatlardır insanı mutlu eden!
Ne güzeldir akşam eve gelirken dışarıdan pencerende yanan ışığı görmen, kapıyı çalınca birinin açacağını bilmen! Hiç anlamam evde biri varken kapıyı anahtarla açıp içeri giren insanları. Hiç fark etmezler mi evde birinin olmasının zenginliğini de kaçırırlar bu tadı? Ne mutlu o kişiye ki kapıyı çalınca tebessüm ile açacak gözleri gülen biri varsa evinde onun gelişini sabırsızlıkla bekleyen!
Ama çoğumuz bilmeyiz kıymetini kapı çalmanın. Günde bir kez insanın eline geçecek bir fırsattır bu değerini bilene!
Bir antik çağ filozofu olan Diyojen'e sormuşlar dünyadaki en fena hal nedir diye. "Yaşlı ve yoksul olmaktır!" diye cevaplamış.
Çok severim bu sözünü. Umudunun olmamasını da kastediyor bana göre. Öyle yaşlıyken çok çalışırım, kazanırım diye bir umut yoktur insanda, umutsuzluktur da en fena hal aynı zamanda!
Bunun yanında bana göre başına gelecek o en fena hallerden biri de akşam olduğunda gidecek bir evi olmamasıdır insanın. En çok ellerimi ceplerime koydurmak isteyen soğuk kış akşamlarlnda hızlı hızlı yalnız yürürken düşünürüm bunu ve dua ederim o an bu durumda olanlar için. Allah kimseyi o duruma düşürmesin!
İnsanoğlu hiç düşünemiyor ve hiç anlayamıyor elindekinin kıymetini. Eve gidebilmek bile ne büyük nimettir esasında!
Ne olursa olsun, ister eski ister dökük, ister soğuk; bir anahtarın ve kapıyı çalınca içten bir gülümseme ile kapıyı açacak bir sevdiğin varsa iste o evdir evlerin en güzeli!
Bu kitap çocuğumuza bunun anlatmanın bir yolu, vesilesi...
İşte arka kapak yazısı:
Çocuklar doğayı, mevsimleri ve yuva kavramını öğreniyor. İlkbahar geldi ve Minik Tilki ormandaki arkadaşlarını ziyaret ediyor. Herkes bahar temizliği telaşında. Kimileri yeni yuva yapıyor, kimileri ise eski yuvalarını temizleyip yeniliyor. Acaba Minik Tilki ile babası yeni yuvalarını nereye yapacaklar?
(Tanıtım Bülteninden)
Sayfa Sayısı: 32
Baskı Yılı: 2016
Dili: Türkçe
Yayınevi: İş Bankası Kültür Yayınları