Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Merhabalar hocam benim iki yaşında kızım var önceei çorap giymek istemedi sonra giydigi kıyafeti çıkartmak istemedi şimdi de 1 haftadır hiçbirşey giydiremiyorum çıplak geziyor bu durumda çok çaresiz kalıyorum ne yaparsam yapıyım ikna edemiyorum
Merhabalar sevgili anne;
Çocukların bazı dönemlerde bu davranışları oluyor yalnız değilsiniz. Endişelenmeyin, şu kaydı dinlemenizi tavsiye ederim. Rahat bırakmak buna hiç tepki vermemek tabi ki mahremiyetine dikkat ederek; evde, teninin keyfini yaşamasına müsaade edilirse geçecek bir dönemdir. Sendrom değil her çocuğun tenini, belki tenine değen havayı vs hissetmekle ilgili bir keşif dönemi olarak bakabilirseniz siz de rahatlarsınız..
Merhaba,
Allah yavrularımızı bize bağışlasın. Benim de 2 yaşında bir kızım var. Biz de aynı dönemleri yaşıyoruz. Ben şöyle bir çözüm buldum. Çorap çıkarıp dokunduğu yeri hissetmek istediğinde ben de çoraplarımı çıkarıyorum. İkimiz de biraz çıplak ayak gezelim diyorum. Ondan yana olduğumu görüp hoşuna gidiyor. 5-10 dk sonra ayaklarımıza dokunup buzzzz gibi olmuş diyprum. O zaman giyiyoruz çoraplarımızl. Onun isteği zaten aykırı davranıp sınırlarını görmek. Sizin onun isteklerine tamam dediğinizi gördüğünde istediği şeyin önemi kalmıyor zaten 5-10 dk içinde çözülüyor. Pantolon konusunda da evde kimse yoksa azıcık gezmesine müsade ediyorum. Bu dönemde onlara en iyi gelen şey bize nazlarının geçtiğini görmek