Güvenli bağlanma sadece 4 yaşa kadar mı oluyor. Ben 10 yaşında olamaz mı
Konusu 'Yeniden Onarım Süreci' forumundadır ve Ayseayse tarafından başlatılmıştır. Şu anda Güvenli bağlanma konusunu okumaktasınız.Konu içeriği kısaca Güvenli bağlanma sadece 4 yaşa kadar mı oluyor. Ben 10 yaşında olamaz
Bu konu 2610 kez görüntülendi ve 9 yorum aldı ...
Güvenli bağlanma sadece 4 yaşa kadar mı oluyor. Ben 10 yaşında olamaz mı
Merhaba
Cocugun guvenli baglanmaya en ihtiyac duydugu yaslari 0-4 yas arasidir. Dünyayı tanimiyor, ebeveyn bakimina muhtac.. Bu yas araliginda kurulamayan guven bagi ise sonrasinda yeniden baglanma sureci ile kurulabilir diyor Adem Hoca. Cocuklar icerisindeki anne ihtiyacini tamamen bastirmadigi yahut baska bir sekilde gidermedigi surece her yasta guvenli baglanma mumkun. Yeterki anne vaktinde kurulamayan guven baginin pismanligini hissediyor olsun, annenin samimiyeti muhakkak cocuga tesir eder.
Teşekkür ederim. Ben bu güvenli bağlanmayı kurama doğum için şimdi kurmaya denedim. Ama tam olarak bilmediğim için sanırım yanlış yapıyorum altı hafta veya daha fazla süredir birlikte yatıyoruz ama altı aylık bebeğim de birlikte yatıyoruz ve kural koymayıp hiçbirşeye karışmama gibi yapmadım şimdi bu 1.5 ay geçerli olmadı henüz kitabı da bulamadım basılmıyor dediler güvenli bağlanma kitabını almadan duyduklarımdan denedim ama sanırım olmadı bilmiyorum artık .ama kitabı edinebilirsem daha düzgün bir şekilde yapmak istiyorum. Şu ana kadar hiç odasında yatmak istemiyor hep bir neden arıyor bu yatak yumuşak sert yatak isterim mastır hayr lı nevresim takımı isterim başka baza isterim başka evde oturursak odamda yatarım gibi şeyler hep söylüyordu . Şimdi hep birlikte yatıyoruz bunlardan bahsetmiyor ama ne olacak nasıl olacak bende bilmiyorum . Eşimde sanırım ihmal ediyorum çok karıştım hiçbirşeye emin değilim. :/Merhaba
Cocugun guvenli baglanmaya en ihtiyac duydugu yaslari 0-4 yas arasidir. Dünyayı tanimiyor, ebeveyn bakimina muhtac.. Bu yas araliginda kurulamayan guven bagi ise sonrasinda yeniden baglanma sureci ile kurulabilir diyor Adem Hoca. Cocuklar icerisindeki anne ihtiyacini tamamen bastirmadigi yahut baska bir sekilde gidermedigi surece her yasta guvenli baglanma mumkun. Yeterki anne vaktinde kurulamayan guven baginin pismanligini hissediyor olsun, annenin samimiyeti muhakkak cocuga tesir eder.
sevgili@ayseayse guvenli baglanmayi bulamadiysaniz cocukluk sirrini okumanizi siddetle tavsiye ederim..sanki birbirinin on.bildirimi.gibi..baglanmanin nasil olacagini ve neden ihtiyac duydugumuzu anlamamiz adina cok seyi farketmemizi.sagliyor..
ve guvenli baglanma ile ilgili programlar..bulup burdan paylasmaya calisayim.
kolay gelsin
Ayşe Hanım şu linkten "güvenli bağlanma" dan bahseden bütün radyo arşivine ulaşabilirsiniz:
http://ademgunes.com/Radyo/Ara/Index...Flanma&action=
@tesekkurler sevgili gonna anil
kolay gelsin...
@ ümmiye .............
Aynı durum benim içinde geçerli karıştım ne yapacağımı bilemiyorum eşim 3 aylık kızım 8 yaşında oğlum oğlumun çok ihtiyacı var biliyorum ama ya bebek nasıl olacak nasıl bir yol izlemeliyim
bununla ilgili başka bir yerdede soru gördüm sanki ama cevap yoktu( bende merak ediyorum .