Merhaba
Benim guvenli baglanma ve kendini birakabilmeyle ilgili kafama takilan bi soru var. Benim oglum 3 yasinda, masallah keyifli mutlu bir cocuk, fakat kendi kendine oyun oynamak istemiyor. Ben eve isten 7 gibi geliyorum, elimi yikayip, yemegimi 3 dakikada yiyip, oyuna basliyoruz. Baba da 9 gibi geliyor, o da katiliyor bize. Ve gece 12.00, 12.30 tan once de oglum uyumuyor. Oyun oynamayi seviyorum ama 1 saat sonra sikilmaya basliyorum. O 1 saatte kendimi ona birakabilidigimi dusunuyorum ama 5 saat oyun oynamak bazen zul geliyor, yorucu oluyor. O zaman da kendimi suclu hissediyorum. Baba geldiginde bi tuvalet ve su molasi verip yanlarina gidiyorum, cunku zaten az goruyorum, hem aile gibi olamayiz diye koseme cekilmiyorum. Bu kendini birakma hali 7/24 olmasi mi gerekiyor, yani 5 saat sikilmamam mi lazim? Oglen uyutmuyum erken yatsin dedim, bu sefer 1 1.5 saat gorcem onu, cunku uyumuyunca 8.30 gibi pili bitiyor. Bir de onun sevdigi oyunlari ben oynayamiyorum, yani birlikte butun gun resim yapalim, kitap okuyalim, lego yapalim dese hic sikilmam, en sevdigim sey de karsilikli kahve sut icip geyiklemek, butun gun yapabilirim bunu ama benim oglum kinestetik bir cocuk, hareket, hareket, hareket. Saat gece 12 oluyor, dolabin ustunden kucagima atlsmayi, ya da kalirifer borulatina tirmanmayi seviyor, en tepeye kadar cikmak istiyor ve benden destek bekliyor, omzuma cikscak vs. Ben bu oyunlati uzun sure oynayinca daraliyorum cunku minyon ve gucsuzum ve 18 kilo bir cocugu tasirken zorlaniyorum, tehlikeli de oluyor bazen kaygilaniyorum da yani keyifli olmuyor benim icin. Ama bu da onun ilgi alani, benimkini yapmaya zorlayamam ki yapmiyor zaten. Ama bu sefer de kendimi sucluyorum, acaba birakamiyor muyum diye.