13 aylık gece beslenmesi

gencerden

New member
Oğlum emiyor. 13 aylık ,1 yaşından sonra hem benim zayıflama isteğimle alakalı hem de normal bir süreç olarak sanırım süt azaldı, doyurmuyor. Gündüz az da olsa 3-5 kaşık ağzına birşeyler koyuyor şükür de, gece ne yapacagimi bilemiyorum. Uyanıyor, bazen uyanmadan mizirdaniyor dönüp duruyor, süt gelmeyince sinirleniyor.
Biberon almıyor; inek sütü vermeyi denedim, deniyorum. Sütun tadını pek sevmedi sanırım. (Zira minik su biberonuyla suyu içiyor)
yatmadan iyice yese belki tutacak onu ama az az yemeyi seviyor. Acıktigı zaman zaten huysuzlanıyor. Ac ama yemek yemek istemiyor.
Diş çıkarıyor olabilir.ayrıca
Damak tadını bozduğumu biraz düşünüyorum; çizgi film ile yediriyordum ki bazen yine açıyorum öyle yediriyorum. Zorlamıyorum çok fazla sevmediği birşey olunca. Eline verdiğim şeyler de oluyor. Meyve çerez makarna ...

Güvenli bağlanmamiz sorunlu ama baya yol katettik iyi yönde. Burnunu ben temizlemek zorundayım , babası tutuyor yaka paça çok ağlıyor ben su sıkıp aspiratirle çekiyorum. Bu onu çok etkiliyor mudur ? Yani bana tepki mi veriyor yemeyerek acaba?

Geceleri ac ac uyuyuyor yavrum diye sıkıntı ediyorum. Kilosu boyu iyi ama, zayıflamaya doğru gidiyor.
Ne olacak böyle giderse ?

Son düzenleme:
Hiç birşey olmayacak [MENTION=9430]gencerden[/MENTION], hiç merak etmeyin. Mis gibi bir evlat, kilosu boyu iyi, 1 yaşından sonra büyüme hızları yavaşlıyor, ilk 1 yılki kadar hızlı olmuyor. çizgifilm ile yedirmeyi tamamen bırakın derim. yumuşacık krep denediniz mi hiç?? ben yapıp şekiller kesip koyuyordum bazen kızımın önüne. krep besleyici ve kendileri yiyebiliyorlar, kreple herşey tattırılabilir çocuğa, içini labne, tereyağı, hatta peynir ile de zenginleştirirsiniz zamanla. Diyelimki krepte denediniz ama yemiyor yavrunuz. Bırakın, yemesin, anne sütünü doya doya, duya duya içsin. Diceksiniz ki doymuyor ki, doymasaydı sunduklarınızı yerdi zaten. Demekki yetiyor ona. Ama sizin kaygınız daha çok etkiler yemesini. Ne zaman peşini bırakıp rahatça, acıksa yer zaten ( içten gelerek) diyebilirseniz o zaman yavrunuz da yemekten tat alacak. Benim kızımda yemedi, hep anne sütü, anne sütü.. Sütte azdı. Üstelik boyu kilosu da hep alt sınırdaydı. 2buçuk yaşından sonra ( 27. ayda anne sütünü de tamamen sonlandırdığımızdan sonrası) yediği yiyecekler biraz arttı. Şuan belli bir damak tadı oluştu, yeni tatları denemeden istemiyorum demiyor, hiç değilse 1 kez tadına bakıyor. Çok yemiyor ama sağlıklı beslendiğini düşünüyorum.

önüne koyun kendi nasıl isterse öyle yesin, hem yiyip hem keşfetmek yemeği zevkli hale getiriyor.

Hiç birşey olmayacak annesi, 24 ayı tamamlayıncaya kadar anne sütüne ve size doyacak, sonra da yavaş yavaş başka tatlara da yönelecek. Yemiyosa, tercih etmiyosa zorlamayın, tv ile oyun ile suni bir yeme ortamı sunmayın. yemek yeme fıtratını bozmayın, siz lokmalarını saymazsanız, göz ucuyla da olsa takibi bırakırsanız, miktarın değiştiğini göreceksiniz zaten.. rahat kalın, sevgiler :)

gencerden

New member
Hiç birşey olmayacak [MENTION=9430]gencerden[/MENTION], hiç merak etmeyin. Mis gibi bir evlat, kilosu boyu iyi, 1 yaşından sonra büyüme hızları yavaşlıyor, ilk 1 yılki kadar hızlı olmuyor. çizgifilm ile yedirmeyi tamamen bırakın derim. yumuşacık krep denediniz mi hiç?? ben yapıp şekiller kesip koyuyordum bazen kızımın önüne. krep besleyici ve kendileri yiyebiliyorlar, kreple herşey tattırılabilir çocuğa, içini labne, tereyağı, hatta peynir ile de zenginleştirirsiniz zamanla. Diyelimki krepte denediniz ama yemiyor yavrunuz. Bırakın, yemesin, anne sütünü doya doya, duya duya içsin. Diceksiniz ki doymuyor ki, doymasaydı sunduklarınızı yerdi zaten. Demekki yetiyor ona. Ama sizin kaygınız daha çok etkiler yemesini. Ne zaman peşini bırakıp rahatça, acıksa yer zaten ( içten gelerek) diyebilirseniz o zaman yavrunuz da yemekten tat alacak. Benim kızımda yemedi, hep anne sütü, anne sütü.. Sütte azdı. Üstelik boyu kilosu da hep alt sınırdaydı. 2buçuk yaşından sonra ( 27. ayda anne sütünü de tamamen sonlandırdığımızdan sonrası) yediği yiyecekler biraz arttı. Şuan belli bir damak tadı oluştu, yeni tatları denemeden istemiyorum demiyor, hiç değilse 1 kez tadına bakıyor. Çok yemiyor ama sağlıklı beslendiğini düşünüyorum.

