Merhaba,
25 aylik bir kızım var , yurtdışında yaşıyoruz. Günboyu evde olduğumuz için kızım baya sıkılıyor. Devamlı beraber olmamızı istiyor. Güvenli baglanmayi gerçekleştirdiğimizi düşünüyorum. Beraber yatiyoruz. 2 hafta önce sütten kestim 2 ay a yayarak. İhtiyacı olduğunda her zaman işimi bırakıp onunla ilgileniyorum. Normal zamanda da beraber oyun hamuru, blok, resim ,kitap okuma gibi aktiviteleri yapıyoruz. Arkadaş ortamında çocuklarla sosyallesmeyi çok seviyor. Arkadaslari 1 buçuk yaşında krese başladığı için biraz daha hoyrat davranıyorlar. İzin almadan elindekini alıp kaçmak, yürürken eliyle kenara itip geçmek. V s .
Mahcubiyet hissini yaşayan bir çocuk. Arkadaşından kendi esyasini isterken bile elini uzatıp hafifçe onun yüzüne doğru eğilip nazikçe istiyor. Benim ise kararsız kaldığım bir konu krese verip vermemek . Acaba bu hisleri orada zarar görür mü? Diğer taraftan evde çok sıkılıyor sosyal ortama ihtiyaç duyuyor. Biz ancak haftada bir buluşuyoruz arkadaşlarimizla... Aynı zamanda dil öğrenmesi içinde tam zamanı. 2 saatligine krese vermek, acaba gelişimini nasıl etkiler? Burada öyle tek tek öğretmenleri inceleyip seçme şansımız da olmuyor özel kreşler de yok. Yardımcı olabilecek arkadaslarin cevaplarini bekliyorum.
Selamlar. ..