23 aylik oglum 2dir yikanmak istemiyor cok ağlıyor

zelisim

New member
lutfen bana yardım edin
ne yapacagimi bilmiyorum. gecen haftaya kadar her cocuk gibi kafaya kadar yikaninca sorun yoktu kafayu saclari yikarken agliyordu ve oturarak yikandigi için hmn kalkmak istiyordu.
gecen hafta ve bugun tam bir iskence oldu
daha hadi bici bici yapacağız dedigimde cildiriyor taa ki yikanip giyinene kadar agliyor hickirarak.
herhangi bir aksilikte yasamadik niye boyle birsey oldu durup dururken anlamadim.
oyuncak basina siper sapka vs fayda etmedi taktirmiyor bile oyuncaklari yikiyor oynuyor ama yikanmaya gelince kiyamet kopariyor.1 yasina kadar salonda kuvette ve file uzerinde yikiyorduk sorun yoktu yuzune de su gelmiyordu
sonrasinda banyoda dusakabinde yikamaya basladik oturmak istemedi camasir sepeti ni koydum icine oturttum olmadi istemedi kuvetini dusakabinin icine koyup onuda icine oturtum ben yikiyor annemde usumesin diye ufak ufak su dokuyordu.salondada tum kiyafetleri herseyi hazir kita bekliyor. kaloriferler acik ama yikaninca giyinirken usumesin diye klimayida sicakta çalıştırıyorum vs.
durum bu ne yapacağımı nasil yapacagimi bilmiyorum.
bazen sik sik dusa sokup bir ıslatıp cikarayim diyorum alisir diye ama okadar cok agliyor ki ona da cesaret edemiyorum.
havalar isinincaya kadar alissa super olur.
resmen onu yikamak iskence gibi geliyor bana.
yardim edin fikir verin bana.
yalniz degilim bunu yasayan cok anne vardir eminim.
simdiden cokcok teşekkür ederim.
sevgiler

Sümeyyeee

New member
Benim oğlumda 22 aylıkken aynı sizin anlattığız sorunları yaşadım banyoda zapdedemiyordum eşimle yıkıyorduk , banyodan çıkıp giydirene kadar ağlıyordu ve en sonunda banyoda bebek küvetinin içine ağzına kadar su dolduruyorum şampuan ile kopurtturup eline de boş şampuan şişesi veriyorum sonra oğlumla yarım saat su oynuyoruz tabi o arada da küvette ki sudan vücuduna döküyorum üşümesin diye şişeyide suyun dibine batırıp köpükler çıkartıyor ve çok eğlenceli oluyor oyun ardına yıkanmak derken neredeyse 1 saat banyoda oluyoruz tabi :) :) 1 yada 2 haftada alışmıştı simdi ise hadi oglum bıcı bıcı yapalım diyorum gidiyor banyonun kapısının önünde beni bekliyor :)

zelisim

New member
peki hala ayni sekildemi devam ediyorsunuz surekli oyunla mi yoksa normal girip banyo yapabiliyormisunuz aglamadan.

zelisim

New member
yaa zaten aglamasa 10 dakikalik islem ama gelde anlat onlara. havalar da isinacak daha sık yikanmasi gerekecek bu sekilde cok uzuluyorum. soylettirmiyor bile.hemen basliyor aglamaya

Sümeyyeee

New member
Hala oyun oynuyoruz öncesinde ,
başka türlü olmuyor hemen şipşak yikayamiyorum istemiyor bende nasıl gönlü olacaksa öyle yapıyorum :)

baharibeklerken

New member
Bu konuda açılmış konular var, detaylı yazmıştı tecrübesi olan anneler, bir de oraya baksanız.
Arama çubuğuna banyo vb yazarak.
Çocuk Neyi nede yapar kitabında, başını yıkarken sevmediği, gerekirse basının bır sure ertelenebilecegi yazıyordu, ama bunun için geç olmuş ağladığını yazmışsınız banyoyu birakacagini farkedememissiniz demek ki.

Sare anne

New member
Sizde onunla beraber banyoya girseniz kucaginda yikasaniz nasil olur acaba benim oglum 10 aylik biz oyle yapiyoruz camasir sepetinde yikarken tedirgin oluyor cunku :)