Yeniden guvenli baglanabilmek icin kardeslerden buyuk olandanmi yoksa oncelikle baglanmanin elzem oldugu dusunulendenmi baslanmalidir?
Konusu 'Yeniden Onarım Süreci' forumundadır ve Sekine tarafından başlatılmıştır. Şu anda Yeniden guvenli baglanma konusunu okumaktasınız.Konu içeriği kısaca Yeniden guvenli baglanabilmek icin kardeslerden buyuk olandanmi yoksa oncelikle baglanmanin elzem oldugu dusunulendenmi
Bu konu 3693 kez görüntülendi ve 10 yorum aldı ...
Yeniden guvenli baglanabilmek icin kardeslerden buyuk olandanmi yoksa oncelikle baglanmanin elzem oldugu dusunulendenmi baslanmalidir?
Merhabalar
Baglanma elbette her cocuk icin elzem. Siz annelik hissiyatinizla hangisinden baslamak isterseniz o uygun olur sanirim. Arsivde az evvel dinledigim su kayit da belki size yardimci olur:
http://www.ademgunes.com/radyo/dinle/sorucevap/3997
Selamlar.
Cok tesekkur ederim. Guvenli baglanmaya guzel bir giris oldu. Benim diger sorum da su olacak. Cocuklar ayni odayi paylasirlarken birisiyle yeniden baglanma surecine baslanilmis ise diger kardeslerle bu surec nasil asilmalidir? Anneyle birlikte uyuma talebleri olmasi durumunda nasil bir yol izlenmelidir? Cocuklara bir sure kardesiyle veya kardesleriyle, daha sonraki zaman diliminde kendisiyle birlikte uyuyabilecegi aciklanmali midir?
Gerçekten aydinlanmamiz gerek bir soru inşaallah sonuca ulaşabiliriz. Benimde 9 aylık bir kızım 27 aylık bir oğlum var oglumla güvenli bağlanma yapamadim adem gunesi tanidigimda 15 aylikti ve eksikligini fazlasiyla gorebiliyorum. Yeniden bağlanmak gerekiyor ve nasıl yapacagimi bilemiyorum. Kızıma ise bu konuda çok titiz davranıyorum.şimdi hem yeniden oglumla bglanmaya çalışırken nasıl bir yol izlemeliyim yardımcı olursanız çok sevinirim.
Selam. Ben 5 yaşlı kızımla yeniden bağlanma sürecine başladım. Ama bi türlü bu işi başaramıyorum. Ona kendimi veremiyorum. Hep hareketleri beni qıcık ediyor. Hep bir davranışına takılıyorum, kendimi onu azarlarken buluyorum. Çok çabalıyorum ama yapamıyorum. Nasıl yapayım ki, ben tam sakin olayım. Nasıl ona yeni doğduğu bebeklik anındaymış gibi yeniden bağlanayım? Çox üzülüyorum, ağlıyorum, sanki kendime inanmıyorum başarabileceyime...
Cocuklariniza yaslarina uygun aciklamalar yapilabilir. Siralasma da ogretilmis olur boylece. Onceligin birine taninmasi digerinde dislanmislik hissettirecekse kura cekilebilir sanirim.Cok tesekkur ederim. Guvenli baglanmaya guzel bir giris oldu. Benim diger sorum da su olacak. Cocuklar ayni odayi paylasirlarken birisiyle yeniden baglanma surecine baslanilmis ise diger kardeslerle bu surec nasil asilmalidir? Anneyle birlikte uyuma talebleri olmasi durumunda nasil bir yol izlenmelidir? Cocuklara bir sure kardesiyle veya kardesleriyle, daha sonraki zaman diliminde kendisiyle birlikte uyuyabilecegi aciklanmali midir?
Sizin halihazirda 9 aylik bebeginiz var ve yeniden baglanma doneminde oldugundan buyuk cocugunuzla baba birlikte yatip yeniden baglanma sureci yonetebilecekse o sekilde de olabilir. Sayet boyle bir sansiniz yoksa kucukle guvenli baglanma donemini devam ettirip, 27aylik oglunuz sizinle ayni odada ayri yatakta yatacak sekilde ayarlama yapailirsiniz. Uykuya dalana dek ona eslik etmeniz duygusal paylasimda ulunmaniz yenide baglanmanin diger unsurlarina sa dikkat edildigi surece gecici bir cozum olarak yapilabilir. Kucuk cocugunuzla yataklari ayirdiktam sonra 6 hafta buyukle ikinci bir kez baglanma surecine girersiniz. Arsivden dinlediklerimin derlemesi gibi dusunebilirsiniz yazdiklarimi. Siz de dinlemek isterseniz ademgunes. com sitesinden radyo arsivinde yeniden baglanma konusunu aratarak cikan kaytlari dinleme yoluyla da daha derin bilgi edinebilirsiniz.Gerçekten aydinlanmamiz gerek bir soru inşaallah sonuca ulaşabiliriz. Benimde 9 aylık bir kızım 27 aylık bir oğlum var oglumla güvenli bağlanma yapamadim adem gunesi tanidigimda 15 aylikti ve eksikligini fazlasiyla gorebiliyorum. Yeniden bağlanmak gerekiyor ve nasıl yapacagimi bilemiyorum. Kızıma ise bu konuda çok titiz davranıyorum.şimdi hem yeniden oglumla bglanmaya çalışırken nasıl bir yol izlemeliyim yardımcı olursanız çok sevinirim.
