3 yaş 6 aylık yatak ayırma nasıl olmalı

HiRÖASE

New member
merhaba
3 yasında ve 6 aylık iki oğlum var. çocuk odasında büyük oğlum babasıyla küçük oğlum yatak odasında benle yatıyor. Çocuk odasında ıkı bazayı birleştirdim. ayrıydı. buyuk oğlum ıkı yasına kadar bizimle yattı. buyuk oğlumun kişilik gelişimini etkilenmemesi için en doğru yatma düzenini nasıl yapmalıyım. Yardımcı olur musunuz.

HiRÖASE

New member
adem güneş hocamın çoğu kitaplarını okudum .güvenli bağlanmada okudum . yalnız 6 aylık bebek benle olmak zorunda . adem güneş hocam 2 yaşına kadar anne ile yatmayı öneriyor. büyük oğlum da kardeş olunca beni ayırdılar demesin diye bu şekilde yaptık. Kitap da okuduklarımı hayata geçirmede zorluk çekiyorum. 2 gecedir ben ve iki oğlum yatıyoruz . gece yanıma geliyor. Bundan sonra ne yapmalıyım. Büyük oğlum etkilenmeden

Strict AP

New member
adem güneş hocamın çoğu kitaplarını okudum .güvenli bağlanmada okudum . yalnız 6 aylık bebek benle olmak zorunda . adem güneş hocam 2 yaşına kadar anne ile yatmayı öneriyor. büyük oğlum da kardeş olunca beni ayırdılar demesin diye bu şekilde yaptık. Kitap da okuduklarımı hayata geçirmede zorluk çekiyorum. 2 gecedir ben ve iki oğlum yatıyoruz . gece yanıma geliyor. Bundan sonra ne yapmalıyım. Büyük oğlum etkilenmeden

2'den 4 yaşa kadar ayrı yatak aynı oda olmalı diye biliyorum ben. Yani ailecek aynı odada yatmalısınız.

2'den 4 yaşa kadar ayrı yatak aynı oda olmalı diye biliyorum ben. Yani ailecek aynı odada yatmalısınız.

Merhabalar,

Evet doğru olan 4 yaşa kadar aynı odada yatmak. O zaman anne baba ayrılığına gerek kalmamış oluyor. Şuan yapıyor olduğunuz şekil sizi zorlayıcı gibi gözüküyor. 3 yaşındaki çocuğunuz bir sene daha sizinle aynı odada kaldığında hem dışlanmış hissetmez, hemde korkuların devreye girdiği dönemi sağlıklı bir biçimde atlatmış olur. Anne baba arası his uzaklaşmaları ihtimalinide engellemiş olursunuz.
Kolaylıklar diliyorum.

HiRÖASE

New member
Çöl teşekkür ederim .iyiki varsınız .Bugüne kadar yatma şeklin büyük oğlumu etkiler mi peki. Bebek doğduğunda ben bebek ömer yattik .hamileyken de ben çocuk odasında diğer baza da oğlum diğer bazada .en son işte baba ile ömer ben ile bebek .yani bugüne kadar olan bu yatma şekli oglumun gelişimini kötü etkiler mi
sizleride meşgul ediyorum .hakkınızı helal edin .daha önemli sorunları görünce bunlar sorun değil diyorum
ama büyük sebepler küçük olaylardan çıkar diyorum ve soruyorum .teşekkür.

Sabah

New member
Çöl teşekkür ederim .iyiki varsınız .Bugüne kadar yatma şeklin büyük oğlumu etkiler mi peki. Bebek doğduğunda ben bebek ömer yattik .hamileyken de ben çocuk odasında diğer baza da oğlum diğer bazada .en son işte baba ile ömer ben ile bebek .yani bugüne kadar olan bu yatma şekli oglumun gelişimini kötü etkiler mi
sizleride meşgul ediyorum .hakkınızı helal edin .daha önemli sorunları görünce bunlar sorun değil diyorum
ama büyük sebepler küçük olaylardan çıkar diyorum ve soruyorum .teşekkür.

Pedagojide hep onumuze bakalim hep ileriye. Gecmiste yaptigimiz gelisimi olumsuz etkiler mi? Illaki bir nebze yavrunuz etkilenmistir ama yavrularimizin yüzü o kadar bize donukki biz samimiyetle hatamizdan donunce gecmisin izini siliveriyorlar. Korkmayin. Serpil Hocamin dedigi gibi yapin. Yavrularinizin her ikisini de bol bol kucaklayin sevin. Buyuge de uyuyana dek eslik edin, duygusal paylasim kanalinizi kapatmayin sakin. Ona guven ve emniyet hissi verin. Okumyssunuz zaten ic sesinizi dinleyin, kaygilanmayin. Annelik muthis bir icgoru veriyor insana. Ona guvenin.

