merhabalar..
2 bucuk yasında kızım var. Temmuz ayında saglık sorunlarımdan dolayı anneannesinin evinde kalmak zorunda kaldık bir bucuk ay kadar. Ondan öncesınde de mayıs ayında dogum yaptım. Kızım anneanesınde ünlü harfleri uzatarak konusmaya basladi. Aaaanne.. Bbbbbıçak gibi. Sonrasında evimize geldikten sonra yavas yavas duzeldi ve kalmadı.
Aradan bi iki ay gecti yeniden basladi. 3-4 hafta sürdükten sonra düzeldi tamamen ve 2 hafta once yeniden basladi.
Ve bu dönem dönem baslayan kekemeliği ilk baslayan kekemeliğine göre daha kötü. Mesela iiiiiiiiiiiistiyorum.. ccccccccccccccanım aaaaaannnem gibi. Hem elini agzına götürüyor kelimeyi cıkartmaya calısırken hem de gözlerini kısıyor. İnternetten okudugum kadarıyla göz temasını kuruyorum o an. Konusmasını bekliyorum düzeltmiyorum. Bu konu hakkında hiç konusmuyorum onunla. Hiç bir sey olmamıs gibi davranıyorum. Bu arada kızım 1 bucuk yasında gayet güzel konusmaya basladı ki duyan herkes yasına göre cok guzel konustugunu söylüyordu. Hala da öyle guzel konusuyor kelimelerde takılmaz ise tabi.
Sabah kalktıgı zaman özellikle çok oluyor hemen hemen her kelimede kekeliyor o zaman.
Psikologa da götürdük lakin bunun normal oldugunu söyledi 5 yasından sonra kesildigini söyledi.
Bu konuda yardımcı olabilir misiniz ? Ne yapmam lazım. İnternette bir çok yerde okudugum seyleri uygulamaya calışıyorum. Kardes mi etkiledi yoksa bir bucuk ay boyunca onunla cok ilgilenemeyişim mi? ( ameliyat olmustum ve oncesınde de cok agrılarım vardi)
Yeniden psikoloğa götürmemiz gerekiyor mu? Ya da hangi uzmana götürmemiz lazım lütfen yardımcı olur muusnuz ? Cünkü bu durum beni çok üzüyor.
Ayrıca su da var kı kızım yasına göre cok akıllı ve duygusal bi cocuk. Gecenlerde bi arkadasın küçük kızı kızım konusamayınca 'bu ne diyor yaa neden böyle yapıyor' ( halbukı kendısı de aynı yastalar. zaten o yastaki çocugun o tepkiisne de sasırdım) dedi. Kızım orda boynunu büktü.
Ya da bazı kendini bilmez büyük insanların bile güldügü oluyor. HAliyle bu tür tepklerin onun psikolojisini de bozmasından korkuyorum.
Lütfen bu konuda yardımcı olur musunuz??