oğlum 5 yaşına geldiği halde kakasını hiçbir şekilde dışarda bir yere yapmıyor.3.5 yaşında
bezini ilk attığımızda günlerce kakasını tuttu.15 gün süedürebildim.enson 6 gün kaka tutup gece yarısı sancılar içinde kıvranınca tekrar bez bağlamak zorunda kaldım.bu süre içinde ne klozete ne oturağa ne de herhangi başka biryere oturtabildim.biraz daha beklemeye karar verdim ve bir yıl sonra bezi attım birdaha bağlamamak kararı ile ama değişen hiçbirşey olmadı.günlerce kaka tuttu.kıvrandı ama yapmadı .dayanılmaz hale gelince kiloduna yapmasına izin verdim.5 yaşında ve hala kiloduna yapmaya devam ediyor.tutmaya devam ediyor. ilaç veriyorum ,doğal besinler deniyorum ama sıkışınca kiloduma yapabilirmiyim diye izin istiyor .hayır desem tutmaya devam ediyor dayanamaz hale geliyor yinede hiçbiryere yaptırtamıyorum.bütün yaz boyunca zaman zaman ilgisiz kalmayı denedim hiç üstünde durmadım.sildim temizledim.tepki göstermedim.ama patladığım zamanlar olmadı değil bu süre içinde.sanırım bu artık alışkanlığa dönüştü ve ben artık ne yapacağımı bilmiyorum.pedagoga götürdüm.bazı şeyler önerdi.yaptım ya da yapmaya çalıştım bir sonuç alamadım.çok çaresizim.bu durumu tecrübe edenlerden, pedagoglardan bir öneri bekliyorum.teşekkür ederim.