HiRÖASE

New member
[MENTION=137]Elif Şirin[/MENTION]şu anda yatak seklini ayarladık. çok teşekkür ederim sizlere . yatak odasında 4 kişi kalıyoruz. anne baba bebek beraber . büyük oğlum ayrı yatak aynı oda . ve çok mutlu oldu. yatağını benimsedi hemen .uyuyana kadar yanında yatıyorum . birbirimize sarılıyoruz . pencereden gökyüzünü izliyoruz .gece anne diyor . o zaman hemen yanına geçiyorum .
aklıma bir soru daha takıldı . erken gerçi sormak için. büyük oğlum 4 yaşında olduğunda küçük oğlum 1.5 yaşında oluyor. Büyük oğlumu odasına ayırdığımda etkilenmez mi . kardeşim hala annemle babamla ben neden ayrıldım diye . yada ikisini beraber mi ayırsam . yoksa büyük oğlum 4. 5 yaşına küçük oğlum 2 yasına gelince ikisini beraber odasına mı geçirsem. lütfen yardımcı olun.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Sabah

New member
[MENTION=137]Elif Şirin[/MENTION]şu anda yatak seklini ayarladık. çok teşekkür ederim sizlere . yatak odasında 4 kişi kalıyoruz. anne baba bebek beraber . büyük oğlum ayrı yatak aynı oda . ve çok mutlu oldu. yatağını benimsedi hemen .uyuyana kadar yanında yatıyorum . birbirimize sarılıyoruz . pencereden gökyüzünü izliyoruz .gece anne diyor . o zaman hemen yanına geçiyorum .
aklıma bir soru daha takıldı . erken gerçi sormak için. büyük oğlum 4 yaşında olduğunda küçük oğlum 1.5 yaşında oluyor. Büyük oğlumu odasına ayırdığımda etkilenmez mi . kardeşim hala annemle babamla ben neden ayrıldım diye . yada ikisini beraber mi ayırsam . yoksa büyük oğlum 4. 5 yaşına küçük oğlum 2 yasına gelince ikisini beraber odasına mı geçirsem. lütfen yardımcı olun.

Buyuk oglunuz 4 yasina geldiginde simdi sizden alacagi guvenle bence odasina gecmek icin direnmeyecektir. Odayi duzenlerken onun fikirlerine saygi gösterir, benimseyecegi bir oda hazirlamaya gayret eder ve ebette bu surede ona abilik statusunu verebilir kardesini kiskanmasini gerektirmeyecek sekilde davranirsaniz kucugu erkenden odadan araniza gerek kalmaz ki bu ona hakszlik olur zaten. Bu surecte radyo arsivini bol bol dinleyin. Surec olumlu giderse bu kaygilariniz yersiz olacaktir..

Mügem

New member
Merhabalar,

Evet doğru olan 4 yaşa kadar aynı odada yatmak. O zaman anne baba ayrılığına gerek kalmamış oluyor. Şuan yapıyor olduğunuz şekil sizi zorlayıcı gibi gözüküyor. 3 yaşındaki çocuğunuz bir sene daha sizinle aynı odada kaldığında hem dışlanmış hissetmez, hemde korkuların devreye girdiği dönemi sağlıklı bir biçimde atlatmış olur. Anne baba arası his uzaklaşmaları ihtimalinide engellemiş olursunuz.
Kolaylıklar diliyorum.

Merhaba, benim durumum daha sıkıntılı, yol gösterirseniz sevinirim. Kızım 13 aylık ve 28 haftalık hamileyim. Aralarında 16 ay olacak ve kızımla aynı odada yatıyoruz fakat yatağı ayrı, gece uyandığında eşim kucağına alıyor, eşim uyutuyor. Ben çok kaldırmamaya dikkat ediyorum artık karnım büyüdü ve çok rahat hareket edemiyorum. Bebek doğduktan sonra ne yapacağım bilmiyorum.

EsmaGG

New member
Merhabalar,

Kolaylıklar diliyorum.
Serpil hanım benimde 1,5ay sonra yani bebeğim olacak inş birde 25aylık oğlum var. Sütten yeni kestim 2gğm oldu. Bebek doğmadan yatağını da dediğiniz gibi odamızda kendi yatağına ayırmak istiyorum. Ancak eşim Anadolu pedagojisini benimsemiyor benim gibi. Neden ayrı odaya koymuyorum direk. Bebek uyanınca oda sürekli uyanacak nasıl olacak gibi kaygıları var. Bunları bende düşünüyorum ancak oğlumu ayrı yatağa bile almak şuan çok zor geliyor annelik hissiyle bir kere bunu yapamam. Elime bu durumu nasıl anlatabilirim. Yani neden 4yaşa kadar aynı odada yatmamız gerekiyor. Bunun açıklamasını yapabilirseniz çok sevinirim.

