4.5 yasinda ve 9 aylik iki kizim var. Sin donemde buyuk kizim iyice kardesini kiskanmaya basladi. Bunun dogal bi duygu oldugunu dusunsem de buyuk kizimin en az hasarla hatta mumkunse hasarsiz bu donemi atlatabilmesi icin tavsiyelere ihtiyacim var
Konusu 'Kardeş Kıskançlığı' forumundadır ve Berdune tarafından başlatılmıştır. Şu anda Kardesini kiskanan cocuga nasil davranmali? konusunu okumaktasınız.Konu içeriği kısaca 4.5 yasinda ve 9 aylik iki kizim var. Sin donemde buyuk kizim iyice kardesini kiskanmaya basladi. Bunun dogal bi duygu oldugunu dusunsem de buyuk kizimin en az
Bu konu 9709 kez görüntülendi ve 7 yorum aldı ...
4.5 yasinda ve 9 aylik iki kizim var. Sin donemde buyuk kizim iyice kardesini kiskanmaya basladi. Bunun dogal bi duygu oldugunu dusunsem de buyuk kizimin en az hasarla hatta mumkunse hasarsiz bu donemi atlatabilmesi icin tavsiyelere ihtiyacim var
4.5 yaşındaki kızınıza önem vermelisiniz diye duymuştum daha önce. şöyle küçücük kızınız hiç birşey farkında değil ama diğer 4.5 yaşındaki çocuğumuz biliyor görüyor Hatta 4.5 yaşındaki kızımıza kardeşini sevdirebilmek için alternatifler yapılmalı değil mi Bak Ellerini ne kadar güzel farklı şeyler.
Merhaba
Büyük kızınıza bebekle ilgili sorumluluk verin. Ablası oldugunu hissetsin. Emek verdigi kimseyi daha kolay kabullenir ve sever. Kıskanması en dogal olay. Sizin ilginizden emin oldu zaman ve size doydugu zaman rahatlayacaktır. Sabırla büyük kızınıza sefkatli ve sevecen yaklasın. Kendisini incitecek yada dıslanmıs hissettirecek sözler kullanmayın. Bunun dısında önceki yazan arkadasıma katılıyorum.
Oglum 4 yasinda , 9aylik bebegimiz var...
Oda kiskanior kardesini, ona vurmak istior sürekli, oynuomus gibi yapip canini acitior, neyapcagimizi sasirdik artik...kac defa konusduk, 4 yasindaki oglumuzla hatta daha cok ilgilenioruz kiskanmasin diyd, baska önerilerniz varmi acaba? Hep böle kalir diye korkuyoruz lütfen yardimci olun bize...
Konu Arzum tarafından (Pazar, 16, Ekim, 2016 Saat 23:57 ) değiştirilmiştir.
kıskançlık duygusu herkeste vardırOglum 4 yasinda , 9aylik bebegimiz var...
Oda kiskanior kardesini, ona vurmak istior sürekli, oynuomus gibi yapip canini acitior, neyapcagimizi sasirdik artik...kac defa konusduk, 4 yasindaki oglumuzla hatta daha cok ilgilenioruz kiskanmasin diyd, baska önerilerniz varmi acaba? Hep böle kalir diye korkuyoruz lütfen yardimci olun bize...Galiba çocuğunuz sizin sevginizi kaybedeceği korkusu oluşmuş olabilir.
Adem güneş Hocamız Der Kardeş kıskançlığı oluşturmak istemeyen ebeveynler kardeşler arası ilşkilerde gerçekçi ve doğal olmalıdır. Kıskançlığı anormal hale getiren en önemli sebeb anne-baba tutumlarıdır.
