Soru : 5 yaşında bir oğlum var.Yaz tatilinde babaannesi bakıyor,ben çalışıyorum.Bir akşam almaya gittiğimde,bana,"ben yaramazlık yaparsam,babaannemi üzersem Allah beni taş eder di mi ?" dedi."Hayır oğlum ,Allah kimseyi taş etmez.O bizi çok sever.Sadece birbirimizi üzdüğümüzde O da üzülür"dedim. O da "Ama babaannem beni üzersen ,Allah seni taş eder"dedi."Yok Annecim,sen yanlış anlamışsın"dedim.Ama o günden beri kafamı kurcaladı.Oğluma bu konuda daha ne diyebilirim?Kayınvalidemle de uygun bir dille konuşup Allah'ı kötü olarak tanıtmamalarını isteyeceğim.
Cevap : Allah ile çocuğu korkutmaya çalışmak doğru değildir.
Kayınvalidenizin bu şekilde söylemesi çok iyi olmamış,ama çok önemsemeyin.Zira,eğer sizin oğlunuzla iletişiminiz ve anne-oğul ilişkiniz iyi ise,çocuk babaanneyi değil,annenin söylediğine bakar.Siz kayınvalidenizin "Allah seni taş eder" diye sözünü düzeltmeye çalışırken kayınvalidenizi savunmuş, oğlunuzun doğru anladığı bir söz konusunda oğlunuzu kendisinden şüphe eder duruma düşürmüşsünüz.
Sizin "oğlum sen yanlış anlamışsın"demenize gerek yok ,oğlunuz gayet doğru anlamış.Gidip kayınvalidenizle mutlaka konuşun ve çocuğunuza asla yalan söylemeyin ,doğru söyleyin.Örneğin;oğlunuza;"Oğlum,babaannen bazen sizin koşturmacalarınızdan ve yaramazlıklarınızdan bunalıyor,sizi durdurabilmek için böyle şeyler söylüyor.Babaannenin bu sözü doğru değil, seni durdurabilmek için söylemiş,boş ver önemseme" diyebilirsiniz.