önüne koyun kendi nasıl isterse öyle yesin, hem yiyip hem keşfetmek yemeği zevkli hale getiriyor.

Hiç birşey olmayacak annesi, 24 ayı tamamlayıncaya kadar anne sütüne ve size doyacak, sonra da yavaş yavaş başka tatlara da yönelecek. Yemiyosa, tercih etmiyosa zorlamayın, tv ile oyun ile suni bir yeme ortamı sunmayın. yemek yeme fıtratını bozmayın, siz lokmalarını saymazsanız, göz ucuyla da olsa takibi bırakırsanız, miktarın değiştiğini göreceksiniz zaten.. rahat kalın, sevgiler :)

yazınızı 3 defa okudum :) çok tesekkur ederim. Rahatlattiniz beni. Aslında bildiğim şeyler ama uygulamada büyük sıkıntı yaşıyorum.
Krep yaptım fakat eline vermedim. Sabah eline vereyim inşaallah.
Emerken mutlu oluyoruz nerdeyse herzaman diyebilirim. Kendince oyunlar yapıyor ,parmağını gözüme ağzıma sokunca ben de ona oyun yapıyorum sesler çıkarıyorum,okşuyorum,öpüyorum, göz göze koklasa koklasa vakit geçiyor. Bunun için belki de hep emmek istiyor ,çünkü bu eğlenme işine geç başladık. Dediginiz gibi doymak istiyor bana belkide.

Zaten kilolu olmasını istemem ama sık sık hasta olmaya başlayınca beslenemedi galiba dusuncesi beni huzursuz etti. Huzursuktan öte sinir etti. Zaten hep kucakta gezmek istiyor . Yürümeye de başlamadı. Hepsini yemeye bağladım galiba. :)
Allah başka dert vermesin.

gencerden

New member
Merhaba sevgili anne.Nalan Hanim guzrl anlatmis.Ben de yazinizda ki bir noktaya dikkat cekmek istedim.Zayiflamak istiyorsunuz ve yemenizi bu yuzden azaltiyorsunuz galiba anladigim kadariyla.Ben hamileligim boyunca az kilo aldim.Dogum yaptiktan sonra da emzirmeyle birlikte zayifladim.Hamilelige basladigim kiloya dustum.Cok yemedim hic bir zaman.hatta baska sorun ve streslerdrn dolayi o surecte sagliksiz bile beslendik diyebilirm.Ama elhamdulillah sutum hep geldi ve yetti yavruma.Bu kisiden kisye degisiir diye dusunuyorum.Benim bunyem boyleydi demekki.Ama siz de zayiflama ugruna yavrunuzu sutten mahrum etmeyim.mahrum etmeyin derken hala emziriyorsunu ama az geliyo demekki.Sinirleniyo demissiniz yavrunuz icin.Nacizane tavsiyem bu isteginizi 2 yasina kadar erteleyin.Sadece yemekle de sut olmuyo sizde bilirsiniz.Bol su icin sivi tuketin.Eger kilonuzu biraz kontrol altina almak istiyorsaniz.Allah yardimciniz olsun...

merhaba ,tesekkur ederim .
Emzirme döneminde ilk 6 ayda +10 kilo aldım. Bebeğim hazır mama yemesin diye zorla yiyordum.ve fazla fazla yetti , fazla kilo bile aldı. Çok stresli bir dönemdi benim için. Hareket edemez olmuştum çünkü. Ek gıdaya başlayınca rahatladim biraz 1 yaşına gelince +10 gitti. Simdi vermem gereken 15 kaldı inşaallah :)

Aslında yemeye de vakit bulamıyorum pek, hep kucakta oğlum , hazirlayamıyorum pek . Uyurken anca doyurabilirim karnimi. Onun dışında abur cubur atıştırmak zorunda kalıyorum. Sıvı tuketiyorum ama yemeden de olmuyor ya. Etli sütlü yediğim zaman bariz şekilde sütümde fark oluyor.
Yardımcım yok , gurbetteyim , beyim de pek fazla destek değil.
Hepsinin birleşimi bana stres ve aynalara küsmek olarak dönmeye başladı. Allah bütünümüzden geri koymasın. Sevgiler.

Yogun karbonhidrat almayi, abur cuburu keserseniz hem sutunuzun kalitesi artar hemde kilo vermeniz kolaylaşır insaAllah. Hic birsey yapamiyorsaniz 1 yumurta yiyin hergun. En saglikli protein kaynagi. Tabi gercek yumurta bulmak da onemli :(

gencerden

New member
Yogun karbonhidrat almayi, abur cuburu keserseniz hem sutunuzun kalitesi artar hemde kilo vermeniz kolaylaşır insaAllah. Hic birsey yapamiyorsaniz 1 yumurta yiyin hergun. En saglikli protein kaynagi. Tabi gercek yumurta bulmak da onemli :(

evet bakkal ürünlerini kestiğim zaman yemeye devam etsem de kilo verdim.böreği çöreği de misafirden misafire yapabiliyorum :) yumurtayı 2 yiyorum , ve şu sıralar güvenilir yumurta arayisindayim.