Bizde aynı dertten muzdaribiz.1.5 aylık oğlum 3 yaşındaki oğlum tarafından oyun arasında şiddete maruz kalıyor. Çaktırmadan üstüne bastırıyor ayağıyla eliyle durtukluyor. .yapma annecim zarar görebilir canı aciyabilir o senin kardeşin vs vs gibi konuşmalar ise yaramıyor. .aşırı üstüne düşmüyor uz doğal olmaya çalışıyoruz ama ilgi surejli kendinde olsun istiyor..ev sürekli evcilik halinde ins büyüdükçe düzelir..kendi başına vakit geçirmiyor sürekli bizimle oyanmak istiyor bubyuzden tv ye başvuruyorum.tv izleyince de daha hircin oluyor bir kısır döngü allah yardimcimiz olsun
Evet televizyona basvuruldugunda cocuk muhtemelen icsel olarak himm su an annem beni basindan savdi, diye anlayip hircinlasiyordur. Televizyon, tablet vs bizler icin hicbir zaman cikis yolu olmamali.Bizde aynı dertten muzdaribiz.1.5 aylık oğlum 3 yaşındaki oğlum tarafından oyun arasında şiddete maruz kalıyor. Çaktırmadan üstüne bastırıyor ayağıyla eliyle durtukluyor. .yapma annecim zarar görebilir canı aciyabilir o senin kardeşin vs vs gibi konuşmalar ise yaramıyor. .aşırı üstüne düşmüyor uz doğal olmaya çalışıyoruz ama ilgi surejli kendinde olsun istiyor..ev sürekli evcilik halinde ins büyüdükçe düzelir..kendi başına vakit geçirmiyor sürekli bizimle oyanmak istiyor bubyuzden tv ye başvuruyorum.tv izleyince de daha hircin oluyor bir kısır döngü allah yardimcimiz olsun
Kardesler arasi adil olmak demek esit olmak demek degildir. Benim istegim saatken annem hediye alirken kardesime de bana da bileklik almissa bu adaletsizligin ta kendisidir. Ben hemen sunu düşünürüm kesin kardesim bileklik istemiştir annem de onun dedigini yapmistir zaten onu hep benden cok sevdi, bana da almis guya uzulmeyeyim diye hıh...
Buyuk kardese onceden verilen statunun kaybolmadigini gostermek gerekir. Yeni bir kardes himm ilgi alaka hopp diye birden ona kaydiysa, ama o daha cok kucuk lafi kar etmez. Cocuk eve gelen bu kucuk misafire siddet uygulama egilimini arttirir.
Kardesler arasi kiyas kiskancligi arttirir. Kucuk bebek icin burnu ayni babasi, goruyor musun elleri tipki benimkiler gibi demek senin ellerinle degil kucuk kardesinin elleriyle bag kurdum demektir. Yahut bizim kucuk cok uysaldir yasindan buyuk davranir cok efendi ama buyuk hic oyle degil demek de hem kucuge yasindan buyuk beklenti yukler hem buyugu kiskancliga iter.
Eskiden sik yapilan aa bebek hastaneden gelirken sana cikolata getirmisss, tavrida cocugun gozunde gulunc olmaktan baska birsey degil maalesef. Kiskanma diye yapmacik seyler yapiyorum su an, mesaji vermeyin.
Verecegimiz tek mesaj hersey yolunda, seni de seviyoruz onu da mesaji olmali. Cocugun kiskancligi karsisinda asiri kaygili tutum kiskancligi korukluyor. Kiskancligi gidermek adina cocugu bebegin bakiminda sorumluluk almaya asiri tesvik de cocugu kaygilandirabilir bence. Cocuk buna istekli gorunmuyorsa ikna etmeye calismamak lazim. Sakin durup sen gozumuzde eski yerindesin mesajini vermek lazim. Cocuk siddet uyguladiginda o daha kucuk cani yanar, demek yerine bence baskalarina vurmak yanlis bir davranistir diyerek bebegi hedef gostermeden davranisin yanlisligina odaklanin. Bu tavri daima surdurun. Her duruma uyarlayabilirsiniz.
Cocuk neyi neden yapar, kitabindaki tavsiyelere ve diger okuduklarima dayanarak yazmaya gayret ettim umarim faydali olur.
9 yaşında ve 5 aylık kızım var. İlk başta büyük kardeşini kıskanıyor diyorduk Sonra anladık ki aslında biz büyükleri kıskanıyor Onun değer verdikleri eve gelince kardeşinle fazla vakit harcayınca ister istemez teyzem beni sevmedi yengem benimle fazla ilgilenmedi diye söylemler oluştu Ne kadar anlatmaya çalışsakta olmadı