MerhabalarSelam. Ben 5 yaşlı kızımla yeniden bağlanma sürecine başladım. Ama bi türlü bu işi başaramıyorum. Ona kendimi veremiyorum. Hep hareketleri beni qıcık ediyor. Hep bir davranışına takılıyorum, kendimi onu azarlarken buluyorum. Çok çabalıyorum ama yapamıyorum. Nasıl yapayım ki, ben tam sakin olayım. Nasıl ona yeni doğduğu bebeklik anındaymış gibi yeniden bağlanayım? Çox üzülüyorum, ağlıyorum, sanki kendime inanmıyorum başarabileceyime...
Sizin bu surecte bu davranisinizin sebebi de kendi anneniz ile guvenli baglanamamis olmanin verdigi tahammulsuzluk hissi aslinda. Gecmisten getirdigimiz yukler annelik yapmamiza engel olarak hakkiyla annelik-babalik yapamayacak cocuklar yetistirmemize sebep oluyor maalesef. Tam bir kisir dongu. Bu noktada guvenli baglanma sirecine degil kendimize odaklanamiz gerekiyor. Kucucuk bir cocugun yatigi hareketler niye annesini gicik etsinki.. Annesini gicik etmek icin planlar yapip entrikalar ceviyor olamazbu tamamen sizin cocukugunuzda daraltilan ruhunuzun urunu. Nasil genisleyecegiz peki? ademgunes. com sitesindeki radyo arsivinde arama cubuguna genislemek, yasama sevinci, tahammul gibi kelimeleri yazarsaniz karsiniza bu konuda radyo kayitlari cikar. Duyariliginizi arttirmak, farkindaliginizi yukseltmek, empati yeteneginizi gelistirmek, metronom dinlemek, ofke aninda nefes egzersizi yapmak zamanla sizi genisletir. Gecmisten gelen travmatik bir olay sonucu daralmissaniz bir uzmandan yardim almaniz gerekebilir. Siz bu kaygilariniz ve darliginizdsn kurtulmadiginiz surece guvenli baglanma olumlu sonuclanmayacaktir. Nicin boyle birisiniz, cocuklugunuzda icinizi keler acitti da sizi boyle daraltti bunlari bulmak ve onarmak gerekir.
Selamlar.
Çok teşekkür ederim. Evet, içimdeki çocuk hala çok yaralı. Annemle bağımız yok. O yüzden olduğunu biliyorum. Sadece kendimi onaraMıyorum. Hep annem gibi davrandığımın da farkındayım. Bu beni üzüyor, öyle anlarda kendime nefret ediyorum. İnşallah söylediklerinizi yapmaya,hocanın bu mevzularla bağlı proqramlarını dinlemeye başlayayım. Gelişim oldukça sizi de haberdar ederim. Bir daha teşekkürler.
Cok guzel sorunu farketmek, cozum icin caba sarfetmek cok muhim. Yalniz degilsiniz. Hepimiz annelerimizden ogrendigimiz anneligin yikiciligini silip yapici, fitrata saygili bir annelik anlayisi icine girmeye calisiyoruz. Bu konu ile ne kadar sik hasirnesir olur, ne kadar cok okur, ne kadar cok dinlerseniz farkindaliginiz o derece hizli artar. Zamanla icinizden etrafa bakan annenizi durdurup kendiniz gibi annelik yapabilmeniz kolaylasir. Buralardayiz hep, yazin, birbirimize destek olalim.Çok teşekkür ederim. Evet, içimdeki çocuk hala çok yaralı. Annemle bağımız yok. O yüzden olduğunu biliyorum. Sadece kendimi onaraMıyorum. Hep annem gibi davrandığımın da farkındayım. Bu beni üzüyor, öyle anlarda kendime nefret ediyorum. İnşallah söylediklerinizi yapmaya,hocanın bu mevzularla bağlı proqramlarını dinlemeye başlayayım. Gelişim oldukça sizi de haberdar ederim. Bir daha teşekkürler.
Selamlar.