Merhaba çocuğum anaokuluna gitmek istemiyor ne yapmalıyım ? kızım 46 aylık. Eşim ve ben çalışıyoruz. Büyük kızımız 2. Sınıf öğrencisi. İki yıl ücretsiz izin alarak çocuğuma kendim baktım sonrasında 2 yılda bakıcı. Artık okula başlamadını arkadaş edinerek sosyalleşmesini istiyoruz. Kızım utangaç bir çocuk. 4. Haftaya girdik okul açıldığından beri denemediğimiz yöntem kalmadı. Babası ile ablası ile gitti okula. O kalıyordu yanında.sorun yoktu.Öğretmeni abla gelmesin artık dedi. Ama onsuz gitmek istemedi.bıraktığımızda feryat figan bizden önce çıktı okul kapısından.ağlayarak bırakmak istemedik eşim iş yerine götürdü bir kaç gün ara verdik. Sonraki gün ben bıraktım okula. O oyuna dalınca çıktım. Beslenme zamanı yemeğini yememiş ağlamış. Ondan sonrada asla gitmem diyor. Bu arada okulda kimseyi tanımadığı için utandığını ve orada sıkıldığını söylüyor. Ama onlarla tanışıp konuşmak içinde hiç bir çaba göstermiyor. Arkadaşının olduğu başka bir kreşe vermeyi denedik bir gün oradada aynı şekilde davrandı. Onunlada hiç konuşmamış ağlamış.İkna edemiyoruz. Ne yapacağımızı şaşırdık. Nasıl bir yol izleyelim de okula alıştıralım?yardım lütfen...