Bu kitap "Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınları"ndan. Kitabı elime alınca önce görsellerini, kağıdını, renklerini ve grafik tasarımını beğendim. Başladım okumaya ilk sayfadan... Açık, akıcı bir anlatımı vardı, devamını okumak istiyor insan. Şöyle bir içindekiler kısmına baktım ve karar verdim almaya.
Böyle kitapları her zaman kızıma okumak için almıyorum. Bazen onunla bazı konuları nasıl konuşacağımı bilmediğimde bana rehberlik etmesi için de tercih ediyorum. Bu kitap da öyle bir durum var, bir rehber gibi aynı zamanda da. Çocuğumuzla aramızda geçen din konularında nasıl çocuğumuz seviyesinde konuşabiliriz fikir veriyor, ondan da sevdim bu kitabı.
Ayrıca her sayfada yanda ayet yazıyor.
Şöyle başlıyor kitap:
" Allah ne güzel yaratmış.
Bir zamanlar yoktuk. Masmavi gökyüzü, yıldızlar, güneş, ay yoktu. Rengarenk çiçekleriyle cıvıl cıvıl öten kuşlarıyla bu güzel dünyamız da yoktu. Allah'tan başka hiçbir şey yoktu. Yalnızca Allah vardı.
O diledi, biz var olduk. O diledi, gökler, yeryüzü, kuşlar, böcekler, denizler, ırmaklar var oldu. Bütün evren ve içindekiler var oldu. Allah "ol" dedi ve oluverdi her şey. Her bir şeyi, canlı, cansız bütün varlıkları güzel güzel yarattı.
Görelim diye göz verdi bize. İşitip dinleyelim diye kulak verdi. Doğruyu yanlıştan ayırabilelim diye akıl verdi. Can verdi bize, kuşa, çiçeğe, ağaca.
Onun yaratmasıyla can buldu güzellikler.
Güzeller güzeli rabbimiz güzelliklerle donattı yeryüzünü.
Evrendeki her şey olması gerektiği gibi, olması gerektiği kadar var oldu. Mükemmel bir denge ve düzen kuruldu evrende. Dünya dönmeye, güneş ışık saçmaya, kuşlar cıvıl cıvıl ötmeye başladı.
Yücelerin yücesi Rabbimiz, insanların atası olan Adem'i ve Havva'yı yarattı. Sevgiyi yarattı. Adem ile Havva birbirlerini sevip eş oldular. Çocukları oldu. İnsanların nesli çoğalmaya başladı. İnsanlar çoğaldılar, çoğaldılar ve yeryüzüne yayıldılar. Farklı farklı dil ve renklerde değişik milletler meydana geldi. İnsanlar birlik olup köyler, şehirler, ülkeler kurdu.
İnandım iman ettim.
Yeryüzünün değişik yerlerinde yaşamaya başlayan insanlar, zamanla Adem Peygamberin yol gösterici öğütlerini bir kenara bıraktı. Rablerinin kendilerine verdiği onca güzel nimetlere şükretmeyi unuttular. Birbirlerine kötülük yapmaya başladılar. Birbirlerini yok etmek için durmadan savaştılar. Kan akıttılar yeryüzünde, nice canlara kıydılar.
Yüce Allah, onlara doğruları hatırlatmak ve onları bulundukları bu kötü durumdan kurtarmak için peygamberler ve kitaplar gönderdi.
Peygamberler, Allah'ı bilmelerini ve onu unutmamalarını öğütledi insanlara. İyilik yapmayı, erdemli olmayı, güzel söz söylemeyi, kardeşliği anlattılar.
.....
....."
Kitap böyle devam ediyor. Biraz daha yazsaydı da okusaydık dediniz mi siz de?
İçindekiler bölümü ana başlıkları ise şöyle:
- Rabbim Allah'tır Benim
- Temizlik İmandandır
- Dinin Direği: Namaz
- Sureler ve Dualar
- Sabır İbadeti: Oruç
- Paylaşma İbadeti: Zekat
- Kutlu Yolculuk: Hac