Merhaba [MENTION=1225]EsmaGG[/MENTION], [MENTION=7523]Mügem[/MENTION],

2 yaş civarlarında dolaşan bir çocuk odası erken ayrıldığında bunu kabul edebilir gibi gözükür. Ama hep deneyimlerde çıkan sonuç, çocuklarda 3 yaş civarı devreye giren korkuların etkisiyle tekrardan anne yatağına geri dönme istekleri olarak görüyoruz. Özellikle kardeş devreye girmiş çocuklarda bu daha yoğundur. Çocuğun yanlış anlamlandırmaması içinde odasını ayırmamak gerekir. Sadece kardeş gelmeden önce yatağınıza bitişik bir şekilde yavaş yavaş ayırmak gerekir. Ama kardeş olduğunda direk yanınızda yatmakta isteyedebilir, orada da bir süreliğine müsade edici olmak lazım. Kardeşine alışana kadar...Çünkü yaşı henüz küçük. Esneklik gerekecektir... bu onun kaygılanmaması, kardeşini kabullenmesi adına önemli olacaktır...

Allah yardımcınız olsun...

EsmaGG

New member
Merhaba [MENTION=1225]EsmaGG[/MENTION], [MENTION=7523]Mügem[/MENTION],

2 yaş civarlarında dolaşan bir çocuk odası erken ayrıldığında bunu kabul edebilir gibi gözükür. Ama hep deneyimlerde çıkan sonuç, çocuklarda 3 yaş civarı devreye giren korkuların etkisiyle tekrardan anne yatağına geri dönme istekleri olarak görüyoruz. Özellikle kardeş devreye girmiş çocuklarda bu daha yoğundur. Çocuğun yanlış anlamlandırmaması içinde odasını ayırmamak gerekir. Sadece kardeş gelmeden önce yatağınıza bitişik bir şekilde yavaş yavaş ayırmak gerekir. Ama kardeş olduğunda direk yanınızda yatmakta isteyedebilir, orada da bir süreliğine müsade edici olmak lazım. Kardeşine alışana kadar...Çünkü yaşı henüz küçük. Esneklik gerekecektir... bu onun kaygılanmaması, kardeşini kabullenmesi adına önemli olacaktır...

Allah yardımcınız olsun...
Allah razı olsun teşekkürler cevabınız için.

Aslihan

New member
Merhaba benimde 3.5 yaşında kizim ve 21 aylik oğlum var kızım bazaya ek yatak da, oğlum Eşim ile aramızda bizim aramizda yatiyor odamız küçük bir yatak daha sigdiramiyorum yataklarını ayirasina kadar bu şekilde devam edecek gibi.ayirma dönemi ikisini ayırmalı miyim

Pınar Güzel

New member
Merhaba benimde 3.5 yaşında kizim ve 21 aylik oğlum var kızım bazaya ek yatak da, oğlum Eşim ile aramızda bizim aramizda yatiyor odamız küçük bir yatak daha sigdiramiyorum yataklarını ayirasina kadar bu şekilde devam edecek gibi.ayirma dönemi ikisini ayırmalı miyim

Aslıhan hanım çocuğun anne ile babasının arasında yatmaması, anne tarafında olması gerekiyor diye biliyorum. Büyük olanla bağlanma döneminiz iyi geçtiyse, o yine aynı yatağında kalsa küçüğü sizin tarafınızda olsa. Başka yatak sığmıyor dediğiniz için başka çözüm bulamadım

Aslihan

New member
Aslıhan hanım çocuğun anne ile babasının arasında yatmaması, anne tarafında olması gerekiyor diye biliyorum. Büyük olanla bağlanma döneminiz iyi geçtiyse, o yine aynı yatağında kalsa küçüğü sizin tarafınızda olsa. Başka yatak sığmıyor dediğiniz için başka çözüm bulamadım

Duru hanim sağ tarafta oğlum sol tarafta kızım yatiyorr baskada olmuyor zaten mecburen sizin dediğiniz gibi olursa babamızın başka bir odaya gitmesi gerekiyor

Pınar Güzel

New member
Duru hanim sağ tarafta oğlum sol tarafta kızım yatiyorr baskada olmuyor zaten mecburen sizin dediğiniz gibi olursa babamızın başka bir odaya gitmesi gerekiyor

Zaten aynı odada olduğunuz için büyüğü illaki yanınızda olması gerekmez. Ben kızımla aynı odadayım ama yanyana değilim. Onu demek istedim. Benim bildiğim bu yanlışım varsa [MENTION=4827]Yaren'İM[/MENTION] hanım düzeltir misiniz?

Aslihan

New member
Buyukle yeniden baglanma donemine girdiyseniz ayni odada farkli yatklarsa yatabilirsiniz.ayni yatakta yatilmasi hep beraber dogru degilki.kiziniza her daim yaninda oldugunizi hissettirin bu yeterli mesela o her uyandiginda yanina gidin ama berabee yatmak zorunda degilsiniz cunki bi bebeginiz var.ben kizimla yatiorim esim oglumla ayni odada farkli yataklarda yatio mesela.bi sure boyle olmasi daha dogru.

Ne diyebilirim ki odamız çok küçük keşke bir yatak daha olsa idi ama malesef ....