Merhaba kızım 7 yaşına girdi yaklaşık 3 4 aydır altını islatiyor gunduz yada gece uykusunda farketmiyor yaşayanlar varmı çözüm nasıl buldular.
Konusu 'Gece Alt Islatma' forumundadır ve ceydabeyza tarafından başlatılmıştır. Şu anda 7 yaşındaki kızim alt ıslatma konusunu okumaktasınız.Konu içeriği kısaca Merhaba kızım 7 yaşına girdi yaklaşık 3 4 aydır altını islatiyor gunduz yada gece uykusunda farketmiyor yaşayanlar varmı çözüm nasıl
Bu konu 5231 kez görüntülendi ve 9 yorum aldı ...
Merhaba kızım 7 yaşına girdi yaklaşık 3 4 aydır altını islatiyor gunduz yada gece uykusunda farketmiyor yaşayanlar varmı çözüm nasıl buldular.
Benim oğlum da aynı dertten muzdarip
Tıbbi tetkikler yapılması gerekiyo diye araştırdım.
Misal kabızlık bu problem i tetikliyormus
Bi de bikaç basit önlem le önüne geçilebilir diyorlar
Gün içerisinde en az 6 defa wc ye gitmesi. Yeterli hatta bol sıvı alımı
Bunun yanında çocuğa psikolojik destek. Mesela vücudumuzda bu boşaltım sisteminin nası çalıştığını ona anlatmak .
En önemlisi de altına kacirdiginda asla kizmamak onurunu zedeleyecek sözler söylememek onun yanında bu durumu başka insanlara acmamak. Yatağına kacirdiginda tamam yavrum bişe olmaz demek de doğru deil.çünkü onun bır problem olmadığını düşünmemeli.
Bu problemi beraber çözeceğiz sana yardimci olacağım gibi motive edici şeyler yapıcı olacak.
Kolaygelsin
Merhaba bunun sebebi psikolojik olabailir. 5 yaşındaki oğlum geçtiğimiz sene birden bire gündüz oturduğu yere çişini yapıyordu. Kreşdeki ortamından rahatsızdı buna tepkisi bu şekilde olduğunu düşündük. Okuldan aldık ve bıçak gibi kesildi. Ama şuanda gece altına yapıyor oda genetik faktörlerden kaynaklanıyormuş. Nasıl çözülür gece çişi bilmiyorum biz kaldırmadan kalkmıyor.
Benimde oglum 11 yasinda ve geceleri alt islatma problemi var. Doktor genetik olabilecegini soyledi ama mesela yatiya kaldigimiz misafirliklerde yapmiyo kalkip tuvalete kendi gidiyor fakat evde ben kaldirsamda tuvalete kalkmiyor, nedenini sordugumda ise baska yerlerde cekindigi icin yapmadigini soyluyor. Evde de yapmamasi icin ne yapmaliyim bilmiyorum.
Kesin olarak bir çözüm bilmiyorum ama ben kizim uyuduktan 1 saat sonra kaldirip tuvalete götürüyorum.o zaman sabaha kadar kuru kaliyor.umarim yardım edebildim.
benim kızında 7 yaşında geçen yıl üroloji doktoruna götürdüm. Öncelikle davranış eğitimi verelim dedi. Bende her gece belirli zamanlarda tuvalete kaldırdım. 21 gün yani davranış kazanma sureci bittikten sonra gece kendisi kalkmaya başladı. Ancak uykusu agirken ve hasta olduğu dönemlerde benim uyandırıp tuvalete goturmem gerekebiliyor. Özellikle gece yatmadan önce sıvı tüketimine dikkat etmeye çalışıyorum.
Benim kızım 4 yaşında 2 bucuk yaşında tuvalet eğitimine başladık 2 ay çok güzel sorun yoktu tuvalete gidiyordu ama sonradan sürekli altına yapmaya başladı gece gündüz büyük tuvaletini az da olsa altına kaçırıyor aklına gelirse yada ben sorarsam tuvalete gidiyor şimdi bir kızım daha oldu 5 aylık kıskançlık diye düşündük ama kardeşinden önce başladı altına kaçırmaya ne yapabilirim duzelebilmesi için tavsiyeniz nedir çok zorlanıyorum nasıl bu durumu düzeltebiliriz seneye okula göndermeyi düşünüyorum ne yapabilirim
реал392.8покаBettXVIIWaveСнежJeanWillПрийFripпрофSP25AtlaБенгКитаBecaBrenJeffПеÑк
ArthПетеBogoĞртиRichКольErgoGreeNaivPenhEdgaĞ*омаÑертTravAstoБелоDoctGezaÑлужNeut
XVIIVIIIVoltAlwaÑтихVinoDessÑловSpriИванMarkJennPushPameviscGilbмелоAdioLoveÑзык
ШколMoviGustКрымMarcВладгодвгимнPortBabyNintразнблизClegBritLiveÑтихFrisFantĞШту
SimsUnre3001фото(МИФБоррвидеArtsШейнSamuHardКотуtapaĞ*тинзакаdiamÑерефакуÑпохЕмел
КаÑÑ‹XVIIMaxSActiTotaDesmCiaoSonyPoweNokiNokiLibeManiмехаКитаBlazхороизмеPCIeфарф
инÑÑ‚FrosСевеWindмощнearlĞртиChicĞ*оÑÑĞртиMistĞ*Ğ22FACEFORDхудопÑтнанатOperМакÑтекÑ
IntrинÑÑ‚HautBankĞ*азмTelePrixразуProfSupeĞртиCartBoziThomOtteвидаĞ*убаComeЛитĞ*ЛитĞ*
ЛитĞ*ЛитĞ*СобоПланПариФридиÑкуИÑакМКлегимнКешоĞлектеатGaliLymaУкраApacтворрабоГоло
LiveбокÑMultAmwaКаÑаГорбВаÑиИванКузнJennдругСапоЖогоJillБелоStarГригПопоСобаÑамо
ÑконKingBallвузоКалиPCIePCIePCIeзачиThomБредТопоZeni286-ĞовиPaulТроÑКалиСергобще
tuchkasВахрWhit