İki evladım var, oğlum Mehmet 27 aylık kızım Zeynep 12 aylık. Çocukları Anadolu pedagojisine göre büyütmeye çabalıyoruz. Fakat Oğlumun ilk yılı güvenli bağlanmadan bir haber geçti, yeri geldi eşim uyuttu yedirip altını açtı, yeri geldi ben ya da annanesi...aynı odada uyuduk ama çoğu zaman beşiğinde yattı. Peşpeşe gelen ikinci hamileliğim sebebiyle psikolojik olarakda fizyolojik olarakda çok zor günler geçirdik sanırım sütten bir anda kesmem son nokta oldu, aylar geçti, oğlumun emmek için ağlaması geçmedi. Sütten kestiğimde Mehmet Kerem tam bir yaşındaydı ve sanırım 5-6 aylıkda hamileydim.Kızım doğduğunda güvenli bağlanma kitabınızı yeni okumuştum ve neredeyse 24 saat arşivizini dinledim ve bir imza gününde Adem bey sizinle konuştuk; 18 aylık Mehmet Kerem i tekrar emzirmeye başlasam iki bebek ve yaşlarıda farklı nasıl olur diye sordum emzirin dediniz inanın o an dünyalar benim oldu. 18 aylık oğlum yeniden, 3 aylık kardeşiyle birlikte emmeye başladı. Başta gerçekten çok zorlandım kıskançlık oldu, çevre baskısı oldu...ama üçümüzde alıştık hatta Herkes bu duruma alıştı! biz Üçüz olduk hepberaber emer uyur kalkar oynar olduk. İnanılmaz bir hızla ağlamalar sıkıntılar geçti gitti. Emzirme ile yeniden güvenli bağlanma başlattım sadece ben ilgilendim tüm ihtiyaçlarıylada çocuklarımın. Kendimi verebildiğim kadar verdim evlatlarıma.... Ruhen tüm bu süreç benim hayattaki tüm yaralarımı sardığım yeniden doğduğum bir süreç olsada, Evlatlarım için, her anne dediklerinde var olabilmek için çabalamak bedenen gücümü bitirdi. Emzirme sürecinde Mehmet Kerem i artık sütten ayırmak istiyorum ve bu süreçte sizden yardım bekliyorum. Gece sürekli emer Mehmet, kardeşinden çok emer. Gündüz birbirlerinden görüp daha çok emmek isterler. Ben birini emzirirken diğerine nasıl bu durumu anlatıcam bilmiyorum. Süt bitti desem, e küçüğü emiyor! Ya da biraz bile ötelesem ikiside emmek için kıyameti kopartıyor...yok mu şu yavruları zarara uğratmadan kırmadan kesmenin bir yolu😓 yardımlarınızı rica ediyorum. birde unutturmaya, ötelemeye çalışmak doğru mu? lütfen detaylı açıklamalar yapar mısınız? şimdiden teşekkürler!