Kitapta yavru rakun okula gitmek istemiyor ve anne rakun ona önce okulda edinecekleri ile ilgili açıklamalar yapıyor. Sonra güzel eski bir sır paylaşıyor yavrusuyla annesinden öğrendiği. Anne rakun yavrusunun avucuna sıcak bir öpücük konduruyor ve parmaklarını teker teker kapatıyor öpücük kaçıp gitmesin diye. Bir kere kilitledikten sonra elini açsan, yıkasan bile gitmiyor öpücük. Yavru rakun ne zaman annesini özlese onu yanında hissetmek istese açıyor elini ve yanağına koyup onu öpüp yanında hissediyor.
5 yaşındaki kızım bu fikirden çok hoşlandı. Okula ben götürüyorum, veda anında açıyor avuçlarını hemen, öpücüğünü alıp kilitliyor sonra, hatta ceplerine koyuyormuş gibi yapıyor.
Ayrıca 'Avucundaki Öpücük' sadece okula gönderdiğimiz minikler için değil özlem duyacağınız kişinin elinize kondurulacağı bir öpücüğü ihtiyaç duydukça avucunuzdan alıp alıp rahatlamanız gibi harika bir fikir veriyor. Özledikçe avucunun içini öp, yanağına koy! Hayal ederken bile işe yarayabileceğini görebiliyorum. İş seyahatine giden bir eş ya da başka bir şehirde yaşayan dost, kardeş, sevilen için ne harika!
Okula başlayacak miniklere ve annelerine kolaylıklar, gönül ferahlıkları diliyorum. Umarım öğretmenlerinin onları 'duyacakları' verimli ve keyifli bir eğitim-öğretim hayatları olur.
İşte arka kapak yazısı:
Ormanda okul başlıyordu ama Minik Rakun okula gitmek istemiyordu. Onun korkularını yatıştırmak isteyen Anne Rakun, "Avucundaki Öpücük" adını verdiği aile sırrını yavrusuyla paylaştı. Amacı dünyası ne zaman birazcık korkutucu hale gelse, onu çok sevdiğini hatırlamasını sağlamaktı. 1993 yılındaki ilk basımından beri insanın içini ısıtan bu kitap, çocuk klasikleri arasındaki yerini alarak, özellikle de okula, yuvaya başlamak ya da bir kampa gitmek gibi ayrılık anlarında, milyonlarca çocuğun ve velinin yaşamına dokunmuştur. Çok sayıda yuva öğretmeni bu öyküyü ilk günde okumayı sever.
Audrey Penn; Sassafras, Feathers & Fur, A.D.D not B.A.D, The Whistling Tree ve A Pocket Full of Kisses adlı kitapların yazarıdır. Eğitim programları düzenler. Okullarda, kütüphanelerde ve çocuk hastanelerinde anlattığı hikâyelerini çocukların işbirliğiyle geliştirir, son şekillerini verir. Öğretmenler ve çocuklara yönelik işler yapan diğer profesyoneller için konferanslar düzenler.
Sayfa Sayısı: 32
Baskı Yılı: 2011
Dili: Türkçe
Yayınevi: Butik