Günümüzde bir çok isim bebek adları bulunmaktadır. Yeni doğan bir bebeğin isim olması için ne karar vereceğimizi bilemeyiz, ismi güzel olsun anlamı iyi olsun der büyüklerimiz.yeni doğan bir çocuğun gerçekten çok önemli ismi çünkü bu isim ileriye dönük çocuğun yapısını dahi değiştirdiğini duydum bir konferansta.Şimdi forumda bir çok anne baba var siz bebeklerinize hangi ismi niçin neden verdiniz.Büyüklerinizin anne babalarınızın alışa gelmiş ismi mi yoksa gerçekten araştırarak İslami açıdan islami isim analiz yaparak mı verdiniz. Mesela benim kayınvalidemin ismi ''Saniye'' bu ne demek bana çok garip geliyor.Büyük konuşmak istemem ama ben vermem asla.
Vehbi Vakkasoğlu birgün konferansta şöyle söyledi ; bir dinleyicisi oğlunun çok sert olduğunu ne desek yapmıyor gibi birşeyler söyledi ve Vehbi vakkasoğlu çocuğunuzun ismi nedir demiş o bayanda ''Kaya'' demiş ismi bile kaya ne bekliyorsunuz ki siz demiş isimler takma boncuk gibidir ama çok çok önemlidir.
Yine bir radyo Programında bir bayan bağlanmış ; biraz ailesi ile ilgili konuşmuş dertlerini galiba yanlış hatırlamıyorsam Adı Özlem miş çok üzülmüş evet kız gerçekten ailesine karşı özlem gideriyormuş.
2 Cihan Güneşi Efendimiz Peygamberimiz Birçok ismi değiştirmiştir. Rivayetlerde ve hadislerde okuruz duyarız.
Bu konuyu okuyan değerli anne ve babalar , Gelecekten bir çok anne ve babaya ışık tutmak onlarada yol göstermek adına Siz o güzel tatlı yavrucaklarınızın isimlerini yazar ve neden verdiğiniz söylermisiniz.
Önceki gün bir kanalda Şehit Olan Derik Kaymakamı ( Rabbim Şehitlerimizden razı olsun Mekanları Cennet eylesin ) Babası kanalda konuştu Ben Oğlumun ismi Olan Muhammed Fatih Safitürk ismini kimden ne zaman nasıl niçin verdiğini söyledi..
Oğlumun İsmi Peygamberimiz İsmi Olan Muhammed den ve Ona İstanbulu Müjde veren İstanbulu Alan Fatih Sultan Mehmed Han Dedemizin isimlerini verdim dedi içim yandı kül oldu cızz etti.
Şimdi Siz değerli anne babaları neden hangi ismi niçin evlatlarınıza verdiniz. En sevdiğiniz isimler, en güzel yenidoğan bebek isimleri ve Kur'anı Kerim'de geçen bebek isimleri anlamları yol gösterebilirmisiniz.